CAN TANRIKULU
Take a fresh look at your lifestyle.

Vampir Filmleri: Top 10 Listesi

Vampir filmleri bilim kurgu sevenlerin vazgeçilmezidir. Kan emici vampirlerin kurt adamlarla savaşını izlemek gerçekten çok keyif vericidir. İzlenmesi gereken en iyi vampir filmlerini bir araya getirerek bir liste oluşturdum. Bu listede gerçekten kaliteli yapıtlara yer verdim.


Sürükleyici ve heyecan dolu vampir filmlerini aşağıda bulunan listeden inceleyebilirsiniz. En eski vampir filmlerini paylaşan diğer kaynaklara nazaran burada yeni dönem vizyona girmiş ve IMDb’de en yüksek puanı almış vampir filmlerini listeledim.

En İyi ve En Yeni Vampir Filmleri Tavsiye Listesi

1. Kutsal Savaşçı (Priest)

en iyi vampir filmleri kutsal savasci
en iyi vampir filmleri kutsal savasci

Priest, Scott Stewart tarafından yönetilen 2011 yapımı bir aksiyon korku filmi ve başrolde Paul Bettany’i canlandırıyor. Vampirler ve insanlar arasındaki kıyasıya mücadeleyi anlatan bu filmde aksiyon ve heyecana kesinlikle doyacaksınız. Vampirleri öldürmek için üst düzey savaşçılardan oluşan bir tim bulunuyor. Bunlara kutsal savaşçı deniliyor. Bu savaşçılar korkusuz ve vampirlere karşı oldukça mücadeleciler. Vampir filmleri listemde ilk sırada yer verdim çünkü gerçekten severek izleyeceğiniz bir film.

2. Bıçağın İki Yüzü (Blade) Serisi

Vampir filmleri arasında kesinlikle izlemeniz gereken başyapıtlardan bir tanesidir. Günümüzde bile hala bu tarzda Blade’den iyi film yok diyebilirim. Filmin her serisi güzel ve akıcı bir şekilde ilerliyor. Blade karakterini canlandıran kahramanımız ise yarı insan, yarı vampir özelliğini taşıyor. Bu sebeple vampirlere karşı güçlü bir mücadele sergileyebiliyor. Kesinlikle izlemenizi öneriyorum.

3. Alacakaranlık Serisi

alacakaranlik vampir filmi
alacakaranlik vampir filmi

Vampir filmleri arasında aşk, gerilim, aksiyon ve heyecan gibi tüm duyguları içerisinde barındıran izlenmesi gereken bir başyapıttır. Alacakaranlık serisi milyonlarca kişi tarafından beğenilerek izlenen oscarlık bir yapıt olmasından dolayı listemde yer alıyor. Film efektleri ve senaryosuyla birlikte vampir klanlarının kurt klanlarına karşı nefes kesen mücadelesini konu alıyor.

4. Dracula: Başlangıç (Dracula: Untold)

Osmanlı İmparatorluğu ile vampirleri konu alan bu yapıt sinema tarihinin en son yayınlanan vampir filmi olabilir. Şeytanla anlaşma sonrası ailesini ve krallığını kurtarmak için bir canavara dönüşen adamın ordularla mücadelesini anlatıyor. Tarihte kazıklı voyvoda olarak geçen başrolümüz Osmanlı ordularına karşı elinden gelen tüm gayreti gösterecek. Filmin devam serisinin ise ne zaman çıkacağı belli değil. İzlenmesi gereken vampir filmleri arasında yer alıyor mu? diye soracak olursan kesinlikle…

5. Karanlıklar Ülkesi (Underworld)

karanliklar ulkesi vampir filmi
karanliklar ulkesi vampir filmi

Vampir filmi denilince belki de akla gelen ilk filmlerden biridir. Karanlıklar Ülkesi serisi kurt adamlar ve vampir arasındaki kıyasıya mücadeleyi konu alıyor. Her iki ırkta gücün peşinde olduğundan dolayı dünyada hakimiyeti kendi lehlerine çevirmenin peşinde. Efsane sahneleri ve heyecan dolu senaryosuyla izlemeyenlerin mutlaka izlemesi gereken bir başyapıt.

6. Vampirle Görüşme (Interview with the Vampire)

Güçlü kadrosuyla fark yaratan, uyarlama bir filmle daha listemize devam ediyoruz. Anne Rice romanının Neil Jordan tarafından beyazperdeye uyarlanmış hali olan, 1994 yapımı film de oyuncularıyla dikkat çekmeyi başarıyor. Filmin başrollerinde ise Tom Cruise, Brad Pitt, Kristen Dunst, Antonio Banderas ve Christian Slater gibi birbirinden güçlü isimler yer alıyor.

7. Sadece Aşıklar Hayatta Kalır (Only Lovers Left Alive)

sadece asiklar hayatta kalir
sadece asiklar hayatta kalir

Gerçek anlamda “ölümsüz aşkı” ve bu aşkı yaşayan iki depresif bir karakterin hayatını konu alan 2013 yapımı Sadece Aşıklar Hayatta Kalır (Only Lovers Left Alive), olağanüstü bir film olarak karşımıza geliyor. Jim Jarmusch tarafından yazılıp yönetilen bu film, güçlü oyunculardan oluşan kadrosuyla da oldukça dikkat çekiyor. Filmin başrollerini Tom Hiddleston ve Tilda Swinton ikilisi paylaşırken; Mia Wasikowska, John Hurt, Anton Yelchin ve Jeffrey Wright gibi başarılı oyuncular da kadroda yer alıyor.


8. Vampir İmparatorluğu (Daybreakers)

Son yılların başarılı kıyamet filmlerinden biri olan Daybreakers, 2009 yılına damgasını vurmayı başarmıştı. 2019 yılında bir salgın sonucunda vampirleşmeye başlayan insanlığın, bir grup bilim insanı tarafından kurtarılma çabalarını konu alan bu yapım, Kader (Predestination) gibi ters köşe filmlere de imza atan Spierig kardeşlerin en başarılı filmlerinden bir tanesidir. Ethan Hawke, Willem Dafoe, Sam Neil ve Isabel Lucas gibi güçlü oyuncuları da kadrosunda barındıran yapım, türünün de en eşsiz örneklerinden biri olarak listemizde yer alıyor.

9. Van Helsing

van helsing
van helsing

Bir diğer avcıyla daha listemize devam ediyoruz. En iyi animelerden Helsing’den (Herushingu) ilham alınarak beyazperdeye uyarlanan Van Helsing, aslında çok daha başarılı bir film, hatta belki de bir seri haline getirilebilirdi. Ancak ortalama bir yapım olarak sinemalardaki yerini almış oldu. Vampirlerin yanı sıra kurt adam ve Frankenstein gibi varlıkların da boy gösterdikleri bu film; Kate Beckinsale, Hugh Jackman, Richard Roxburg, Elena Anaya ve David Wenham gibi güçlü oyuncuları da bünyesinde barındırıyordu.

10. Vampirin Çırağı (Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant)

İki azılı çete yıllardır barış içerisinde yaşamaktadırlar. Genç bir çocuğun farkında olmadan bozduğu bu barış, her iki çeteninde tüm hayatını değiştirir. Bu duruma vesile olan çırak ise olayları çözmek için elinden geleni yapacaktır. Bu başarılı yapımı Paul Weitz yönetiyor ve senaryosunu üstleniyor. Chris Massoglia, Salma Hayek ve John C. Reilly’de oyuncu kadrosunda yer alıyorlar.

Sonuç

Vampir filmleri listesini paylaştım. Tavsiye ettiğiniz veya önerdiğiniz vampir filmi varsa aşağıda bulunan yorum alanından bunları paylaşıp listeye destek olabilirsiniz. Genç vampir filmleri dahil birçok kategoride bulunan en iyi başyapıtların listesini yukarıda tekrar inceleyebilirsiniz. Büyük şato veya malikânelerinde karanlıkta yaşayan Dracula gibi karakterlerin olduğu vampir filmleri artık çok geride kaldı.

#İlginizi Çekebilir: Netflix En İyi Filmler (+20 Film Önerisi)

Vampirler aramızda… İnsanlarla aşk yaşıyor, gece yarısı barlarda içki içip eğleniyor hatta yaşlanmamak için doktorlardan yardım istiyorlar… Bazen dramlarını izliyoruz bazen de bulundukları durumun komik yanlarını seyrediyoruz. Ölmeden önce kesinlikle izlemeniz gereken en iyi vampir filmleri listesi burada son buldu.

INTERNATIONAL
Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap