WordPress Eklenti Kurma: 3 Adımda Eklenti Yükleme
WordPress eklenti kurma, eklenti kurulumu oldukça basit bir yöntemdir. WordPress eklenti yüklemek için kodlama bilgisine veya bir programa ihtiyacınız yok.
WordPress admin panelinden dilediğiniz eklentileri bir kaç tıklamayla yükleyebiliyorsunuz. WordPress eklenti kurma işlemlerini hemen gerçekleştirin.
WordPress eklentileri sitelerinizi oldukça kullanışlı bir hale getirebiliyor. Fakat çok fazla eklenti yüklemenizi tavsiye etmiyorum. Çünkü eklentiler sitenizi ve veritabanınızı yorabiliyor.
Hal böyle olunca sitelerinizin hızında düşüş yaşanabiliyor. Bu sebeple ihtiyacınız olan, olmazsa olmaz wordpress eklentilerini kullanmanızda fayda var.
Eğer sitenizi wordpress.com üzerinde barındırıyorsanız yani kendi satın aldığınız hosting paketi üzerinde bağımsız bir WordPress kurmadan direkt olarak siteadi.wordpress.com gibi bir siteye sahipseniz eklenti yükleyemezsiniz.
Birçok kişi çeşitli platformlarda WordPress sitesine eklenti yüklemeyediğinden yakınıyor. Bunun sebebi wordpress.com üzerinde açılan WordPress sitelerinin kısıtlanmış özelliklere sahip olmasıdır.
Eklenti kullanabilmemiz için mutlaka WordPress.org ile kurulmuş bir bloga ihtiyacımız var.
# Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız “Blog Nasıl Açılır? | 10 Adımda Kolay Blog Açmak” yazımı okuyabilirsiniz.
3 Adımda WordPress Eklenti Kurma
3 adımda wordpress eklentilerinizi kurabileceksiniz. Tek yapmanız gereken aşağıdaki adımları takip etmek. Oldukça basit ve en kolay eklenti yükleme yolunu gösteriyorum.
WordPress eklenti kurma işlemini gerçekleştirebileceğiniz en kolay yöntem admin panelidir. Yani siteadresiniz.com/wp-admin şeklinde giriş yaptığınız alandır.
Adım 1: WordPress Admin Paneline Giriş Yapın
Öncelikle wordpress sitenizin admin paneline giriş yapın.
# Tarayıcınızı açın ve url kısmına siteadresiniz.com/wp-admin yazın. Gelen sayfada kullanıcı adı ve parolanızı girin ve ”Giriş” butonuna tıklayın.
Adım 2: Eklentiler Bölümüne Girin
# Sol menüde bulunan Eklentiler >> Yeni Ekle yolunu takip edin.
Adım 3: Eklentiyi Yükleyin
# Karşınıza çıkan sayfada hemen sağ tarafta ”arama” bölümü bulunur. Yüklemek istediğiniz eklentinin adını buraya yazın.
# Örneğin ben Yoast SEO eklentisini yüklemek istiyorum. Arama kısmına yoast yazıp sol tarafta çıkan eklentinin hemen üzerinde bulunan ”Hemen Yükle” butonuna tıklıyorum.
# Hemen yükle butonuna bastıktan sonra karşınıza ”Etkinleştir” şeklinde yeni bir ibare çıkacaktır.
Eğer eklentiyi hemen aktif hale getirip kullanmak istiyorsanız ”Etkinleştir” butonuna tıklayın.
WordPress eklenti kurma işlemini başarılı bir şekilde tamamladınız.
WordPress eklenti kurulumu için farklı yöntemlerde mevcuttur. FTP programı ve cpanel aracılığıyla eklentileri kurabiliyorsunuz.
Fakat bu işlemler yorucu ve karmaşıktır. En basit yöntem admin panelinden hızlıca kurulum yapmaktır.
WordPress her geçen gün güncelleme alıp kendini yenileyen bir içerik yönetim sistemidir.
Keza aynı şekilde eklenti yapan yazılımcılar ve wordpress hosting hizmeti sağlayan firmalarda aynı şekilde sürekli yenilikler sunmaktadır.
Hal böyle olunca artık wordpress eklenti kurma işlemini yapmak için FTP programı veya cpanel gibi yorucu işlemlere gerek kalmamaya başladı.
En basiti wordpress kurulumu bile eskiden FTP programları aracılığıyla yapılıyordu. Şimdi ise hosting firmaları otomatik kurulum özelliği getirdi.
Birkaç tıklama ile wordpress kurulumu gerçekleştirilebiliyor. Bu çok güzel bir özellik.
WordPress Eklenti Nedir?
WordPress Eklenti Nasıl Yapılır?
WordPress Eklenti Yükleme Başarısız Hatası Nasıl Çözülür?
Hosting firmanız yüzünden böyle bir kısıtlamaya maruz kalıyorsanız, hosting değiştirminizi şiddetle tavsiye ederim.
WordPress Eklentileri Ücretsiz midir?
Sonuç
WordPress eklenti kurulumunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğinizi ümit ediyorum. Eğer eklenti yükleme hakkında bir probleminiz olursa aşağıda bulunan yorum alanından bana ulaşabilir ve destek alabilirsiniz.
# İlgili Konu: En İyi WordPress Eklentileri
Ayrıca wordpress sitesinin ilk kurulumunda yüklenen eklentiler vardır. Bu eklentilerden sadece Akismet eklentisini kullanmanızı tavsiye ederim.
Eğer ne yapacağınızı bilmiyorsanız Blog Açtıktan Sonra Yapılacaklar (11 Önemli Ayar) adlı rehberimi inceleyin.
WordPress site hızlandırma, wordpress kurulum ve gereken ayarların yapılması, site kurulumu ve site adı (alan adı-domain) satın alma işlemleri ve benzeri hizmetlerim için bana iletişim menüsünden ulaşabilirsiniz.