CAN TANRIKULU
Take a fresh look at your lifestyle.

Pasif Gelir Nedir? Pasif Gelir Kaynakları

Pasif gelir herkesin merak ettiği ve başarmak istedi gelir kaynaklarından biridir. Bu rehberde pasif gelir kaynaklarını ve fikirlerini de öğrenmiş olacaksınız. Pasif gelir elde etmek size sürekli ve çalışmanıza gerek kalmadan para kazandırır.


Freelancer ve benzeri işlerle uğraşmak gerekir. Bu işlerde emek vermeden para kazanmanız mümkün değil. Çabalarsınız, uğraşırsınız, müşteri ararsınız ve iş yapıp gelir elde etmek istersiniz. Bu iş böyle uzar gider.

Bu rehberde dolgun bir şekilde pasif gelir ile ilgili bilgiye ulaşmış olacaksınız. Hemen başlayalım.

Pasif Gelir Nedir?

Pasif gelir, yalnızca aktif olarak katılmadığınız bir girişimden para kazanmaktır. Bir işe yoğunlaşıp o işte başarılı olduktan sonra para kazanmaya başlarsınız. Kazanmaya başladıktan sonra o işle daha ilgilenmenize gerek kalmadan kazancınız artarak devam ediyorsa işte bu aktif olmayan gelirdir. Siz de pasif gelir elde etmiş olursunuz.

Şöyle düşünün, bir kitap yazdınız ve bu kitabı yazmak için belli bir süre emek harcadınız. Yazdığınız kitap insanlar tarafından çok sevildi ve yok satıyor. Siz biraz emek verdiniz ve sürekli gelir elde etmeye başladınız. İşte buna aktif olmayan gelir denilmektedir.

En İyi Pasif Gelir Kaynakları Nelerdir?

1. Blogculuk

evde yapilacak isler blog acmak
evde yapilacak isler blog acmak

Pasif gelir fikirleri arasında en sağlam ve kazançlı olanlarından biri blog açmaktan geçiyor. Blog açmak ve kalıcılığını yitirmeyen içerikler üreterek devam etmek gelir sağlar. Google Adsense, satış ortaklığı, reklam ve diğer alanlardan kazanç sağlanabiliyor.

Blog açarak gelir elde etmenin asıl temeli Google Adsense. Adsense reklamlarını sitenize yerleştirip düzenli bir şekilde kazanç sağlayabiliyorsunuz. Tabi bunun için Google gibi arama motorlarında üst sıralarda olmanız gerekir.

Eğer blog nasıl açılır? bir fikriniz yoksa Blog Nasıl Açılır? | Para Nasıl Kazanılır? (2021) adlı devasa rehberimi incelemenizi öneriyorum. Bu rehberimde sadece blog açmayı göstermedim. Kazançlı bir blog nasıl oluşturulur? her bir detayına yer verdim. Ücretli dağıtılabilecek bir rehberi ücretsiz bir şekilde paylaştım diyebilirim. Kesinlikle göz gezdirin.

Blogunuzu açıp içeriklerinizi asla güncelliğinizi yitirmeyecek şekilde oluşturun. Örneğin; limonun faydaları, windows format atma ve benzeri gibi bilgilere yer verin. Bu şekilde ilerlediğinizde kazanç kaçınılmaz olacaktır.


Yukarıda Google Adsense ile aylık ne kadar kazanıldığının örneğini görebilirsiniz. Bu kazançlar şişirme, sahte veya yanıltmaca değildir. Dijital çağda olduğumuzdan dolayı artık bunlar çok normal rakamlar. Eğer sizde blog açarak gelir elde etmek istiyorsanız wordpress derslerimi mutlaka inceleyin.

2. Online Kurs

online kurs pasif gelir kaynaklari
online kurs pasif gelir kaynaklari

Online kurs oluşturmak pasif gelir kaynaklarından biridir. Son 5 yılda eğitim muazzam derecede dijitalleşti. İnsanlarda artık dijital çağa yavaş yavaş ayak uydurmaya başlar oldu. Müthiş bir bilgi birikimine sahipseniz online kurslar hazırlayarak para kazanmanız mümkün. İnsanlar mutlaka sizi dinleyecektir.

Kendinize sormanız gereken ilk soru şudur: “Kursumun çözdüğü sorun nedir?” Udemy gibi platformlarda kurslar yayınlayarak para kazanmanız mümkün. Teachable, Podia, Ruzuku ve diğerleri gibi birçok harika platform daha var.

İlk olarak, ders taslağınızı ve içerik planınızı hazırlamanız gerekir. 10 dakikalık ders videoları hazırlayın. Öncelikle hangi konuda ders anlatımı yapacaksanız onunla ilgili anahtar kelime analizi yapın. Bu analizi yaptıktan sonra ilk etapta tek video ile insanların nabzını ölçün. İnsanlar kursunuzu satın alıyor mu almıyor mu analiz edin. Eğer olumlu sonuçlarla karşılaşırsanız eğitiminizin devam videolarının serisini oluşturun ve gelir elde etmeye başlayın.

Fiyatınız kitlenizin ihtiyaçlarına ve içerikle ne kadar derinlemesine gideceğinize bağlı olacaktır. Yani derinlemesine bir eğitim sağlayacaksanız ona göre fiyat belirlemelisiniz. Bir kurs oluşturmak için video çekim ekipmanlarına ihtiyacınız olacaktır. Video kamera, mikrofon ve diğer ekipmanlarınızın olması gerekir. Ayrıca çekim yapacağınız videolarda ortam da çok önemlidir. İyi bir ışık pozisyonu almalı, videolarınız sade ve anlaşılır olmalıdır.

Kısaca insanların dikkatini çekebilecek tarzda online kurs videoları ile pasif gelir elde etmeniz mümkündür.

3. Uygulama Geliştirme

Bugünlerde uygulama geliştirmek bir zamanlar web sitesi açma işi neyse o noktaya geldi. Artık herkes bir uygulama geliştiriyor. Herkes. Bu yüzden size doğru uygulamayı geliştirmeniz konusunda yardımcı olacak bir sürü geliştirici mevcut. Fakat bu projeye sadece konsept oluşturma ve geliştirme kısmında değil pazarlama kısmında da zaman ve enerji harcamaya hazır olun.


Günümüzde bir uygulama geliştirip daha sonra milyonlar kazanmayı ummak yetmiyor. Bu artık herkesin yaptığı bir şey olduğu için sadece iyi bir yazılım geliştirmek yetmez; uygulamanızın tanıtımını da yapmanız gerek. Bugünlerde uygulama yaparak para kazanabilirsiniz fakat bu artık eskisinden daha zor bir uğraş, o yüzden beklentilerinizi bu durumu göz önüne alarak ayarlayın.

Bu süreci başlatmak için uygulamanızı iTunes mağazasına taşımanıza olanak sağlayacak bir iTunes Connect hesabı açmanız gerek. Bu tabii iOS cihazlar için, eğer yazılımı Android için de piyasaya sürmek istiyorsanız size bir tane de Google Play hesabı gerekecek.

Yazılımı nereye koyacak olursanız olun her şeyden önce yazılımınızın konsept, görsellik ve fonksiyonellik yönlerine yeterince vakit ayırdığınızdan emin olun. Uygulama, yaratabileceğiniz en iyi uygulama olsun; kullanması kolay olsun, kullanıcısına sunabileceği eğlencenin veya bilginin en fazlasını sunsun.

4. Stock Fotoğraf

stok fotografciligi pasif gelir
stok fotografciligi pasif gelir

Fotoğraf çekmeyi seviyor, börtü böcek ne varsa kadraja alıyorsanız fotoğraflarınızdan para kazanabilirsiniz. Hem hobi, hem kazanç. En keyifli para kazanma yöntemi de bu olsa gerek.

Çektiğiniz fotoğrafları stok fotoğrafçılığı yapan sitelerde satışa çıkarabilirsiniz. Arşivinizden görücüye çıkarmaya değer fotoğraflarınızı aşağıdaki sitelerden birine yükleyin ve diğer işlerinizle ilgilenmeye devam edin. Siz pazar sabahı kahvaltınızı yaparken bir kısmı satılabilir.

Stok fotoğraf hizmeti vererek ek gelir elde etmenizi sağlayacak sitelerin bir kısmı:

  • ShutterStock,
  • Fotolia,
  • IstockPhoto,
  • DepositPhotos,
  • Alamy,
  • Dreamstime

5. Kiralık Eşya

Bakın, aslında iş fikirleri ne kadar da fazla alternatif içeriyor değil mi? Eşyalarınızı kiraya vermek ile otomobilinizi x firmaya kiralamak teknik olarak aynı fakat alternatiflerinizi çoğaltmak adına yeni bir başlık açmak istedim.

Evinizdeki eşyaları da kiraya verebilirsiniz. Bu bir profesyonel fotoğraf makinesi olabilir. Stüdyo kaydı için gerekli ekipmanlar olabilir. Elektrikli testere bile olabilir. İnsanların sık sık ihtiyaç duymadığı, bu yüzden satın almadığı eşyaları kiraya vermek hem size hem de kiralayanlara kazançlı gelecektir.


6. E-Kitap

e-kitap pasif gelir
e-kitap pasif gelir

Öğrenciler için pasif gelir kaynaklarından biride e-kitap yazmaktır. Pasif gelir yaratmak için insanların sorunlarını kapsamlı bir şekilde çözebilecek bir e-kitap oluşturup bunu satışa çıkarabilirsiniz. Özellikle dijital ürünler kapsamında instagram sayfa büyütme, seo ve benzeri alanlarda faydalı ve kapsamlı bir kitap satışı iyi bir gelir kapısı olacaktır.

Pasif gelir iyi gelir mantığıyla birlikte e-kitap yazmak gerçekten mantıklı ve doğru bir sektördür. Kitabınızı yazmak için 2-3 ay çaba sarf edebilirsiniz. Bu önemli değil. Bunu başarıyla tamamladıktan sonra pazarlama sürecini iyi bir şekilde yapmalısınız.

Kitabınızı pazarlamak için sosyal medya platformlarını kullanabilirsiniz. Bunun yanında kitabınızı tanıtabileceğiniz yaprak sayfa internet sitesi oluşturup bunu Google Ads reklamlarıyla destekleyip tanıtımını yapabilirsiniz. Bu şekilde kitabınızı uzun süre boyunca satabilirsiniz.

>> Mutlaka İnceleyin: İnternetten Para Kazanma Yolları (2021)

Bu işin en güzel tarafı baskı maliyetlerinin olmamasıdır. Baskı maliyeti, izinler vesaire hiç bir gerekliliği yoktur.

Pasif Gelir Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Pasif gelir hakkında sıkça sorulan soruları bir araya getirdim. Aşağıda soru cevap şeklinde sıraladım. Buradan yola çıkarak en çok merak edilen konular hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Pasif gelir nedir?

Pasif gelir, minimum çaba gerektiren ve otomatik olarak elde edilen geliri ifade eder.

Pasif gelir nasıl elde edilir?

Kira gelirleri, faiz, hisse senedi ve temettü gelirleri, kitap, şarkı ve video gibi telif hakkı bulunan ürünlerden elde edilen gelirler, blog ya da internet sitesinden elde edilen gelirler vb.

Neden Pasif Gelir Oluşturulur?

Pasif gelir elde ettiğinizde para kazanmak için çalışmak zorunda kalmazsınız. Böylece hayatınızı kendi istekleriniz doğrultusunda özgürce yaşayabilirsiniz.

Sonuç

İster kiralık gelir elde eden deneyimli bir yatırımcı olun ister YouTube kanalınızı büyüten bir genç olun, online para kazanabilir ve pasif gelir elde edebilirsiniz. Bu kolay bir iş değildir. Kolay olsaydı zaten herkes istifa dilekçesini patronlarının üstüne fırlatırdı. Çaba sarf edip doğru bir yol izlerseniz pasif gelir kaynakları elde etmeniz kaçınılmazdır.

INTERNATIONAL
Bunları da beğenebilirsin
Yorumları Göster (1)