CAN TANRIKULU
Take a fresh look at your lifestyle.

Sermayesiz Yeni +20 Ek İş Fikirleri

İş fikirleri yeni bir sektöre atılırken mutlaka incelenmesi gereken yararlı kaynaklardır. Sermayesiz yeni iş fikirleri listesinde bulunan ek iş fikirlerine göz gezdirerek ufkunuzu genişletebilirsiniz. Karlı iş fikirleri sayesinde kim bilir belki de çok paralar kazanmanızı sağlayacak bir yola girebilirsiniz.


İş kurma fikirleri içerisinden birini seçip piyasaya bomba gibi girmek için bu tarz konularda araştırma yapmak sağlıklı bir karar olacaktır. En iyi iş fikirlerini aşağıda bulunan listede bir araya getirdim. Bu listede Türkiye de olmayan iş fikirleri, evde iş fikirlerinden, sermayesize kadar bir çok sektör ve tavsiye bulunuyor.

Yeni İş Fikirleri Listesi

1- Fotoğrafçılık

yeni is fikirleri fotografcilik
yeni is fikirleri fotografcilik

İş fikirleri listesinde ilk sırada fotoğrafçılığa yer verdim. Bebek, nişan, düğün fotoğrafçılığı gerçekten güzel kazanç getiren bir sektör. Eğer fotoğrafçılık mesleğine ilginiz varsa kesinlikle değerlendirmeniz gereken bir iş koludur. Dünyada iş trendleri arasında fotoğrafçılık gerçekten popüler. Online iş fikirleri arasında da yer alıyor.

Çünkü sadece fotoğrafçılık yaparak para kazanmıyorsunuz. Eğer mükemmel fotoğraflar çekebiliyorsanız sosyal medyanın gücünü kullanarak insanların ilgisini daha fazla çekebilmeniz mümkün. Hal böyle olunca satış ortaklığının kapısı da aralanır.

Düğün fotoğrafçılığı yapan bir kişi en az 2.000 TL ücret alır. Çok daha profesyonel ve adını duyurmuş bir fotoğrafçıysanız bu ücret 4-5 bin TL bandına kadar çıkabilir. Yapmanız gereken gelinle damadın fotoğraflarını güzel bir mekanda çekmek. Tabi bunun için fotoğraf makinesi ve ekipmanlarına ihtiyacınız var.

Ekstra olarak gelinle damadın kısa videolarının çalışmasını yaparak işinize ekstra renk katabilirsiniz. Yeni iş fikirleri listesinde yer verdiğim fotoğrafçılık mesleği doğru ellerde müthiş bir kazanç getirecektir. Bu işte başarılı olmak için reklamınızı iyi yapmanız gerekir. Bunu da facebook, instagram ve twitter gibi sosyal medya hesaplarınızdan gerçekleştirebilirsiniz.

Bu işin diğer bir güzel yanı ise gezmek. Bulunduğunuz il veya ilçe dışından iş geldiğinde arabanıza atlayıp gitmeniz farklı yerleri keşfetmenize olanak sağlar.

2- Freelancer

Freelancer olarak yapılabilecek bir çok iş var. Sermayesiz iş fikirleri arasında yer alan bu sektörde masrafa gerek yoktur. Kendi becerileriniz ile birlikte insanların sorunlarını çözdüğünüz iş koludur. Sosyal medya danışmanlığı, Google Ads danışmanlığı, sanal asistanlık, makale yazarlığı, yazılım, mobil uygulama geliştirme gibi bir çok seçenek bulunur.

Udemy gibi platformlar bir çok freelancer ile doludur. Freelancer zaten serbest çalışan demektir. Bionluk, sadeceon gibi sitelerde buna örnek verilebilir. Sermayeniz veya birikiminiz yoksa kesinlikle yukarıda sıraladığım işlerle para kazanabilirsiniz.


Fiyatlandırma konusunda tecrübeniz yoksa diğer kişilerin profillerini inceleyerek kendinize bir yol haritası çıkarabilirsiniz. Yine bu tarz işlerde işinizi iyi yapmalı ve müşteri yönetimini güzel bir şekilde uygulamalısınız. Zaman içerisinde konunuzda uzman olduğunuz daha fazla kişiye yayılıp daha fazla iş almanızı sağlayacaktır.

3- Butik Açmak

butik acmak is fikirleri
butik acmak is fikirleri

Butik açmak günümüzde oldukça popüler bir sektör. Fakat herkes butik açıp başarılı olamıyor. Bunun sebebi doğru ve stratejik hamleler yapamamak. Artık rakipleriniz fazla ve herkes bu işten para kazanmak için can atıyor.

Bu işte gerçekten muazzam paralar kazanabilirsiniz. Ticaret her zaman en fazla parayı kazandıran bir sektördür. Doğru şekilde yönetildiğinde yüzünüzü güldürecektir. Yine bu iş fikrinde sosyal medya çok önemli bir araç. Onların gücünü kullanarak sektörde yer edinebilirsiniz.

Öncelikle bu işe girmek için hangi tarz bir butik açacağınıza karar vermelisiniz. Bayan tesettür, ayakkabı, takı bir sürü seçenek var. Bunu belirledikten sonra toptan mal almanız gerekir. Bunu da temin ettikten sonra kıyafetlerin çekimini canlı manken ile başarılı bir şekilde yapmalısınız. Burada devreye butiğin ürünlerini iyi bir şekilde pazarlamak giriyor.

Başlarda kazancınız olmayabilir lakin istikrarlı ve sabırla devam ettiğinizde başarıya ulaşabilirsiniz. Sosyal medya kanallarından satışını gerçekleştirdiğiniz ürünlerle ilgili e-ticaret sitesi de açabilirsiniz. Sadece bununla kalmayıp trendyol, n11, hepsiburada, gittigidiyor gibi pazaryerlerinde de ürünlerinizin satışını gerçekleştirebilmeniz mümkün.

4- Çekiliş Organizatörlüğü

Duyulmamış yeni iş fikirleri arasında yer alır. Bir arkadaşım sürekli telefonla bir şeyler organize edince merak edip sordum. Bana Insagramda çekiliş organize edip, insanlara gerçek takipçiler gönderdiğini söyledi. Geliri ise oldukça yüksek. Her bin takipçi için 75 TL ücret talep ediyordu. 1000 takipçinin ona maliyeti ise sadece 20 TL. Üstelik günde en az 10 Bin Takipçi satıyor. Detaylı araştırmalar yaparak bu sektörde yer almak isterseniz, webmaster forumlarını inceleyiniz.

5- Letgo Arbitraj Yapmak

letgo is fikirleri
letgo is fikirleri

Letgo üzerinden eşya alım satımı yapan bir kaç kişi ile tanışma fırsatım oldu. Bu kişiler spotçu dükkanı olan değil, gayet ek iş olarak evden alım satım yapanlar. Araba alım satımı yapanları duymuştum ancak Letgo sitesi üzerinden bu tarz iş yapanları duyunca şaşırdım.


Letgo üzerinden sıkı pazarlık yaparak uygun fiyata aldığınız ürünleri, ilave kar koyarak tekrar listeleyebilirsiniz. Bu işi yapan bir çok kişi yeni paylaşılan ilanları kovalamaktadır. Özellikle antika, cep telefonu ve bilgisayar gibi ürünlerde bu arbitraj yapılıyor. Yeni iş fikirleri arasında bana göre en orijinalidir. Letgo sayesinde ek gelir oluşturabilir ya da ana gelir kaynağı olarak düşünebilirsiniz.

6-Takipçi Satmak

Tek tek Instagram hesaplarına takipçi sattığınızı yazarak ya da online e-ticaret aracılığı ile takipçi satışı yapabilirsiniz. Örneğin; isteyen bir kişiye 1000 takipçiyi 50 TL’ye satıp, 40 TL’sini siz alabilirsiniz. Nasıl mı? Sosyal medya bayileri olarak hizmet veren firmalar ile iletişime geçin.

Bu firmalar kayıt olup, 5 TL ile 10 TL gibi fiyatlara bu adetlerde takipçi alıp istediğiniz hesaba gönderin. Bu şekilde Türkiye’de para kazanan 1000’lerce kişi var. Eğer İngilizce biliyorsanız, yurtdışı siteler üzerinden daha yüksek gelir elde edebilirsiniz. En teknolojik yeni iş fikirleri arasında yer alır.

7- Baskılı Çorap Satmak

baskili corap is fikirleri
baskili corap is fikirleri

Bu sıralar ilginç baskıların olduğu çorapların satışı artmış durumda. Üstelik bu çoraplar 9 TL ile 45 TL arasında alıcı buluyor. Fiyatı yüksek olmasına rağmen geliş fiyatı çok ucuz. Merak edip Tahtakale’de bu ürünlerin geliş fiyatını sordum. En pahalı desenli çorabın çifti 4 TL’den satılıyor.

Bu ürünlerden satacaksanız fotoğraflandırmayı ve pazarlamayı iyi yapmanız gerekiyor. Örnek olarak instagramdan satış yapan socks fabrikası isimli firmayı incelemenizi tavsiye ederim. Bu alanda oldukça başarılılar ve güzel sipariş alıyorlar. Socks station ise en büyük rakipleri. Mutlaka bu siteleri incelemenizi tavsiye ederim.

8- Diyet Market Açmak

Yeni yüz yılın sorunu gıdaya olan ihtiyaçtan ziyade, obeziteye çözüm bulmak. İlk defa geçtiğimiz yıl, obeziteden ölenlerin sayısı, açlıktan ölenlerin sayısını geçmiş durumda. Durum böyle olunca spor salonu, fitness ürünleri ya da fit gıdalar gibi ürünlere olanlar talepler artmış durumda. Niche bir sektör olduğundan kar marjı da oldukça yüksek.

Yurtdışında sadece diyet ürünlerinin satıldığı marketler görmek mümkün. Ancak Türkiye’de bu alanda hizmet veren profesyonel bir market yok diyebilirim. Online hariç tabi. Eğer fiili olarak bir market açmak istiyorsanız, bu sektördeki eksikliği giderebilirsiniz. Başarılı olduğunuz taktirde şubeleşmeniz kolay olacaktır.

9- Su Arıtma Cihazı Satmak

su aritma cihazi satmak
su aritma cihazi satmak

Kriz anlarında tüketiciler daha fazla tasarruf etme yoluna giderler.1 damaca suyun fiyatı malum, 12 TL’den aşağıya bulmanız zor. Ancak su arıtma cihazı alırsanız bu maliyetten kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Tüm tüketiciler için geçerli bir çözüm.N11 sitesi üzerinde kurulumu kolay olan su arıtıcı fiyatları 300 TL’den başlıyor. Kurulum yapmak en fazla 30 dakikanızı alacaktır.


Siz ise bu alanda iş kurabilirsiniz. Aşırı bir yetenek istemeyen bu sektörde sadece pazarlama yeteneğine ihtiyacınız var. Müşteriler su arıtıcı gibi ürünlerde ağızdan ağıza pazarlama yapar. Memnun kalan her müşteriniz sizin adınıza pazarlama faaliyeti yürütecektir.

10- Amigurimi Üretimi

Amigurimi sanatı yeni değil. Ancak amigurimi ürünlerinin satışı son yıllarda artmış durumda. Nedeni ise organik bir oyuncak olması. El örgüsü ile yapılan bu oyuncaklar ev hanımları için mükemmel bir gelir kaynağı. İsteğinize bağlı olarak bu oyuncaklardan 100’lerce adet uygun fiyatlara sipariş verebilirsiniz.

Online ya da fiili bir dükkanda 2 katına bu ürünleri satmanız mümkün. Etsy sitesi üzerinde bu yöntem ile 10 katına satış yapanlar mevcut. Amigurimi örnekleri için mutlaka instagram sayfalarını ziyaret ediniz. Aynı zamanda hediye kutuları içerisinde bu amigurimi ürünlerini görebilirsiniz.

11- Led Ürünler Tasarımı

led aydinlatma is onerileri
led aydinlatma is onerileri

Daha önce led teknolojisi ile ilgilenmediyseniz zor olduğunu düşünmeyin. Sadece 3 aylık bir eğitim alarak ledler aranızı iyi hale getirebilirsiniz. Tüm işletmeler, evler ve bazı ürünler için led teknolojisi kullanılmakta. Her geçen yıllarda da bu ilginin artacağına emin olabilirsiniz.

