En Çok Tıklanan Blog Konuları (+10 Blog Fikirleri)
Blog konuları bir kişinin blog açmadan önce araştırması gereken önemli bir konudur. Hem blogunuzun amacını belirlemenizde hem de maddi açıdan para kazanıp kazanamayacağınızı saptamanızda önemli bir etkendir. En çok tıklanan blog konuları zaman içerisinde çok az kırılmalar gösterir.
Popüler blog konuları ile sitenizi şekillendirmek hem ziyaretçi sayısını arttırır hem de kazançlarınızı yükseltir. Bu rehberimde para kazandıran blog konuları, kişisel blog için konu önerisi ve benzeri alanlarda tavsiyelerde bulunuyorum. Blog fikirleri nasıl bulunur? hususunda ise kapsamlı bir rehber sunuyorum.
Blog açmadan önce konusunu belirlemek ve plan yapmak geleceği açısından çok önemlidir. Konu belirlendikten sonra anahtar kelime araştırması, rakip site analizi gibi diğer etkenlere bakılır.
# Okumanızı Tavsiye Ederim: Anahtar Kelime Belirleme Yöntemleri
Sizin blog konunuzun bir çok alternatifi ve rakibi olabilir. Bu şevkinizi ve isteğinizi kesinlikle köreltmesin. Herkes kaliteli iş yapıyor diye bir durum söz konusu değil. İlgi alanınız olan, yazmaktan sıkılmayacağınız blog konusu seçmek sizin için son derece önemlidir. Bu hususa kesinlikle dikkat etmelisiniz.
Çünkü çoğu blog yazarı 2-3 ay sonra blog sitesini kapatıyor. Sebebi sıkılmak, daha ileriye gitmek istememek, yazacak konu bulamamak. Blog için konu önerisi arayanlar rahat bir nefes alabilecek.
Sizi bu sorundan kurtaracak bu içeriği titizlikle hazırladım ve tüm sorularınıza cevap bulacak nitelikte. Hemen aşağıda sıraladığım blog konuları listesini incelemeye başlayın.
En İyi Blog Konuları, En Çok Tıklanan Blog Fikirleri
1. Nasıl Yapılır?
Nasıl yapılır? tarzında bloglar oldukça ilgi çekiyor. Mercimek çorbası nasıl yapılır? Yapıştırıcı nasıl yapılır? tarzında aklınıza gelebilecek bir çok konuda içerik üretebilmeniz mümkün.
İnsanlar artık çözüm üretemediği şeyleri Google gibi arama motorlarına yazarak bulmaya çalışıyor. Nasıl yapılır? tarzında bir blog açmak oldukça fazla tıklanır ve kazandırır.
Ayrıca bu tarz bir blog oluşturmak ileride YouTube gibi bir platformda da boy göstermenizi sağlayabilir. Yazı içeriklerin yanı sıra video içerik üretmekte size ekstra bir getiri sağlayacaktır.
2. Seyahat
Blog konuları arasında belki de en çok tıklama alan, en çok kazandıranlar arasında diyebilirim. Eğer gezi, seyehat konularına ilginiz varsa bu tarzda bir blog size oldukça iyi gelecektir.
Sevdiğiniz bir blog konusu olduğu için yazmaktan ve insanlara bilgi vermekten asla sıkılmazsınız. Sürekli seyahat eden, bir yerleri görmekten zevk alan insanlar için muazzam bir gelir kaynağı haline gelebilir. Oteller, turizm şirketleri ile satış ortaklığı şeklinde çalışma imkanınızın olması kaçınılmazdır.
3. Tavsiye
Tavsiye, öneri blogu yine en çok tıklanan blog konuları arasında yer alıyor. İnsanlar eşya, araç, gereç herhangi bir şeyleri almadan önce araştırma yapmayı, tavsiye ve yorumlara bakmayı seviyor.
Böyle bir blog konusunu seçmeniz hem kazanç hem de ziyaretçi açısından sizi üzmeyecektir. İçerik yazması kolaydır. Kaynak çok fazladır. Mesela en iyi çamaşır makinaları, en iyi televizyonlar, en iyi fırınlar ve benzeri şekilde içerikler üretilebilir.
4. İnceleme
Herkes bir ürün veya hizmeti satın almadan önce onla alakalı tarafsız bilgiye ihtiyacı vardır. Bu nedenle online incelemelere arz daima yüksektir. Özellikle de trendde olan şeyler için.
Eğer yüksek kaliteli incelemeler yazabilirseniz blogunuz kesinlikle kısa sürede ilgi görecektir! Ek olarak eğer kalitenizi koruyup yeterince uzun içerik yazarsanız okuyucular sizi sektördeki bir uzman olarak görecektir.
Ancak belirli bir sektörü hedeflemelisiniz. Eğer birden fazlasıyla ilgileniyorsanız ikisi için de farklı blog oluşturmalısınız.
İnceleme yazarken sadece tek bir firmanın veya markanın ihtiyaçlarını karşılayamazsınız. İncelediğiniz her ürün için bazı artılar ve eksiler belirlemek güvenilirliğinizi arttırır.
5. Finans
Finans geniş bir konu lakin para kazandıran blog konuları arasında en üst sırada yer alıyor. Kredi, kredi kartı, bankacılık, emlak, borsa, kripto para ve benzeri alanlarda oluşturulan blogların para kazandırması kaçınılmazdır.
Bu kadar fazla kazanç getiren bir blog konusunun haliyle rekabeti de fazladır. Yüksek aranma hacmine sahip, düşük rekabet oranı olan kelimeler belirlemelisiniz.
Bu tarz kişisel blog konuları, blogculuk konusunda gerçekten uzman şekilde çalışan kişiler tarafından seçilmektedir. Çünkü doğru anahtar kelimeleri bulmak, seo uyumlu makale yazmak oldukça elzemdir.
Eğer siz yeni blog açacaksanız bu tarz bir blog konusu seçmek sizi zorlayabilir.
6. Film Önerileri
Evet film izleme değil, film önerileri tarzında bloglara oldukça fazla rağbet var. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından dolayı haliyle yeni filmler piyasaya sürülemedi. İnsanlar artık aynı filmleri defalarca izlemekten sıkıldı.
Evde sıkılıp film izlemek isteyenler farklı ve güzel filmleri arar oldu. Burada sizin blogunuz devreye girebilir. Film tavsiyeleri verdiğiniz blogunuzda değişik ve en iyi filmleri yayınlamanız müthiş bir geri dönüşe sebep olacaktır.
Uzay filmleri, vampir filmleri, kıyamet konulu filmler tarzında içerikler üreterek yolunuza devam edebilirsiniz. Benimde merak saldığım oldukça zevkli bir blog konusudur.
7. Teknoloji
Teknoloji blogu en çok tıklanan blog fikirleri arasında üst sıralarda yer alıyor olabilir fakat rekabeti oldukça fazladır. Bu tarz bloglar çok kazandırır, çok tıklama alır. Fakat teknoloji bloglarınızda birden fazla editör bulunması gerekir.
Rekabetin fazla olmasından dolayı masraf yapılarak bir yerlere gelebilecek tarzdadır. Bu kulvara girdiğinizde Webtekno gibi sitelerle kapışmanız gerekecektir. Bu sizi ürkütmesin. Tabi ki de siz daha iyisini yapabilirsiniz.
8. Moda
Evet moda blogu açmak hem kazanç hemde ziyaretçi getirisi açısından oldukça popülerdir. Yapılan araştırmalara göre kadınlar reklamlara daha fazla tıklıyor ve çok daha fazla etkileşimde bulunuyor.
Blog yazılarınıza yorum yapıp, sitenizde bulunan Google Adsense reklamlarına tıklamaktan kaçınmıyor. Tabi ki moda blogları arasında da rekabet söz konusudur. Fakat facebook, instagram gibi sosyal medya aracılığı ile desteklediğiniz taktirde verim alabilmeniz mümkün.
9. Yeni İş Fikirleri
Yeni iş fikirleri tarzında bir blog açmak oldukça popüler bir hal aldı. Çünkü koronavirüs insanları eve hapsetti ve insanlar ek iş yapmak için araştırmaya başladı. İnternetten para kazanmak için internette yapılacak işlerle ilgili fikirlere talep arttı.
Bu tarz blogu olanlar hem tıklama hem de kazanç açısından meyveleri topluyordur. Sadece koronavirüs değil gelişen teknoloji de internetten para kazanmanın önünü hat safhada açmış durumdadır. Kesinlikle değerlendirilmesi gereken blog konuları arasında yer almaktadır.
10. Liste
Özellikle son yıllarda popülaritesi artan liste içerikler üzerine bir blog kurabilirsiniz. Kitleler için yararlı araçlar, kitaplar ya da buna benzer ilgili kaynakların listesini ”En çok satan 10 kitap” gibi dikkat çekici başlıklarla yayınlayabilirsiniz.
Blog fikirleri arasında yer alan liste blogu zevkli ve içerik üretme konusunda sıkıntısızdır. Kazancı ve ziyaretçi olanağı yüksektir.
Blog konuları listem şimdilik bu kadar. Bu listede yer alan tüm blog fikirleri kazanç ve ziyaretçi bakımından verimlidir.
Yukarıda belirttiğim blog konuları azim, emek ve kararlılıkla yoğurulduğu taktirde size Google Adsense ile ayda 5-10-20 bin TL’ye kadar kazanç getirebilir.
Peki bunları nereden biliyorum?
Yıllardır blogculuk, Google Adsense, satış ortaklığı konularıyla ilgileniyorum ve Adsense ve satış ortaklığı sayesinde internetten para kazanıyorum. Daha önce iş fikirleri, internetten para kazanma tarzında bir blogum vardı ve ayda 2.000 TL gelir elde ediyordum.
Bu blogumu xx.xxx fiyata sattım ve yeni bir serüvenin içerisine girdim.
Sonuç
Blog konuları listesinde yayınladığım tüm sektörler size kazanç getirebilecek tarzdadır. Gerçekten bu işi yapmak pasif gelir elde etmek istiyorsanız azimli ve kararlı olmalısınız.
Başarısız olan tüm blog yazarlarının ortak noktası sabırlı olmamak ve sıkılmaktan kaynaklanıyor. Eğer bir işe başlayacaksanız kesinlikle sonuna kadar gidin. Her şeyi bilmenize gerek yok. Araştırıp kendinizi geliştirerek yolunuza devam edin.