CAN TANRIKULU
Take a fresh look at your lifestyle.

En İyi Multivitamin Hangisidir? Roket Etkisi Yapan Vitaminler

En iyi multivitamin ilaçları günlük hayatınızda dinç ve daha sağlıklı olmanıza yardımcı olabiliyor. Yoğun iş hayatı, gün içinde yaşanılan stres ve özel hayattaki sorunlar düzgün beslenmenin önüne geçebiliyor. Halsizlik ve yorgunluk sorunu yoğun tempolu insanlarda sıklıkla karşılaşılan bir problem.


Vitamin, mineral, protein, karbonhidrat gibi besin grupları yönünden yeterli ve dengeli beslenmek; her yaştan ve her gruptan insan için yiyecek ve içecek seçimlerinde rehber olmalı.

Ancak kimi durumlarda multivitamin takviyesi almak, doktor tarafından da desteklenen bir çözüm önerisine dönüşebiliyor. Tıpkı ilaçlar gibi, destek ürünlerinin kullanımı da kişiden kişiye değişebileceği ve farklı sonuçlar verebileceği için, herhangi bir gıda takviyesi seçimi yapmadan önce mutlaka uzman görüşü almak şart.

Erkekler ve kadınlar için en iyi multivitamin markalarını araştırarak en çok satılan ve tercih edilenleri bir araya getirdim. Aşağıdaki listeden yerli multivitamin markalarını inceleyebilirsiniz.

En İyi Multivitamin Markaları

1. Supradyn Energy Focus

supradyn en iyi multivitamin markalari
supradyn en iyi multivitamin markalari

Supradyn® Energy Focus, stresli geçen yoğun iş temposunda ve çalışma dönemlerinde size destek sağlar. İçeriğindeki B1, B2, B5, B6, B7, B12, C vitaminleri ve Demir, Kalsiyum, Bakır, İyot, Magnezyum, Mangan ile normal enerji oluşum metabolizmasına katkıda bulunur. İçeriğindeki B2, B3, B5, B6, B9, B12, C vitaminleri ve Demir, Magnezyum ile yorgunluk ve bitkinliğin azalmasına katkıda bulunur. Bu sebeple en iyi multivitamin markaları arasında yer alıyor.

2. Pharmaton Vitality Multivitamin

Pharmaton® Kapsül ve Efervesan Tablet formları, Ginseng G115® multivitamin ve mineraller içerir. Pharmaton® Kapsül ve Efervesan Tablet formları, içeriğindeki multivitamin ve mineraller ile normal enerji oluşum metabolizmasına katkıda bulunur. Her bir Pharmaton® Kapsül ve Efervesan Tablet, her alımda aynı miktar ekstre bulunduğundan aynı oranda fayda sağlar. Çünkü Pharmaton®’da bulunan Ginseng G115®, standardize edilmiş Panax ginseng C.A. Meyer ekstresidir.

#İlginizi Çekebilir: En İyi Balık Yağı Markaları

Pharmaton®, günlük vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşılamaya destek olabilecek, ayrıca Ginseng G115® içeren multivitamin ve mineral içeren gıda takviyesidir. Pharmaton® Kapsül ve Efervesan Tablet formları, içeriğindeki multivitamin ve mineraller normal enerji oluşum metabolizmasına katkıda bulunur ve yorgunluk ve bitkinliğin azalmasına yardımcı olur. Bu sebeple en iyi multivitamin markaları arasında yer alıyor.

3. Centrum Advance Multivitamin

centrum advance en iyi multivitamin
centrum advance en iyi multivitamin

Bedenlerimiz her gün belirli miktarda vitamin, mineral ve elemente ihtiyaç duyar. Bazı istisnalar dışında, bunların çoğu insan vücudu tarafından üretilemez. Centrum Advance’in özel formülü uzmanlar tarafından, tüm besin takviyesi ihtiyaçlarınızı desteklemek üzere geliştirilmiştir. Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu mikro besinleri sunan formül Vücudunuz için gerekli vitamin ve mineral takviyesi Pfizer kalitesi ile üretilen mikro besinlerle, normal beslenmenize destek olan takviye edici ürün Centrum Advance’in içeriği, temel vitaminler, mineraller ve elementleri içermektedir. Normal kişisel beslenmeniz için takviye edici gıdadır. İçerik dengesi, vücudunuzun ihtiyaç duyabileceği mikrobesinleri takviye etmeye yardımcı olur. Bu sebeple en iyi multivitamin markaları arasında yer alıyor.


4. Supradyn Koenzim Q10

Supradyn yoğun yaşamınızda aktif kalmanıza yardımcı olur. İçeriğindeki B1, B2, B5, B6, B7, B12, C vitaminleri ve Demir, Kalsiyum, Bakır, İyot, Magnezyum, Mangan ile normal enerji oluşum metabolizmasına katkıda bulunur. İçeriğindeki B2, B3, B5, B6, B9, B12, C vitaminleri ve Demir, Magnezyum ile yorgunluk ve bitkinliğin azalmasına katkıda bulunur. Bu sebeple en iyi multivitamin markaları arasında yer alıyor.

5. Youplus Multi Ener-g Vitamin

youplus en iyi multivitamin
youplus en iyi multivitamin

İçeriğindeki Guarana sayesinde ruh hali ve MENTAL PERFORMANS üzerinde akut fayda sağlamaya destek olur. Guaranadan kaynaklı kafein etkisi ile DİKKAT ve KONSANTRASYON üzerindeki uyarıcı etki sağlar. Aynı zamanda güçlü antioksidan Green Tea (Yeşil Çay) içererek metabolizmanın hızlanmasını, bu sayede FORMDA kalmayı destekler. Güçlü antioksidan olan Ginsang ve FİZİKSEL ENERJİ ve canlılığın artmasına katkı sağlar. Formülasyonundaki Co-Enzyme Q10 kalp sağlığı üzerinde olumlu etki sağlar ve YORGUNLUK hissinin azalmasına yardımcı olur. Bu sebeple en iyi multivitamin markaları arasında yer alıyor.

6. Ocean Microfer

Beslenme referans değeridir. Lipofer, lipofoods firmasının patentli mikroenkapsüle demir kaynağıdır. Kullanım önerisi çocuklar için günde 1 ml tüketilmesi önerilir. Ürünün içeriğinde bulunan demir; Kırmızı kan hücrelerinin ve hemoglobinin normal oluşumuna katkıda bulunur. Normal enerji oluşum metabolizmasına katkıda bulunur. Vücutta normal oksijen taşınımına katkıda bulunur. Bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunur. Yorgunluğun ve bitkinliğin azalmasına katkıda bulunur. Hücre bölünmesinde görevi vardır.

7. Multiball Kids Multivitamin Lollipop

multivitamin lollipops
multivitamin lollipops

Multiball lolipop multivitamin sayesinde çocuklar hem eğlenecek, hem de büyüme gelişmeleri için gerekli 12 vitamin ve 3 önemli minerali almış olacak. Üstelik Şimdi Prebiotik ilaveli Çocuklarda bağışıklık sistemini destekleyen çinko ve C vitamini bakımından zengindir. Çocukların zeka gelişimi ve okuldaki başarısı için önemli B grubu vitaminleri içerir. Sağlıklı kemik gelişimi için gerekli D vitamini ihtiva eder.

8. Orzax Ocean Plus Omega 3

Ocean Plus bileşiminde; ağır metallerden uzak, temiz ve soğuk sularda yaşayan; küçük cins balıkların gövde yağları kullanılmaktadır. Balıklardan elde edilen yağlar tamamen mekanik yöntemler kullanılarak; moleküler distilasyon ve yüksek deodorizasyon teknikleri ile saflaştırılır. Üretim esnasında kimyasal çözücüler kullanılmaz, sadece mekanik yöntemler tercih edilir.

  • Kolesterol seviyeleri: Hdl (iyi) kolesterol seviyelerini artırabilir.
  • Trigliseritler: Yüksek plazma(kan) trigliseridi seviyesi olan kişilerde, total trigliserilerde yaklaşık %15-30 oranında azalma sağlayabilir.
  • Kan basıncı: Küçük dozlarda bile tansiyonu yüksek olanlarda kan basıncını düşürür.
  • Plaklar: Damarlarda oluşan ve sertleşmesine neden olan plakları önlemeye yardımcı olur. Ayrıca arter plakları bulunan kişilerde, damarları daha stabil ve güvenli hale getirirler.
  • Ölümcül aritmiler: Risk altında olan kişilerde ölümcül aritmi olaylarını azaltmaya yardımcı olur. (aritmiler, belli durumlarda kalp krizine neden olabilen anormal kalp ritimleridir)
  • Kilo kontrolü: Balık yağı takviyesi bel çevresi genişliğini azaltmaya yardımcı olabilir. Diğer kilo kaybı yöntemleri ile birlikte kullanıldığında kilo alımının azaltılmasına da yardımcı olabilir.
  • Enflamatuar hastalıklar: Balık yağı güçlü anti-Enflamatuar etkilere sahiptir ve özellikle romatoid artrit gibi inflamatuar hastalıkların semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir.
  • Cilt sağlığı: Cildiniz çok fazla güneşe maruz kalmaktan veya yaşlılıktan zarar görebilir. Balık yağı takviyesi sağlıklı cildin korunmasına yardımcı olabilir.
  • Gebelikteki önemi: Omega-3 yağ asitleri erken büyüme ve gelişme için gereklidir. Anne ve bebeklerde balık yağı takviyesi, öğrenme ve ıq üzerindeki etkisi belirsiz olmasına rağmen, göz gelişimini iyileştirebilir. Hamilelik sırasında balık ve balık yağının daha yüksek miktarda alınması, çocukluk çağı astımı ve alerjisi riskini azaltabilir.
  • Karacağer sağlığı: Obez bireylerde karaciğer hastalığı yaygındır. Balık yağı takviyesi, karaciğerdeki yağ oranını ve alkolik olmayan yağlı karaciğer hastalığının semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir.
  • Depresyon: Balık yağı takviyesi, özellikle epa açısından zengin takviyeleri olanlar, depresyon belirtilerini iyileştirmeye yardımcı olabilir.
  • Hiperaktivite bozukluğu: Çocuklarda davranış bozuklukları, öğrenme ve gelişmeyi engelleyebilir. Balık yağı takviyesi, hiperaktivite, dikkatsizlik ve diğer davranışların azaltılmasına yardımcı olduğu gösterilmiştir.

9. Argivit Multivitamin

argivit multivitamin
argivit multivitamin

Argivit Şurup ailemizin ilk bireyi vitamin (A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini, B3 vitamini, B5 vitamini, B6 vitamini, B11 vitamini, B12 vitamini, C vitamini, D vitamini, E vitamini, H vitamini ve L-arginin) ve mineral (Çinko, Selenyum, Manganez, Krom, Molibden ve İyot) kombinasyonu içeren bir gıda takviyesidir.

10. Ocuvite Complete Bausch & Lomb

İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde özellikle göz sağlığında, bağışıklığın arttırılmasında, tansiyon yükseltici etkenlerle savaşmada, eklem iltihabı iyileşme süreçlerinin hızlandırmada, cildin yenileme hızını arttırmada yardımcıdır.


Multivitamin nedir?

Vücudun ihtiyaç duyacağı farklı vitaminlerin ve minerallerin bir kompleks olarak bir araya getirildiği takviyelere genel olarak Multivitamin deniyor. Bu takviyelerin içerikleri markalara ve ürün gruplarına göre değişiyor. A, B, C, D, K, çinko, iyot, bakır, Q10, folik asit gibi vitamin ve minerallerle bağışıklık sistemini güçlendirecek doğal bazı içerikleri olan vitamin ve mineral gruplarının birlikte kullanılarak takviye ürün olarak sunulduğunu söyleyebilirim.

Multivitaminler ne işe yarar?

Gıda takviyesi olan multivitaminler düzenli kullanımlarıyla bize ne fayda sağlar, gelin bir de ona göz atalım.

+Eksik beslenme nedeniyle yaşanan olumsuzlukları en aza indirerek yaşam kalitesini yükseltmeye destek olurlar.

+Her yaş ve etkinlik grubuna göre düzenlenen içerikleriyle doğru zamanda doğru takviyeye ulaşmanızı mümkün kılarlar. Sporcular için protein katkısı yüksek multivitaminler, kadınlar – erkekler veya 50 yaş üstü için kemik koruyucu ve bağışıklık destekleyici, orta yaş grubu için de yorgunluğu ortadan kaldırarak enerji oluşumunu destekleyen multivitaminler gibi seçenekler sayesinde nokta atışı yapabilirsiniz.

+İnançları veya ortamları nedeniyle besin gruplarının tamamını tüketmeyen grupların beslenm
esine destek olarak multivitaminler kullanılabilir. Özellikle vejetaryen ve vegan olan kişiler için, multivitaminlerin yararları çok daha fazla olabilir.

+Yapılan bazı araştırmaların sonucuna göre multivitaminlerin göz sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğunu söyleyebiliriz.

+Multivitaminler vücut dokuların sağlıklı kalmasına ve metabolizmanın düzgün işlemesine aynı zamanda bağışıklık hücrelerinin gelişmesine de destek olur.
+Özel dönemlerde ihtiyaç duyulan fazladan takviyeyi sağlayan multivitaminler tamamen doktor kontrolünde olmak üzere hamilelik ve emzirme dönemlerinde de bu duruma özel hazırlanmış anneyi ve bebeği desteklemek için kullanabiliyor.

Unutmamak gerekiyor ki tamamen yanlış ve eksik beslenmeyi hiçbir multivitaminin desteklemesi mümkün değil. Bu nedenle gün içinde dengeli ve sağlıklı beslenmeye mutlaka özen göstermeniz gerekiyor.


Multivitamin Çeşitleri Nelerdir?

Birçok farklı vitamin ve mineral içeren bu takviyeler tablet, toz, kapsül, sıvı veya pastil formlarında olup kullanıcı profiline göre de farklı içeriklerle üretiliyorlar. Kadınlar için en iyi multivitaminler, erkekler için en iyi multivitaminler, çocuklar için en iyi multivitaminler, sporcular için en iyi multivitaminler, olgun yaşlar için en iyi multivitaminler gibi pek çok ürün grubuna ayrılan multivitaminleri eczanelerden veya markalara ait satış noktalarından temin edebilirsiniz.

#İlginizi Çekebilir: En İyi Maske Markaları (Cerrahi ve N95)

Ancak kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmayı ve onayını almayı lütfen unutmayın.

INTERNATIONAL
Bunları da beğenebilirsin
Yorumları Göster (1)