Hem teknolojik, hem tasarruflu hem de göze hitap eden bu led ürünlerinden tasarımlar yapmak tamamen sizin elinizde. Zira trendyol üzerinde led ışıklarından yapılmış duvar dekorları, ışıklandırma üniteleri ya da farklı tasarımlar görebilirsiniz. Yeni iş fikirleri arasında olmasa da sizin yaptığınız tasarımlar sektöre yenilik katacaktır.

12- Ürün Fotoğrafçısı Olun

Bende dahil, bir çok e-ticaret sitesi sahibinin ihtiyaç duyduğu bir sektör. Ürün satışlarınızın yüksek olmasını istiyorsanız, fotoğraflarınızın profesyonel olması gerekiyor. Tabi bunun için iyi bir fotoğraf makinesi, lens, ışık, ortam ve bilgi gerekiyor. Bunların hepsine bir e-ticaret sitesi sahibi olarak sahip olmanız mümkün değil.

Bu nedenle bir çok e-ticaret sitesi sahibi ürün fotoğrafı çektirmek için dışarıdan ürün fotoğrafçıları ile anlaşma yapar. En karizmatik ve en yeni iş fikirleri arasında yer alır. Giyim sektöründe gelecek işler için aynı zamanda moda fotoğrafçısı gibi çalışmanız gerekecek. Eğer freelancer olarak çalışacaksanız günlük 1000 TL civarında gelir elde etme fırsatı sizi bekliyor.

13- Blog Açmak

blog nasil acilir
blog nasil acilir

Yeni iş fikirleri arasında pasif gelir elde edebileceğiniz bir sektördür. Blog açmak ve blog yazarak para kazanmak için Google Adsense ve satış ortaklığı yollarına başvurmalısınız. Tabi bu işte başarılı olabilmek için seo bilmeniz gerekir.

#İlgili İçerik: Blog Nasıl Açılır? | Para Nasıl Kazanılır?

Bu işte mantık, anahtar kelime araştırması yaparak insanların arattığı konular üzerine içerikler üretip blogunuza ziyaretçi çekmektir. Sitenize ne kadar çok ziyaretçi gelirse o kadar fazla para kazanmanız kolaylaşır. Azim ve kararlılıkla 1 yıl boyunca uğraştığınız blogunuz size her ay düzenli olarak en az 1.000 TL kazandıracaktır.

14- Eğitim Şirketi Kurun

Eğitim bitmez, tükenmez bir macera olduğunu son yıllarda daha iyi anlıyoruz. Okulda aldığımız bilgilerin yetip yetmemesi önemli değil. Dünya hızla değiştiği için ona ayak uydurmalıyız. Ya da eğitim almak istememizin bir çok sebebi olabilir. Emin olun bu eğitimlere talep oldukça yüksek.

Yeteneğiniz olan bir konu varsa, ya da yetenekli birisini istihdam edebilirim diyorsanız, eğitim şirketi kurmaya başlayabilirsiniz. Bu eğitimleri online düzenlerseniz daha fazla bir kitleye hitap etme fırsatınız olacak. Teknoloji üzerine eğitim organize edebilirseniz, kısa zamanda yüksek gelir elde fırsatını yakalayacağınıza emin olabilirsiniz.

15- Doypack Kedi Maması Üretimi

kedi mamasi uretimi
kedi mamasi uretimi

Ani ihtiyaç anında bir marketten ya da bakkaldan kedi maması almak istersersiniz işiniz zor. Çünkü genelde büyük paketler halinde petshoplarda satılıyor. Bazen migros gibi marketlerde küçük boylarını kampanyalar halinde bulabilirsiniz. Peki marketlerde olması daha mantıklı değil mi?Sonuçta acil ihtiyaç.

Bu nedenle küçük doypack ambalajlarına yerleştireceğiniz kedi mamaları ile toptan olarak bu ürünlerin satışını yapabilirsiniz. Emin olun bu alanda çok rakibiniz yok. Çoğu semt marketlerini ziyaret edin. Bu tarz acil ihtiyaç ürünlerinden bulamayacaksınız.

16- Yorum Satış Hizmeti Vermek

Bir çok tüketici internet üzerinden okudukları yorumlara göre alışveriş yapmaktadır. Özellikle google yorumlar, ekşi sözlük ya da şikayet var gibi sitelerdeki yorumlar alışverişlerde oldukça etkili oluyor. Tabi bir çok işletmeci bu yorumları olumlu yapmak için dışarıdan hazır olarak satın alıyor.

Sizde R10 sitesi üzerinden toptan yorum hizmeti veren satıcılarla anlaşıp, yorumları kötü olan işletmelerle irtibata geçebilirsiniz. Ortalama tanesi 1 TL’den satın aldığınız yorumları, 3 TL’den satmanız mümkün. Bu tarz yorum hizmeti satarak günlük 300 TL’nin üzerinde gelir elde eden bir çok tanıdığım var diyebilirim.

17- Bitki Çayı Markası Oluşturun

bitki cayi markasi olusturun
bitki cayi markasi olusturun

Özellikle Türkiye’de doktora gitmeden önce alternatif tıbba başvurulmaktadır. Bitki çayları ise bunların başında geliyor. Sektörü hacminin ne kadar büyük olduğunu google arama hacimlerinden inceleyebilirsiniz. Aylık 100 Bin İle 1 milyon arasında kişi bitki çayı satın almak için arama yapıyor.

Tabi bu rakamlar internet ortamında geçerli. Bir de aktarlar üzerinden alışveriş yapan kesim mevcut. Siz de toptan olarak satın alacağınız bitkileri, bir ambalaja doldurup kendi markanızı yaratabilirsiniz. Türkiye’de bu şekilde para kazanan bir çok aktar ve girişimci mevcut. En yeni iş fikirleri arasında olmasa da kar marjı çok yüksek bir sektördür.

18- Bebek Giyim Mağazası Açın

Sadece bebek ürünleri üzerine açacağınız mağaza ile hem marka olup hem de kısa zamanda büyüyebilirsiniz. Sizi kıza zamanda zengin edecek kısmı ise, bu tarz ürünlerin internet üzerinde çok satılması.Evet bir çok ebeveyn online olarak bebek alışverişlerini yapmakta. Siz de piyasada eksik gördüğünüz bir ürün de ya da rekabetin az olduğunu düşündüğünüz bir alanda sektöre girebilirsiniz.

19- İnfluencer Olun

influencer instagramdan para kazanma
influencer instagramdan para kazanma

İnfluencer; yönlendirici instagram fenomeni anlamına gelmektedir. Sizin yaptıklarınızdan, tükettiklerinizde ya da faaliyetlerinizden takipçileriniz etkileniyorsa ve dikkate alıyorsa siz iyi bir influencer adayısınız. Örneğin; giydiğiniz ayakkabı takipçileriniz tarafından satın alınmak isteniyorsa markalar sizi çok sevecektir. Bu nedenle paylaşım başına ücret ile bir çok markayla çalışabilirsiniz. Örneğin; Murat Övünç isimli fenomen story başına en düşük 20 Bin TL ücret almaktadır.

20- Topraksız Tarım Yapın

Tarıma olan ihtiyacımız her geçen yıl artacak. Bunun nedeni nüfusun artması ve tarımın terk edilip büyük şehirlere yerleşilmesi. Tarım ürünlerinde yaşanan fiyat artışından bunu anlamak mümkün. Sizde tarım sektöründe yer almak istiyorsanız uygulayabileceğiniz 100’lerce tarımsal üretim fikri mevcut.

#İlgili İçerik: Pasif Gelir Nedir? Pasif Gelir Kaynakları

Tabi bu tarımsal ürünleri verimli bir şekilde üretmek istiyorsanız topraksız tarım yapmanız gerekiyor. Topraksız tarım ile kısa zamanda mahsul üretim, daha yüksek rekoltelere ulaşabilirsiniz. Tabi kazancı da bir o kadar yüksek olacaktır.

Sonuç

Yeni iş fikirleri arayanlar için birçok sektör ve avantaj bulunuyor. Asıl mesele bu tarz fikirleri iyi bir şekilde değerlendirmek. Akıllı hamleler sonucunda kesinlikle para kazanmak kaçınılmazdır.

INTERNATIONAL
Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap