CAN TANRIKULU
Take a fresh look at your lifestyle.

En İyi Köpek Maması Markaları

En iyi köpek maması markalarını tercih etmek sevimli dostlarımızın sağlığı, gelişimi ve zinde kalması için önemli bir husustur.


Köpek maması almadan önce bu konuda iyi bir araştırma yapmak gerekir. Organik, yerli ve sağlıklı köpek mamalarının tercih edilmesi gerekir.

Sağlıklı köpek maması almak gözünüz gibi baktığınız, gelişimine tanıklık ettiğiniz dostunuz için ciddi manada elzemdir. Kalitesiz köpek mamalarını sırf ucuz diye alarak sevimli dostlarımıza ihanet etmeyelim.

Aşağıda en iyi alışveriş sitelerinde yaptığım araştırmalar ve deneyimlerle ilgili en iyi köpek maması adı altında liste paylaştım. Bu listeden köpeğinizin ağız tadına layık, sağlıklı ve organik mamaları alabilirsiniz.

En İyi Köpek Maması Markaları

Yazı İçindekiler

1. Hill’s

hills en iyi kopek mamasi markalari
hills en iyi kopek mamasi markalari

Yavru köpeklerinizin sağlıklı bir beslenme programı için tercih edebilirsiniz. Hill’s markası yavru köpek ve yetişkin köpekler için farklı çeşitler sunuyor. İçerdiği yararlı katkılar köpeklerin sindirim sistemini desteklerken kas ve kemikleri de gelişiyor. Kolayca sindirilebilen mama omega 3 ve omega 6 da içeriyor.

  • 1 – 18 aylık köpekler için uygun,
  • Daha büyük köpekler aynı markanın yetişkin dönemlerine özgü üretilen mamaları tüketebilir,
  • Yavruların iyi gelişimi için yüksek besin değerini ve oyun için ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlar,
  • Pirinç ve kuzu eti ağırlıklı mama kurutulmuş yumurta ve pancar kökü, ketentohumu, hayvansal yağ gibi farklı bileşenleri de içeriyor,

Genel Değerlendirme: Küçük köpeğinizin severek yiyebileceği mamalardan biri. Ürün 14 kglık paketlerde 50 dolar civarında satılıyor. Birkaç ay boyunca mama masrafı yapmadan ekonomik bir şekilde kullanabilirsiniz. Hill’s markası orta segment mamalar üretiyor ve oldukça seviliyor. Bu sebeplerden en iyi köpek maması markaları arasında yer alıyor.

2. Royal Canin

Her köpeğin damak lezzetine uygun olarak hazırlanmış Royal Canin köpek maması, birbirinden farklı kuru ve yaş mama seçenekleriyle evcil hayvan sahiplerinin gönül rahatlığıyla alabileceği mamalar arasında yer alıyor. En başta da dediğim gibi köpeğini iyi tanıyan ebeveynlerin satın alacağı Royal Canin köpek mamaları köpeğinizin cinsine, boyutuna, yaşına ve sağlık sorunlarına göre üretilmiş kaliteli içeriklerden oluşmaktadır. Bu sebeplerden en iyi köpek maması markaları arasında yer alıyor.

3. Pro Plan

pro plan en iyi kopek mamasi
pro plan en iyi kopek mamasi

Pro Plan markası köpek besleyen herkesin evine bir kez bile olsa giriyor. Protein ve karbonhidrat yönünden zengin olan mamalar uygun fiyatla satılıyor. Orta sınıf mamalar arasında sayabiliriz. Mama konusunda seçici köpekler bile iştahla yiyor. Ayrıca deri ve tüy problemlerini büyük oranda azaltıyor. Köpeğinizde egzama, kepeklenme veya tüy dökülme sorunları varsa bu mama çözüm olacaktır. Bu sebeplerden en iyi köpek maması markaları arasında yer alıyor.

4. Orijen

Alışma sürecinde biraz destek vermeniz gereken Orijen mama, köpeklerin biyolojik beslenmesine uygun, kaliteli içeriğe sahip, %80 et ve %20 meyve-sebze içeren, tahılsız bir marka markası olarak öne çıkıyor. Zengin besin değeriyle öne çıkan markaya alıştırma sürecinde eski mamaya ilave ederek, zamanla oranı çoğaltıp köpeğinizin sağlıklı beslenmesini sağlayabilirsiniz. Bu sebeplerden en iyi köpek maması markaları arasında yer alıyor.


5. La Vital

la vital kopek mamasi
la vital kopek mamasi

Farklı köpek ırklarına uygun çözümler sunan bir mama markası olan La Vital, köpeğiniz için ihtiyaç duyduğunuz sağlıklı ve kaliteli mama için doğru bir seçenek. Farklı içerikleriyle de köpeğinizin sıkılmadan tüketebileceği markalardan biri olan La Vital, aynı zamanda bağışıklık destekleyen çeşitleriyle de kullanıcılar tarafından çok tercih ediliyor.

6. Wellness Core

Önemli bir mama markası olan Wellness Core, köpekler için doğal beslenme seçenekleri sunan iddialı bir marka. Evcil dostunuzun doğal içerikle beslenmesini sağlamak için, mamalarında hayvansal protein içeriğini ön planda tutan Wellness Core mamaların tercih edebilirsiniz. Ayrıca alerji riskini ortadan kaldıracak seçenekler de sunan markayı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

7. N&D

nd en iyi kopek mamasi
nd en iyi kopek mamasi

Köpekler için tam damaklarına layık ve %100 doğal içerik garantisiyle üretim yapan uzun süreli geçmişi olan büyük markalardan biri olarak listemizde yer buluyor. Ürünlerinin içeriğinden kesinlikle yapay bileşim bulunmayan N&D sağlıklı mama konusunda köpek sahiplerine güzel bir alternatif oluyor. Ürün grupları içinde köpeğinizin cins ve yaşına uygun seçenekler bulabileceğiniz marka gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz markalardan.

8. Acana

En iyi köpek maması markaları ve çeşitleri listemde yer alan Acana, son derece kaliteli protein değine sahip birbirinden farklı kuru mama seçenekleriyle köpeğinizin asla hayır diyemeyeceği lezzetleri üretiyor. Her köpeğin yaşına göre sağlık sorunlarını göz önüne alarak hassas bir mama ortaya çıkartan firma, Kanada’nın en çok tercih edilen evcil hayvan gıda markaları arasında gösteriliyor.

9. Hey Love

hey love kopek mamasi
hey love kopek mamasi

Başka bir yem verilmeden hayvanın tüm gereksinimi olan besin maddelerini karşılayan mamada kullanılan yem olan Hey Love Premium Formula Adult, hammadde ve katkıları şu şekildedir: Mısır, buğday, arpa, kurutulmuş yumurta, et-kemik unu, peynir suyu tozu, tuz, mermer tozu, di kalsiyum fosfat, vitamin + mineral premiksleri pirinç, buğday kepeği, soya küspesi, mısır gluten unu, ayçiçek yağı, sığır iç yağı, sığır ve koyun eti, vinas, kuru akciğer, kuru temizlenmiş işkembe, kuru dalak, kuru böbrek, küf önleyici, sarımsak tozu, antioksidant, aroma ve lezzetlendiriciler.

10. Maxima

Bağışıklık sistemine olumlu katkılar sunan mama çeşitleriyle köpek sahiplerinin en beğendiği markalardan biri de Maxima. Sağlıklı bir köpeğiniz olması için doğru beslenmenin öneminin farkında olan marka çeşitli takviyelerle dostunuzun gelişim ve sağlığına büyük bir destek veriyor. Sağlıklı tüyler, canlılık, kemiklerin gelişimi için gerekli takviyeler gibi içeriklerle zenginleştirilmiş olan marka vitamin, lif, mineral gibi desteklerle köpeğiniz için ideal beslenmeyi vaat ediyor.

Köpek Maması Alırken Neler Dikkat Edilmesi Gerekir?

Evcil dostumuzun hayat standartlarını yükseltmek için mama seçerken çok titiz davranmamız gerektiğini söyledik. Peki neyi kriter almamız ve nasıl seçim yapmamız gerekiyor, şimdi biraz da bu konuya değinelim. Köpek maması çeşitlerini incelediğiniz zaman tahıllı köpek mamalarından tutun da düşük tahıllı köpek mamasına kadar onlarca seçenek sunan çok sayıda marka olduğunu hemen fark edebilirsiniz. Bu ürünler arasından seçim yaparken öncelikle köpeğinizin yaşı, sahip olduğu hastalıkları, varsa özel ihtiyaçları konusunda veterinerinizden bilgi almalısınız.


#İlgili İçerik: En İyi Kedi Maması Markaları

Bu kriterler her köpek için köpeğe özel önemli kriterlerin başında gelir. Köpeğinizin alması gereken kalori değeri de dahil olmak üzere veterineriniz size gereken içerik konusundan en doğru bilgiyi verecektir. Aldığınız bilgilerle birlikte mama çeşitlerinin besin değerlerini, içeriğindeki ürünleri, katkı durumlarını, bütçenize uygunluğunu ve tabii ki sevgili dostunuzun ağız tadına uyup uymadığını da değerlendirmeniz gerekiyor. Eğer mutlak bir mama grubu tüketmesi gereken özel bir dostunuz varsa o zaman veterinerin önereceği markaya öncelik vermenizi öneriyorum.

INTERNATIONAL
Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap