CAN TANRIKULU
Take a fresh look at your lifestyle.

1 Haftada 5 Kilo Nasıl Alınır? Çok Zayıfım Diyenlere Evde Kilo Alma Yöntemleri

Nasıl kilo alınır? suali birçok zayıf kişinin sorduğu bir sorudur. Çok zayıfım kilo alamıyorum. Yüzden nasıl kilo alınır? gibi birçok sorun ve aşılamayan problem var.


Öncelikle şunu belirteyim bu yazıyı yazan editörünüz olarak bende zayıf bir vücut yapısına sahiptim. 1.78 boy ve 56 kilo semalarında gezdim durdum. En fazla 61 kiloya kadar çıkıyordum. Fakat ötesi hiç olmadı.

Hızlı ve sağlıklı kilo almak için benim uyguladığım adımları ve püf noktalarını bu rehberde sıraladım. Kilo vermek isteyenlerin haricinde kilo almak isteyen birçok kişi var.

Ben de bu durumdan mustarip olanlardan biri olarak bu işe nasıl bir dur dediğimi aktarmak istedim.

Her şeyin fazlası zarar. Bu cümle gerçekten çok doğrudur. Çok fazla zayıf olmak ve çok fazla kilolu olmak gerçekten hem sağlık yönünden hem de görünüş yönünden kötüdür. Çok zayıf bir insanın sağlıkla ilgili problemleri olabileceği gibi görüntüsünün kötü olmasından dolayı psikolojik olarak da sorunları olacaktır.

Zayıf ve çelimsiz bir vücut için kıyafet bulmakta sorundur. İstediğiniz bedeni bulamazsanız, bulsanız dahi üstünüze oturmayabilir. Kıyafet bile taşıyamayabilirsiniz. Bu sebeple alışverişe gitmekten bile çekinir hale gelebilirsiniz.

Aynı sorunları ben de yaşadım. İnsanların artık sen ekmek yemiyor musun? demesinden sıkılmıştım. Bu sorunu çözmem gerekiyordu. Kilo almak için neler yapabileceğimi araştırdım. Uyguladığım adımları tek tek aşağıya bırakıyorum.

Nasıl Kilo Alınır? Sağlıklı Kilo Alma Yolları

1. Önce Tahlil Yaptırın

nasil kilo alinir tahlil
nasil kilo alinir tahlil

Evet öncelikle neden zayıf olduğunuzu anlamanız için bir doktora görünmeniz gerekir. Bu durumdan çekinmeyin. Zayıf olmak ayıp bir durum değil. Eğer gerçekten kilo almak istiyorsanız bunları uygulamanız gerekir.

Uzman bir hekime görünerek ona çok zayıf olduğunuzu ve kilo alamadığınızı belirtin. Sizden bu konuyla ilgili olarak kan ve diğer tahlilleri yaptırmanızı isteyecektir.


Bu tahlilleri yaptırmanız kilo almanıza engel sağlık probleminizin olup olmadığını anlamanızı sağlayacaktır. Parazit, tiroit bezi gibi birçok etken kilo almanızı engelleyebilir. Bunun tespitini yaptıktan sonra aşağıdaki adımlara geçebilirsiniz.

2. Kilo Almak İçin Spor Yapın

Evet bazılarına bu şaka gibi gelebilir. Zaten zayıfım spor yaparak nasıl kilo alınır? dediğinizi duyar gibiyim. İnanın ben spor yaparak ve iyi beslenerek kilo aldım. Düzenli spor yapamıyorsanız bile yemeklerden önce 1 saat yürüyüş yapabilirsiniz. Bu sizin iştahınızın açılmasına ve daha fazla yemek yemenize neden olacaktır.

Ben kilo almak için vücut geliştirme yapıyorum. Bu spora başlayarak hem kilo hem de hacim kazanmayı hedefledim. Spor salonuna haftada 4 gün gidiyorum. Hedefim öyle aşırı bir kas kütlesi kazanmak değil. Sadece sağlıklı kilo almak.

En hızlı kilo alma yollarından biri diyebilirim. Çünkü gerçekten vücudumun geliştiğini ve daha oturaklı olmaya başladığının farkına vardım. Spor yaparak hem düzgün bir görünüm kazanırsınız hem de sağlıklı kilo almış olursunuz.

Gerçekten kilo almak istiyorsanız kendinize bir çeki düzen vermelisiniz. Ben spor yapamam, yürüyüş yapmam gibi bahaneleriniz varsa siz aynı şekilde kalmayı sorun etmiyorsunuz demektir. Mücadele etmeden hiç bir sonuca varamazsınız. Kesinlikle şuan ki yaşantınızı değiştirmeniz gerekir.

Eğer spor yapıp takviye besin alırsanız sonuç çok daha mükemmel olacaktır. Bunun için tavsiye ettiğim En İyi Kilo Aldırıcı Protein Tozu Markaları rehberimi inceleyin.

3. Bolca Yiyin

bol yemek yemek
bol yemek yemek

Nasıl kilo alınır? Bu her platformda karşılaştığınız bir öneridir. Kilo almak istiyorsan çok yemelisin. Zaten o kadar fazla yiyebilseydiniz kilo probleminiz olmazdı. Fakat yeteri kadar yemediğinizi biliyorum. Kilo almak için çok fazla yemek yemiyorsunuz.


Bende fazla yemek yiyemeyenlerdendim. 1-2 dilim ekmek ve 1 tabak yemekle doyuyorsanız kilo alamamanız gayet normaldir. Bunun için yemek yeme düzeninizi değiştirmeniz gerekir.

Sabah kahvaltılarını asla atlamayın. Mutlaka evden kahvaltı yaparak çıkın. Üşenmeyin sabah erkenden kalkıp kahvaltınızı yapın. Güne güzel başlayın.

Eğer iştahınız kapalı ise doktorunuza başvurup vitamin takviyesi talebinde bulunabilirsiniz. İştahınızın gelmesini sağlayacak çeşitli vitamin ilaçları vardır. Bende decavit pronatal, benexol b12 ve pharmaton kullanıyorum.

Bu tarz multivitaminler hem vücudunuzun eksik vitaminini karşılamaya, toparlanmasına hem de iştahınızın açılmasına yardımcı olur.

4. Yemekten Önce veya Yemekle Sıvı Tüketmeyin

Yemekten önce veya yemek sırasında sıvı tüketmek daha az yemenize sebebiyet verecektir. Yemekten önce içilen su ve yemek sırasında meşrubat içmek gerçekten size doygunluk hissi kazandırır. O sebeple kilo almak için yemekleri sade yemeye gayret gösterin. Bu gerçekten benimde deneyip hak verdiğim bir konudur.

Nasıl kilo alınır? Kilo almak için yemek yiyeceğim zaman sıvı tüketmemeye başladım. Bu şekilde daha fazla yemek yediğimi fark ettim.

5. Sigarayı Bırakın

sigarayi birakin
sigarayi birakin

Yazması kolay uygulaması zor biliyorum. Sigara bağımlısı bir bireyseniz ve sürekli kullanıyorsanız metabolizmanız daha hızlı çalışır ve iştahsız olursunuz. Sigarayı bırakan insanlarda genelde kilo artışı olur çünkü sürekli yemek isterler. Kilo almak istiyorsanız sigarayı bırakmak gerçekten çok güzel bir seçenek.

Hatta yukarıda sıraladığım tüm maddeleri yok bile sayabilirsiniz. Sigarayı bıraktığınız zaman gerçekten hızlı bir şekilde kilo almaya başlayacaksınız. Nasıl kilo alınır? sorusunun en net cevaplarından biridir. Eğer bırakmak istiyorsanız bırakabilirsin adresini ziyaret edebilirsiniz.


6. Uyku Saatlerinize Dikkat Edin

Sağlıklı ve dengeli beslenme için yeterli besin alımının sağlanması için güne erken başlamak, gereğinden az veya fazla uyku uyumamak ve uyku saatlerini düzenlemek oldukça önemlidir. Günlük 8 saat uyku, yetişkin bireyler için oldukça yeterlidir. Yatma ve kalkma saatlerinin düzenli olması hem bu düzenin oturtulması hem de biyolojik saatin düzenlenmesi açısından önemlidir.

Aşırı uyku uyumak önemli bir öğün olan kahvaltının atlanmasına veya gecikmesine yol açar. Ayrıca fiziksel aktivitenin azalmasına da neden olarak metabolizmayı olumsuz etkiler. Yetersiz uyku ise stres, bağışıklık sisteminin zayıflaması, gün içerisindeki enerji düzeyinin ve verimliliğin azalması gibi sorunlara yol açarak sizi olumsuz etkiler. Bu nedenle sağlıklı kilo alma sürecinde uyku düzenine gereken hassasiyet gösterilmelidir. Nasıl kilo alınır? sorusuna elimden geldiğince tecrübelerime dayanarak cevap verdim. Yorumlarınızı aşağıdaki yorum alanından gönderebilirsiniz.

INTERNATIONAL
Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap