CAN TANRIKULU
Take a fresh look at your lifestyle.

En İyi WordPress Eklentileri

WordPress eklentileri her blog sahibini yakından ilgilendiriyor. En iyi wordpress eklentileri ile sitenizi güçlendirmek ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak size fayda sağlar. WordPress bünyesinde birçok çeşit eklenti bulunur.


Ücretsiz wordpress eklentileri ve ücretli yani premium eklentiler de bulunmaktadır. Bu eklentileri kullanmak web sitenizi özelleştirmenizi ve daha iyi bir alt yapıya sahip olmasını sağlar.

Mesela wordpress seo eklentileri sayesinde sitenizi arama motorlarında üst sıralara çıkarabilmek için gerekli ayar ve optimizasyon işlemlerini rahatlıkla yapabilirsiniz.

WordPress sayfa düzenleme eklentileri ile sayfalarınızı dilediğiniz şekilde dizayn edip slider, manşet, açılır kapanır butonlar ve benzeri özelliklerle şekillendirebilirsiniz. WordPress anasayfa eklentileri ile ise yaratıcı ve şık görünümler elde edebilirsiniz.

Bunun haricinde wordpress güvenlik eklentileri ile de web sitenizin güvenliğini sağlamanız mümkün. En yararlı wordpress eklentileri ile sitenizi çok daha performanslı çalışır bir hale getirmeniz mümkün.

Blogumda kullandığım tüm wordpress eklentilerini aşağıdaki listede tek tek paylaştım. Sizde bu eklentiler arasından dilediğinizi seçerek kurulum gerçekleştirebilirsiniz.

# Eğer eklenti nasıl kurulur? bilmiyorsanız WordPress Eklenti Nasıl Kurulur? (3 Adımda Kurulum) adlı rehberimi inceleyip hemen öğrenin.

En İyi WordPress Eklentileri

en iyi wordpress eklentileri
en iyi wordpress eklentileri

En iyi wordpress eklentilerini kategorilerine ayırarak listeledim. Güvenlik, SEO, sosyal medya, ana sayfa ve benzeri şekilde işlevsel eklentileri inceleyebilirsiniz.

A. WordPress SEO Eklentileri

1. Rank Math SEO

Rank Math SEO eklentisi benimde kullandığım oldukça yararlı ve ücretsiz wordpress seo eklentilerinden biridir. Yoast SEO eklentisine nazaran yeni piyasaya giriş yapmasına rağmen oldukça fazla ilgi gördü.


MythemeShop firması tarafından piyasaya sürülen eklenti ücretsiz ve Yoast SEO içerisinde ücretli sunulan birçok özelliği barındırıyor. MythemeShop firması wordpress kullananlar tarafından SEO uyumlu, hızlı ve kaliteli temalarıyla biliniyor.

Eğer wordpress seo eklentisi kullanacaksanız kesinlikle benim tavsiyem Rank Math SEO eklentisinden yana tercih yapmanız gerekir.

# Eğer Rank Math SEO eklentisini yüklediniz ve ayarları hakkında bir fikriniz yoksa Rank Math SEO Kurulumu ve Ayarları adlı rehberim size yardımcı olacaktır.

2. Yoast SEO

Yoast SEO eklentisi birçok wordpress kullanıcı tarafından kullanılıyor. Bu zamana kadar kullanıcılarına herhangi bir sorun yaşatmadı fakat Rank Math SEO eklentisinin ücretsiz olarak sunmuş olduğu özellikler göz önüne alındığında popülerliğini yavaş yavaş kaybettiği bir gerçek.

Yinede Yoast SEO eklentisi basit ve sade kullanımı ile tercih edilebilir. En iyi wordpress eklentileri arasında yer alan bu eklenti ile sitenizi arama motorlarına uyumlu hale getirebiliyorsunuz.

3. All in One SEO Pack

All in One SEO Pack, 2007 yılından bu yana 30 milyon kez indirilmiş bir eklenti olmakla beraber yaklaşık bir milyon WordPress sitesinde aktif olarak kullanılmaktadır. Adından anlaşılabileceği gibi kullanıcılara tüm beceri seviyelerinde SEO çözümü sunmaktadır.

Bu eklenti birçok farklı geliştiricinin katkılarıyla oluşturulmuştur. En büyük katkı ise WordPress konusunda profesyonel girişimleri olan Michael Torbert’e aittir. Eklenti şu anda 57 dile çevrilmiştir durumdadır.


Eklentinin ücretli versiyonunda destek önceliği, video rehberler, gelişmiş Google Analytics seçenekleri ve ekstra sosyal medya entegrasyonları gibi seçenekler yer almaktadır. Ancak ücretsiz versiyonun herkes tarafından kullanılabilecek düzeyde olduğu unutulmamalıdır.

B. WordPress Sayfa Düzenleme Eklentileri

1. Elementor Pro

Piyasadaki en popüler sayfa oluşturucu eklentisidir ve özel sayfa düzenleri yapmak için kullanabileceğiniz bir sürükle ve bırak düzenleyicisine sahiptir. Gerçek dönüşüm odaklı açılış sayfaları için dikkat dağıtıcı bir deneyim oluşturmak üzere sayfa ayarlarınızı düzenleyebilirsiniz.

Web semineri kayıtları ve yerel potansiyel müşteri oluşturma şablonları gibi dönüşüm odaklı bazı şablonlar bulamazsınız, ancak üzerinde çalışılacak çok şey elde edersiniz. WordPress eklentileri arasında en sık kullanılanlardan biridir.

2. WPBakery Page Builder

Eskiden Visual Composer olarak bilinen bu eklenti artık WPBakery Sayfa Oluşturucu, olarak biliniyor. önde gelen bir WordPress eklentisi merkezi olan CodeCanyon pazarındaki en popüler sayfa üreticilerinden biridir.

Ömür boyu güncellemeler sunan premium bir WordPress sayfa oluşturucusuna ihtiyacınız varsa, WPBakery Page Builder’dan başkasına bakmayın. Hem wp admin panelinde hem de site canlı önizleme tarafımda düzenleyicileri ile birlikte gelir ve içerik düzenlemeyi hızlı ve kolay hale getirir.

WPBakery Page Builder, Yoast SEO ve WooCommerce dahil olmak üzere popüler WordPress eklentileriyle sorunsuz bir şekilde çalışır . Ayrıca Polylang ve WPML gibi güçlü dil çeviri eklentileriyle de uyumludur , bu sayede üretici tarafından desteklenen çok dilli web sitelerini kolayca oluşturabilirsiniz.

3. Page Builder by SiteOrigin

SiteOrigin, Elementor’a göre oldukça hafif ve sade bir page builder eklentisidir. Yine de bir milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olduğundan en öne çıkan page builder eklentilerinden biridir.

SiteOrigin o kadar da basit değildir. Premium versiyonu sunsa da kullanması ücretsizdir. Ücretsiz versiyonu 23 bileşene (yazı karuseli, görsel ve video kaydırgacı ve ücret tablosu) ve 25 adet şablona sahiptir. Bazıları SiteOrigin’in sunduğu bileşenlerin az olduğunu düşünür. Ancak çoğu WordPress bileşeniyle uyumludur.


Premium versiyonu satın aldığınızda 17 adet ek bileşen, eposta desteği ve ücretsiz gelecek güncellemeler elde edersiniz. Ek bileşenlerden bazıları ücretsiz olanların gelişmiş olanlarken diğerleriyse premium versiyona özeldir. Bunlardan bazılarıysa paralaks görsel kaydırgacı, özel yazı tipi kurucusu ve bileşen animasyonudur.

SiteOrigin’in eşsizliği ise editöründe gizlidir. Diğer birçok page buildera kıyasla iki adet editörü bulunmaktadır. İlk olarak değişiklikleri gerçek zamanlı olarak görmenizi sağlayan canlı editör mevcuttur. Bunun dışında WordPress backendi üzerinden sayfalar ekleyebilir veya düzenleyebilirsiniz.

Canlı editörün iki adet çerçevesi vardır – editör ve önizleme. Önizleme çercevesinde düzenleme yapamazsanız ancak SiteOrigin ile diğer page builderlarda olmayan geri al ve yinele özelliklerine sahip olursunuz.

Eğer CSS’den (Cascading Style Sheets – Basamaklı Stil Şablonları) anlıyorsanız SiteOrigin’in daha da iyi olduğunu göreceksiniz. CSS, HTML elementlerinin görünüşünü değiştiren programlama dilidir. Her bileşenleri düzenlediğinizde CSS stilini düzenleyebilir veya ekleme yapabilirsiniz.

Ne yazık ki SiteOrigin devre dışı bırakıldığında hiçbir şeyi temizlemez ve bazı tuşlar genellikle bir kısa kod bırakır.

C. WordPress Güvenlik Eklentileri

1. Sucuri Security

WordPress güvenlik eklentileri arasında bir hayli popüler olan Sucuri Security’nin özelliklerini aşağıda bulabilirsiniz:

  • Kullanıcı aktivitelerini takip etme
  • Dosyaları takip etme ve değiştirilip değiştirilmediklerini denetleme
  • Botların sitenize zararlı yazılım yüklemesini önlemek için güvenlik ayarlarını güçlendirme
  • Premium kullanıcılar için (ücretli yükseltme) güvenlik duvarı sağlama
  • Google, McAfee, Norton gibi servislerin sitenizi kara listeye alıp almadığını takip etme

WordPress eklentileri arasında en sık kullanılanlardan biridir.

2. Wordfence

Wordfence, dünya çapında 2 milyondan fazla aktif indirilmeye sahip. Bu eklenti aşağıdaki özelliklerin yanı sıra, ücretli sürümüyle güçlü bir Web Uygulaması Güvenlik Duvarı da sağlıyor.

  • Kötü botları ve sahte Googlebotları engelleme
  • IP veya ülke engelleme (ücretli özellik)
  • Gerçek zamanlı denetleme ve engelleme
  • Şüpheli davranan ya da web sitenize potansiyel risk olabilecek kullanıcıları ve botları engelleme
  • İki faktörlü kimlik doğrulama
  • Kullanıcıları güçlü şifreler oluşturmaya zorlama
  • Kaba kuvvet saldırılarını engelleyecek giriş sayfası güvenliği
  • Dosyaları WordPress çekirdek dosyaları, temaları ve eklentileriyle karşılaştırarak tarama
  • WordPress.org’da bulunma
  • Trojan (Truva atı virüsü), arka kapılar ve daha fazlası için güvenlik taraması
  • Çoklu WordPress web siteleri için destek

3. iThemes Security

Daha önce Better WordPress Security olarak adlandırılan iThemes Security, toplu bir eklenti yapmak için farklı WordPress eklentilerinin özelliklerinin birleştirilmesiyle oluşturuldu. Burada amaç, WordPress kullanıcıların güvenlik için ihtiyaçlarını gidermek için bir araç sağlamak ve farklı özelliklere sahip birden fazla eklenti kullanma zorunluluğunu ortadan kaldırmaktı. Bu eklenti, kullanıcıların WordPress web sitelerini güvence altına almalarına yardımcı olmak için birçok seçenek sunuyor.

D. WordPress Menü Eklentileri

1. Max Mega Menu

Max Mega Menu, WordPress temanızın varsayılan menüsünün yerini otomatik olarak alabilir. Bu WordPress menü eklentisi çeşitli menü özelleştirme seçenekleri sunar ve kullandığınız menüye Google Maps veya satış formları gibi çeşitli interaktif elementleri eklemenize izin verir.

2 KB JavaScript’ten daha da azını kullanan mobil duyarlı ve hızlı bir menü sağlar. Üstelik yapılandırması da tek yapmanız gereken birkaç seçeneğe tıklamak olduğundan oldukça kolaydır. Her şey kullanıma hazır olacaktır!

Max Mega Menu ücretsiz olarak kullanılabilmektedir.

Ücretli versiyonu size Google Fonts, özel ikonlar ve WooCommerce entegrasyonunu kullanma esnekliğini verir. Ayrıca eklentiler web sitenizde kullanıldığında optimize olmalarını sağlayacak sıkça güncelleme ve öncelikli destek alırsınız. WordPress eklentileri arasında en sık kullanılanlardan biridir.

2. Responsive Menu

Responsive Menu, birleştirerek size uyan bir fonksiyon yaratabileceğiniz 150’den özelleştirme seçeneği sunar. Bu eklenti kullanması WordPress acemileri için bile kolay olan hafif ve basit bir arayüz kullanır.

Bu eklentinin premium versiyonu menünün görünüşünü geliştirmeniz için metin, arkaplan ve kenar renk özelleştirmesi sunar. Ayrıca menüyü görüntülemek için kullanılan animasyonu seçebilir ve bununla birlikte her menü ikonu için kendi logonuzu yükleyebilirsiniz.

3. QuadMenu

QuedMenu, kullandığınız WordPress temasında çeşitli menüler yapabilmenize yardımcı olmak için hızlı entegrasyon sağlar. Bu WordPress eklentisi fazla şey değiştirmez ancak WordPress’deki varsayılan menü ayarlarını geliştirebilir.

QuadMenu, WordPress sitenizin davranışını ve görünüşünü tonlarca özellik ve filtreyle donanmıştır.

Otomatik çekirdek entegrasyonuna, yüzlerce ücretsiz menü temasına ve menü görüntüsü için özel animasyona sahiptir. Ayrıca Font Awesome ikonlarını, alt temaları ve görsel sürükle & bırak fonksiyonunu da destekler.

E. WordPress Yedekleme Eklentileri

1. BackWPub

BackWPub yedekleme için en iyi uygulamardan birisi. Ücretsiz olarak sunulan bu eklenti ile Dropbox, Amazon s3, FTP alanınıza yada bilgisayarınıza yedek alabiliyorsunuz. Birçok ayar bulunan uygulamada yedek almak istediğiniz veritabanı tablolarını, medya dosyalarını ve daha birçok yedekleme tipini de yedek almanın yanında tüm site yedeklemesini almanızda mümkün. Eklentinin belirli günlerde yedek almasını da sağlayabilirsiniz. WordPress eklentileri arasında en sık kullanılanlardan biridir.

2. BackUpWordPress

Bir başka ücretsiz wordpress yedekleme eklentisi olan BackUpWordpress backwpub ile hemen hemen yakın özelliklere sahip. Tüm site ve veritabanı yedeğini alabiliyor. Belirlenen periyotlarda yedekleme alarak mailinize gönderimini sağlayabiliyor. Bulut platformlarına yedek almak isterseniz preimum özelliğini satın almanız gerekiyor.

3. UpDraft

Updraft uygulamasının diğer uygulamalardan ayrılan yanı pek çok bulut tabanlı yedekleme hizmetini destekliyor olması. Bunun yanında diğer uygulamalardan alınan yedekleri de Updraft geri yükleme yapabiliyor. Uygulama Dropbox, Google Drive gibi alanlara yedeklemenin yanı sıra ücretli sürümünde daha fazla platforma yedek alma imkanı sunuyor.

Belirleyeceğiniz dönemlerde yedekleme almasını sağlayabiliyorsunuz ve bu yedekleri size mail yoluyla iletebiliyor. Ayrıca yedekleme sırasında hata oluşursa yedeklemeyi tekrar başlatıyor. WordPress eklentileri arasında en sık kullanılanlardan biridir.

F. WordPress Sosyal Medya Eklentileri

1. Social Share & Locker Pro

Social Share & Locker Pro, WordPress siteleri için tasarlanan en etkileyici sosyal medya eklentileri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Sitenize kolayca kurabileceğiniz eklenti, kullanıcının sitenizdeki içeriğe ulaşabilmesi için öncelikle paylaşımda bulunmasını da zorunlu tutuyor.

Bu sayede sitenizi görüntülemek isteyen ve sayfanızdaki bilgilere ihtiyaç duyan tüm kullanıcıların, içeriğinize ulaşabilmek için ilk olarak paylaşımda bulunması kaçınılmaz oluyor. WordPress eklentileri arasında en sık kullanılanlardan biridir.

2. Easy Social Share Buttons For WordPress

Easy Social Share Buttons For WordPress, sosyal medya paylaşım butonlarında klasik bir tarz arayanların vazgeçemediği eklentiler arsaında ilk sıralarda yer alıyor. Site ziyaretçilerinizin 20 farklı sosyal medya uygulamasına paylaşımda bulunabilmesine olanak tanıyan eklenti, içeriklerinizin son derece geniş bir alana yayılmasını ve yüksek oranda etkileşim alabilmesini sağlıyor.

Eklenti; Behance, Delicious, Envato gibi uygulamalara dahi paylaşımda bulunabiliyor. WordPress eklentileri arasında en sık kullanılanlardan biridir.

3. Mashshare

En beğenilen sosyal medya eklentileri arasında Mashshare de yer alıyor. Mashable.com tarafından tasarlanan eklenti, özellikle görselliğe önem veren kullanıcıların beğenisini kazanıyor.

Son derece pratik bir şekilde kullanılabilen Mashshare, özellikle mobil cihazlarda rahatlıkla kullanılabilmesi sayesinde fark yaratıyor. Sitenizi cep telefonundan ya da tablet bilgisayardan ziyaret eden kullanıcılar, Mashshare sayesinde içeriklerinizi rahatça paylaşabiliyor.

G. WordPress Dil Eklentileri

1. Weglot Translate

Weglot çok dilli bir web site oluşturmak için en iyi araçlardan biridir. Bu eklenti 20 binden fazla sitede kullanılmaktadır. 5 yıldızlı puanlaması bu eklentinin ne kadar iyi olduğunun göstergesidir.

Weglot kullanıcı dostu arayüzünden ve kullanışlı özelliklerinden dolayı listemizin en başında geliyor. Ücretsiz versiyonunda 60’dan fazla dil seçeneği mevcut.

Ancak ücretsiz versiyonu sadece tek bir hedef dil seçmenize izin veriyor. Ekstra hedef diller sadece ücretli planlarda bulunmakta.

Eklentiyi etkinleştirdikten sonra Weglot’un otomatik çevirisi sizin için zor işi yapacak. Web sitenizdeki her kelimeyi seçtiğiniz dile çevirecektir.

In Context Editor tuşu ile en doğru sonuçları alabilmek için çevirileri elle kontrol edebilirsiniz.

En iyi yanıysa Weglot ayrıca SEO dostu URL yapısı üretir. Bu web sitenizin diğer hedef dillerde aranabilir olmasını sağlayacaktır. WordPress eklentileri arasında en sık kullanılanlardan biridir.

Ücretsiz versiyonun diğer anahtar özellikleriyse:

  • Çoğu WordPress teması ve eklentisiyle tam uyumludur
  • Dil ve çeviri işlemini yönetmeniz için sezgisel kontrol paneli
  • Gerçek zamanlı çeviri
  • Özelleştirebilir dil değiştirme tuşu

Weglot’un ücretli planlarından elde edebileceğiniz ek özellikler:

  • Weglot’u birden fazla web sitede kullanabilmek
  • Sınırsız dil seçenekleri
  • 5 milyon kelimeye kadar çeviri
  • Başkalarından çeviri almak veya otomatik çeviri geliştirmek için çeviri uzmanlarına erişim
  • WPML veya Polylang eklentilerinden çeviri içe aktarımı

2. GTranslate

GTranslate Google’ın otomatik çeviri hizmetini kullanır. Bu eklentinin puanlaması 4.8’dir ve 100 binden fazla aktif yüklenme sayısı vardır.

Bu eklenti kullanıcıların tercih ettikleri dilleri açılır listede bileşeninden seçmesine izin verir. %99’a kadar internet kullanıcısına ulaşmanızı sağlayacak yüzden fazla dil seçeneğine sahiptir. Şanslısınız ki tüm hedef dillerin kullanımı ücretsizdir. WordPress eklentileri arasında en sık kullanılanlardan biridir.

GTranslate’in ücretsiz versiyonunun diğer özellikleri:

  • Fare üzerine geldiğinde oluşan efekt
  • Açılır liste bileşenlerinin stil ayarları
  • Bazı ülkeler için alternatif bayraklar
  • Menüdeki bayraklı dil çubuğu
  • WooCommerce ile uyumluluk

GTranslate’in ücretsiz versiyonu özellik konusunda oldukça zengindir. Ancak bazı sınırlamaları bulunmaktadır. GTranslate’i ücretli versiyonuna yükseltmek tam gücünden yararlanmak için akıllıca bir yatırım olacaktır.

Bazı GTranslate premium özellikleri:

  • Gerçekçi çeviri. İnsansı otomatik çeviri.
  • Çeviri sonucunu düzenleme
  • Hedef dillerde SEO dostu URL
  • Meta anahtar kelimeleri ve açıklamaların çevirileri
  • Google Analytics entegrasyonu
  • Dil barındırma. Hedef dili yerel olarak popüler olan bir alan adında barındırarak web sitenizin yerel arama motoru sonuçlarında daha yüksek sıralama elde etme şansı.

3. Polylang

400.000’den fazla aktif yüklemeyle en popüler WordPress dil çeviri eklentisi olan Polylang listemizde olmayı hak ediyor.

Polylang çok geniş kapsamlı dil seçenekleri sunar. 100’den fazla hedef dillerden seçim yapabilirsiniz.

Polylang çevirilerinin elle yapılması gerekmekte. Ancak, Polylang’i Lingotek hizmetiyle entegre edebilir ve profesyonel çevirmenlerden yardım alabilirsiniz.

Polylang elle çeviri gerektirdiğinden çevirilmesini istediğiniz içerik üzerinde tam kontrole sahip olursunuz. Daha da fazlasıysa sistem fonksiyonlarını ve metinlerini Languages (Diller) -> Strings (Diziler) menüsüne erişerek çevirebilirsiniz.

H. WordPress Cache Eklentileri

1. WP Fastest Cache

WordPress dünyasının kullanımı en kolay olan cacheleme eklentisi şüphesiz WP Fastest Cache eklentisidir. Cacheleme sistemi dışında yer alan ek özellikleri sayesinde web site hızlarının ciddi anlamda artmasına yardımcı olur. Tarayıcı önbellekleme, CSS ve HTML küçültme, gzip sıkıştırma özellikleri WP Fastest Cache eklentisini ön plana çıkartan özellikleridir. WordPress eklentileri arasında en sık kullanılanlardan biridir.

Eğer eklentiden daha yüksek performans almak istiyorsanız WP Fastest Cache eklentisinin ücretli sürümünü almanızı tavsiye ederim. Bu sayede daha yüksek sayfa hızlarına ulaşabilirsiniz. Türk yazılımcıları desteklemek adına sizler de WP Fastest Cache eklentisini kullanın.

2. LiteSpeed Cache

Bu eklenti diğer eklentilerden büyük ölçüde farklıdır çünkü LiteSpeed Cache eklentisi cacheleme işlemlerini sunucu bazlı olarak yapar. PHP sistemi kullanıyorsanız yüksek sayfa hızlarına ulaşmak için LiteSpeed Cache eklentisini kullanabilirsiniz.

Önbellekleme işlemini sunucu üzerinde yapılması, multi site desteği, farklı optimizasyon eklentileri için API desteği LiteSpeed Cache eklentisini ön plana çıkaran özellikleri arasında yer almaktadır. Sunucunuz LiteSpeed Cache eklentisini desteklemiyorsa bu eklentiyi kullanmanız mümkün değildir. Deneme girişimleriniz sonuç vermezse sunucu yetkilileriyle iletişime geçmenizi tavsiye ederim. WordPress eklentileri arasında en sık kullanılanlardan biridir.

3. W3 Total Cache

W3 Total Cache, son zamanların en çok tercih edilen cacheleme eklentisidir. Bu eklenti cacheleme sisteminin yanı sıra daha birçok iyileştirme özelliğini içerisinde barındırmaktadır. Cacheleme ve diğer iyileştirme özellikleri sayesinde web sayfası açılış hızının artmasını ve bu sayede site içi gezinme ve kullanıcı deneyiminin yükselmesini sağlar. Tüm bunlar da serp sonuçlarında daha iyi sıralama alma anlamına gelir.

Sayfa önbellekleme, veritabanı önbellekleme, nesne önbellekleme, bellek üzerinden önbellekleme, tarayıcı önbellekleme ve parça bazlı önbellekleme W3 Total Cache eklentisinin ön plana çıkan özellikleri arasında yer alıyor.

I. WordPress İletişim Formu Eklentileri

1. WPForms

WPForms kolay sürükle-bırak özelliğini seven acemiler için harikadır. Blogcular veya işletme sahipleri bile bu WordPress iletişim formu eklentisini WordPress sitelerinde özel bir iletişim formu yaratmak için kullanabilirler. WordPress eklentileri arasında en sık kullanılanlardan biridir.

İşte WPForms’un sunduğu bazı muhteşem özellikler:

  • Anlık bildirimler
    Bir kullanıcı formu yolladığında size bir eposta bildirimi gelecektir. Bu, sizin tarafınızdan hızlı bir yanıt geleceğine emin olmak için önemlidir.
  • Dosya Yükleme
    WPForms size dosya yükleme özellikleri sunar çünkü bazen tek bir resim bile sayısız metin satırlarından daha fazla bilgi verebilir.
  • Şablonlar
    WPForms önceden yapılmış şablonlar sunar. İhtiyaçlarınıza göre şablonları kolaylıkla ekleyin veya yeniden düzenleyin. Bu bir alıntı formu, bağış formu veya abonelik formu olabilir.

WPForms’un eposta aboneliğini, çoklu sayfa iletişim formlarını, ödeme entegrasyonu, şablonlar ve daha fazlasını içeren lite versiyonunu ücretsiz alabilirsiniz.

2. Contact Form 7

Bu eklentiyle bir iletişim formu yaratmak en kolay çözümdür. Etkinleştirdikten hemen sonra web sitenize yerleştirebileceğiniz önceden hazırlanmış bir form elde edeceksiniz.

Bu eklentiyle, önceden belirlenmiş alanlarla özel bir form yapabilirsiniz. Ek olarak, spam’i azaltan captcha özelliğiyle birlikte gelir ve daha hızlı etkileşimler için AJAX‘ı destekler.

Ne yazık ki bu eklenti bir form yaratıcıya sahip olmadığı için pek acemi dostu değildir. Bu demek oluyor ki iletişim formunu yerleştirmek için kısa kodu WordPress editörünüze yapıştırmanız gerekmekte. WordPress eklentileri arasında en sık kullanılanlardan biridir.

3. Form Maker by 10Web

Bu WordPress iletişim formu eklentisi müşterilerinizden değerli bilgiler edinmek için güzel görünümlü formlar yapmanıza izin verir. Form Maker by 10web işletme sahipleri ve geliştiriciler gibiler için muhteşemdir.

Bu eklentiyle herhangi bir türden kayıt formu, koşullu alanlarlı anket, çoklu seçim sorular gibi formlar oluşturabilirsiniz.

Form Maker by 10Web eklentisini eklentinin sürükle-bırak doğasıyla istediğiniz gibi optimize edebilirsiniz.

Formlarınızı daha da güçlendirmek için 12 adet uzantı kullanabilirsiniz. İşte sizin için kullanışlı olabilecek bazı uzantılar:

  • Aşama Kaydet özelliği kısmen tamamlanmış formları kaydetmenize izin verir.
  • Koşullu eposta özelliği farklı alıcılara yolladıkları formlara dayalı olarak özel eposta bildirimleri yollamanıza izin verir..
  • Google Drive entegrasyonu bir Google bulut deposuna veri depolamanıza izin verir.

Form Maker by 10Web iletişim formu eklentisi 2 milyondan fazla indirilme sayısına ve 4.5 yıldızlı puana sahiptir. Ücretsiz olarak indirebilir ve önceden yapılmış şablonların ve kısıtlı özelliklerin tadını çıkarabilirsiniz.

J. WordPress Galeri Eklentileri

1. Envira Gallery

En çok kullanılan wordpress galeri eklentisi olarak bilinen Envira Gallery, en iyi denilince akla gelen ilk isimlerden birisidir. 100.000 kişi tarafından etkin olarak kullanılan eklenti bir çok özelliği ile adını duyurmuş durumda. Yazıya göre albüm hizalama, her resim için sosyal medya paylaş butonu, video galeri, galerileri indirme, tam ekran görüntü ve en önemlisi instagram üzerindeki resimleri sitenize çekebilirsiniz. Gibi bir sürü ince özelliği olan eklentinin bazı bölümleri ücretli diyebilirim. Benimde kullandığım WordPress Galeri Eklentisini sizlere canı gönülden öneriyorum. WordPress eklentileri arasında en sık kullanılanlardan biridir.

2. NextGen Pro

Güzel özelliklere sahip bir diğer WordPress Galeri Eklentisi NextGen Pro aslında ilk anlattığım Envira Gallery eklentisinden daha geniş çaplı özelliklere sahip. Envira Gallery eklentisinde bulunan özellikleri ücretsiz bir şekilde veren eklenti + özellikleri içinde bir ücret talep ediyor.

Eklentinin bence en büyük özelliği tıkladıkça ilerleme yapan bir albümde resimlerin her biri ürün haline gelebiliyor. Fotoğraflarınızı satmak isterseniz bu eklentiyi kesinlikle kullanmanızı öneririm. Ayrıca kullanıcılar galeri arasında gezerken her resime ayrı bir şekilde yorum yapabiliyor. WordPress eklentileri arasında en sık kullanılanlardan biridir.

3. Gmedia Photo Gallery

Gmedia Gallery eklentisi fotoğraf paylaşmak için önemli bir eklentidir. Bir galeride yer alan görsele tıklandığı zaman tam boyutu açılı pencere içerisinde gösterilir. Bu açılır pencere içerisinde ise sosyal medya ağlarında paylaşım için gerekli olanaklar yer alır.

WordPress paneline bir galeri seçeneği eklemek yerine bir sayfa veya yazı editöründe Gmedia butonu yer alır. Varsayılan olarak bu eklenti bir video oynatıcı, müzik oynatıcı ve galerileri gösterme konusundaki seçeneklere sahiptir.

Bu seçenekler eklentide modül olarak tanımlanmıştır. Varsayılan olarak yedi farklı modül bulunmaktadır. Bu modülleri kolayca ekleyebilirsiniz. Bu eklentinin bir ücretsiz eklenti olmasına rağmen çok fazla özelliği vardır ama kullanımı biraz karmaşıktır. WordPress eklentileri arasında en sık kullanılanlardan biridir.

K. WordPress E-ticaret Eklentileri

1. WooCommerce

WooCommerce en popüler WordPress e-ticaret eklentisidir. Aynı zamanda dünyanın en popüler e-ticaret platformudur. WooCommerce, 2015 yılında Automattic ( WordPress.com blog barındırma hizmetinin arkasındaki şirket) tarafından satın alındı.

WooCommerce için çok sayıda eklenti ve tema mevcut. Ayrıca arkasında tutkulu bir geliştirici topluluğu var. Son zamanlarda birkaç barındırma şirketi uzmanlaşmış WooCommerce barındırma çözümleri oluşturmaya başladı. WordPress eklentileri arasında en sık kullanılanlardan biridir.

2. BigCommerce

BigCommerce, WordPress ile kesintisiz entegrasyon sunan, tamamen barındırılan bir e-ticaret platformudur. Bu, içeriğinizi yönetmek ve web sitenizi çalıştırmak için WordPress kullanırken ölçeklenebilir bir e-ticaret platformu kullanmanıza olanak tanır.

WordPress’e ürünlerinizi yerleştirmeyi çok kolaylaştıran WordPress için güçlü bir entegrasyon eklentisi vardır. Oturum açma, alışveriş sepeti, hesap ve sizin için diğer önemli sayfaları otomatik olarak oluşturur. WordPress eklentileri arasında en sık kullanılanlardan biridir.

3. Easy Digital Downloads

Easy Digital Downloads , WordPress kullanarak çevrimiçi dijital indirmeleri kolayca satmanızı sağlar. Kullanımı çok kolaydır ve güzel ve fonksiyonel dijital ürün deposu oluşturmak için güçlü özelliklerle birlikte gelir.

WPForms ve MonsterInsights gibi yazılımlarımızı satmak için Easy Digital Downloads kullanıyoruz.

Olmazsa Olmaz WordPress Eklentileri

En çok kullanılan wordpress eklentilerini olmazsa olmaz wordpress eklentileri şeklinde nitelendirebiliriz. Bu tür eklentiler sitenizin kritik işlemleri için önemlidir.

Örneğin bir seo eklentisi kesinlikle kurulmalıdır. Güvenlik eklentisi ise isteğe göre değişkenlik gösterebilir. Aşağıda paylaşacağım eklenti çeşitlerinin mutlaka her wordpress sitesinde kullanılması gerekir.

  • Cache eklentisi
  • SEO eklentisi
  • Akismet Anti-Spam

Bu üç eklenti grubunu her sitenizde mutlaka kullanmalısınız. Diğer eklentiler ise ihtiyaca, zevke ve dizayna göre değişkenlik gösterir.

INTERNATIONAL
Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap