Facebook Hesap Silme Linki (2021)

Facebook hesap silme linki ile birlikte hesabınızı hızlı bir şekilde kapatabilirsiniz. Facebook hesap kapatma işlemini hem mobil hem de masaüstünden paylaştığım link sayesinde gerçekleştirebileceksiniz. Milyonlarca kullanıcının kullandığı sosyal medya ağı bazen sıkıcı gelebiliyor.

Facebook hesabını kalıcı olarak silmeyi resimli anlatımla birlikte aşağıda ayrıntılı bir şekilde açıkladım. Hesabını tamamen silmek isteyenler hemen aşağıdaki anlatımı inceleyerek bunu gerçekleştirebilir.

Facebook Hesap Silme İşlemleri

Facebook hesabınızı sildiğinizde arkadaşlarınız, resimleriniz ve tüm verileriniz silinecektir. Bunu bilerek aşağıdaki işlemlere başlamadınız gerekir. Aksi durumda fotoğraflarım, arkadaşlarım gitti diye veryansın edebilirsiniz.

Öncelikle aşağıdaki Facebook hesap silme linkine tıklayın;

Facebook hesabı silme linkine tıkladıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir bölüm gelecektir.

facebook hesap silme linki
facebook hesap silme linki

Hesabı kalıcı olarak silme bölümünde size iki seçenek sunar. Hesabınızı geçici olarak dondurmanızı ister veya kalıcı olarak silmeye kararlıysanız bilgilerinizi indirmenizi sunar.

Bilgilerinizi indirdiğinizde fotoğraf ve gönderilerinizin bir yedeğini almış olursunuz. Hesabınızı silmeden önce anılarınızı yedeklemek mantıklı bir hareket olacaktır.

Karar verdikten sonra Hesabı Sil butonuna tıklayın.

facebook hesap silme nasil yapilir
facebook hesap silme nasil yapilir

Karşınıza yukarıdaki gibi bir pencere açılacaktır. Burada sizden Facebook hesabınızın şifresini girmenizi isteyecektir. Şifrenizi girip devam butonuna bastığınızda hesabınız kalıcı olarak silinecektir.

#İlgili İçerik: İnstagram Dondurma Linki (2021)

Bütün yapacağınız işlem bundan ibarettir. Bunu android, ios ve bilgisayarlardan kolaylıkla yapabilirsiniz. Telefondan yaptığınızda safari veya chrome gibi tarayıcılarda facebook hesap silme işlemini 5 dakika da halledebilirsiniz.

Facebook Hesabımı Kalıcı Olarak Silersem Ne Olur?

  • Hesabınızı yeniden etkinleştiremezsiniz.
  • Profiliniz, fotoğraflarınız, gönderileriniz, videolarınız ve eklediğiniz diğer her şey kalıcı olarak silinir. Eklediğiniz hiçbir şeyi geri getiremezsiniz.
  • Artık Facebook Messenger’ı kullanamazsınız.
  • Spotify veya Pinterest gibi Facebook hesabınızla kaydolmuş olabileceğiniz diğer uygulamalar için Facebook Girişini kullanamazsınız. Bu hesapları kurtarmak için söz konusu uygulamalar ve internet siteleriyle iletişime geçmeniz gerekir.
  • Arkadaşlarınıza gönderdiğiniz mesajlar gibi bazı bilgiler hesabınızı silmenizin ardından arkadaşlarınıza görünmeye devam edebilir. Gönderdiğiniz mesajların kopyaları arkadaşlarınızın gelen kutusunda tutulur.
  • Oculus’ta oturum açmak için Facebook hesabınızı kullanıyorsanız Facebook hesabınızı sildiğinizde Oculus bilgileriniz de silinir. Bu, uygulama içi alışverişleriniz ve başarılarınız da dahildir. Uygulama iadesi yapma imkanınızı ve mevcut mağaza kredilerinizin tamamını kaybedersiniz.

Facebook’u Kullanmaya Ara Vermek İstiyorsam Ne Olur?

Facebook’u kullanmaya ara verebilir ve hesabınızı geçici olarak dondurabilirsiniz. Hesabınızı geçici olarak dondurduğunuzda:

  • İnsanlar Facebook’ta profilinizi göremez veya profilinize gidemez.
  • Fotoğraflarınız, gönderileriniz ve videolarınız silinmez.
  • Facebook Messenger’ı kullanmaya devam edebilirsiniz. Profil resminiz konuşmalarınızda görünmeye devam eder ve insanlar size mesaj göndermek için adınızı aratabilir. Facebook’ta size mesaj gönderebilecekleri yerlerde arkadaşlarınıza görünmeye devam edersiniz.
  • Spotify, Pinterest veya Oyunlar gibi diğer uygulamalarınız için Facebook Girişini kullanmaya devam edebilirsiniz.
  • Oculus Ürünlerine veya Oculus bilgilerinize erişmek için Facebook hesabınızı kullanamazsınız.
  • İstediğiniz zaman hesabınızı yeniden etkinleştirebilirsiniz.

Hesabımı Kalıcı Olarak Nasıl Silerim?

Hesabınızı silmeden önce, Facebook’a giriş yaparak bilgilerinizin (fotoğraflar ve gönderiler gibi) bir kopyasını ve Oculus’a giriş yapmak için Facebook hesabınızı kullanıyorsanız Oculus bilgilerinizin bir kopyasını indirmek isteyebilirsiniz. Hesabınız silindikten sonra, hesabınıza eklediğiniz hiçbir şeyi geri getiremezsiniz.Hesabınızı kalıcı olarak silmek için:

  1. Facebook’un sağ üst köşesindeki facebook hesap silme 1 simgesine tıklayın.
  2. Ayarlar ve Gizlilik‘i seçin ve ardından Ayarlar‘a tıklayın.
  3. Sol sütundaki Facebook Bilgilerin‘e tıklayın.
  4. Dondurma ve Silme‘ye tıklayın.
  5. Hesabı Kalıcı Olarak Sil‘i seçin ve ardından Hesabı Silme İşlemine Devam Et‘e tıklayın.
  6. Hesabı Sil‘e tıklayın, şifrenizi girin ve Devam‘a tıklayın.

Facebook Hesap Silme İşlemini İptal Edebilir miyim?

Hesabınızı silme işlemini başlatmanızın üzerinden henüz 30 gün geçmediyse işlemi iptal edebilirsiniz. 30 günden sonra hesabınız ve tüm bilgileriniz kalıcı olarak silinir ve bilgilerinizi geri getiremezsiniz. Paylaştığınız her şeyin silinmesi, silme işleminin başlamasından itibaren 90 güne kadar sürebilir.

Bu bilgiler silinirken, Facebook’u kullanan diğer kişiler bunlara erişemez. Bilgilerinizin kopyaları 90 günün ardından bir afet, yazılım hatası veya diğer veri kaybı durumlarında kurtarma amacıyla kullandığımız yedek depolama alanında tutulabilir. Bilgilerinizi ayrıca yasal meseleler, koşul ihlalleri gibi durumlar veya hasar önleme çalışmaları için de saklayabiliriz. Veri İlkeleri hakkında daha fazla bilgi alın.

Facebook hesap silme işlemini iptal etmek için:

  1. Hesabınızı sildikten sonraki 30 gün içerisinde Facebook hesabınıza giriş yapın.
  2. Silme İşlemini İptal Et‘e tıklayın.

Sonuç

Artık Facebook hesabınızı kalıcı olarak sildiniz. Facebook gençler için çok popüler bir alan değil. Fakat orta yaşlı kesim tarafından daha çok kullanılıyor. Genç kesim daha çok instagram, tiktok, youtube gibi platformları tercih ediyor. Bundan dolayı hesabını kalıcı olarak kapatmak isteyenler bir hayli fazla..

Son Güncelleme Tarihi: 1 Temmuz 2021

Yorum Ekle