Mobil Oyun Yapma Programı – Ücretsiz

Mobil Oyun Yapma Programı – Ücretsiz
Gönderi Tarihi: 04.02.2024

Mobil oyun yapma programı arayanlar için mükemmel bir liste hazırladım. Bu yılın en iyi mobil oyun yapma programlarını araştırmalar sonucunda bir araya getirdim.

Özellikle gelişen teknolojiyle mobil oyun yapma eskisi kadar zor bir durum değil çeşitli programlar ve hazır kaplama paketleriyle oyun yapmanın daha kolay bir hal aldığını söylemek mümkün.

Oyun yapma programı konusunda bu yazım sizlere rehber olacaktır diye düşünüyorum. Çeşitli oyun yapma programlarını inceledim ve sizler için derledim. Bu yazım da diğer birçok yazım gibi tam bir rehber niteliğinde oldu. Oyun yapma programı araştıranlar için oldukça faydalı bir yazı olduğunu düşünüyorum.

Bir çok oyun yapma programı mevcut fakat içlerinden iyi olanlarını seçerek sizlerin seçim yapma şansınızı kolaylaştırmak için seçtiğimiz programlar Unity, Game Maker Studio, Construct 2, Gotod Engine ve Un Real Engine programları ile dilediğiniz oyunu yapabilir Android ve iOS marketlerinde yer almasını sağlayabilirsiniz. Dilerseniz Programları şöyle kısa bir şekilde inceleyelim.

Mobil oyun yapmak için zamana ve sabra ihtiyacınız var her ne kadar vermiş olduğumuz programlar oyun yapmayı kolaylaştırsa da en çok iş sizde bitiyor.

Mobil oyun yapmak için bazı programlarda kodlama bilmeniz şart. Şimdilik basit bir şekilde başlayayım ilerleyen zamanlarda kendimi geliştiririm diyorsanız bu programlar tam size göre.

Oyun yapmak için en çok oyunda kullanacağınız kaplamalar ve hazır kodlar sayesinde oyun yapmanız kolay bir hal olacaktır. Haydi bakalım piyasadaki en iyi oyun yapma programları nelermiş hep birlikte inceleyelim.

En İyi Mobil Oyun Yapma Programı

1. Unity

mobil uygulama yapma programi unity
mobil uygulama yapma programi unity

Belkide piyasada en çok kullanan oyun yapma programlarından biridir. Gerek kolay ara yüzü gerek kaplama paketi genişliği ile ilk göze çarpan uygulamalar arasında yerini alıyor. Ayrıca Unity, Sadece Mobil oyun yapmak için değil bir çok platforma oyun yapma imkanı sağlıyor.

#İlgili İçerik: En İyi 10 Veri Kurtarma Programı

PS4, Xbox One, Wii U ve Switch gibi platformların desteklemesinin yanı sıra WebGL, Facebook ve Oculus Rift ve Steam VR gibi sanal gerçeklik gibi platformlarıda desteklemektedir. Ancak bu program ile oyun yazmanız için C# kodlama dilini bilmeniz gerekiyor.. bunun için çeşitli platformlarda eğitim videoları yer almaktadır. Yada başlangıç olarak hazır kod kullanarak, kısıtlı bir şekilde deneyim yaşayabilirsiniz.

Bu programın kullanımı tamamen ücretsizdir ama yıllık geliri 100 bin doları aştığında ücret ödeme gerektirebilir. Bu hususlardan en iyi mobil oyun yapma programı listesinde yer almaktadır.

2. Gotod Engine

mobil uygulama yapma programi gotod engine
mobil uygulama yapma programi gotod engine

Tıpkı Unity mantığıyla aynı çalışan Gotod Engine programı da oyun geliştirmek için sınırsız seçenek sunar. Bu programın Unity’den bir çok farkı bulunmaktadır. kodlama dili olarak Pyhton tercih eden Gotod Engine, GDScript kullanılır. Godot Engine; Windows, Mac, Linux, Android, iOS ve HTML5 platformlarına oyun geliştirmek için kullanılmaktadır.

Şimdilik oyun konsollarına oyun geliştirmesi mümkün değil. En güzel özelliği ise hiç yazılım dili kullanmanıza gerek duymadan sınırsız bir şekilde kullanmanıza olanak sağlar. Bu hususlardan en iyi mobil oyun yapma programı listesinde yer almaktadır.

3. Construct 2

construct2 mobil uygulama programi
construct2 mobil uygulama programi

Belkide sizi hiç yormayacak oyun yapma programları arasında en iyisi diyebiliriz. Çünkü bu programı kullanırken kodlama bilmenize gerek yok ve sürükle bırak şeklinde kullanıcı arayüzü sayesinde mobil oyunu geliştirebilirsiniz. Construct 2 ücretli ve ücretsiz versiyonları bulunuyor ücretsiz versiyonunda kullanılabilir platform kısıtlı.

Hiç para vermeden kullanmak istiyorum derseniz program size bunu sağlıyor fakat HTML5, Windows Store, Chrome Web Store ve Facebook gibi platformlarda oyun çıkarmanızı sağlıyor. Amacınız Mobil oyun yapmak ise Construct 2 paralı versiyonunu almanız gerekebilir yada diğer mobil oyun yapma programlarına yönelmeniz gerekiyor. Bu hususlardan en iyi mobil oyun yapma programı listesinde yer almaktadır.

4. Game Maker Studio

game maker studio 2
game maker studio 2

Bu program diğer programlara nazaran kısıtlı bir imkan sunuyor. Game Maker Studio ücretli bir şekilde kullandığınızda kısıtlamalar kaldırılıyor. Contract 2 gibi Game Maker: Studio da sürükle-bırak özelliğine sahiptir ve aynı mantıkla çalışır Bu program hakkında söylenecek fazla söz yok mobil oyun yapabilmek için ücretli sürümünü almanız icap edebilir. Bu hususlardan en iyi mobil oyun yapma programı listesinde yer almaktadır.

5. Un Real Engine 4

unreal engine
unreal engine

Bu program diğerlerinden farklıdır Profesyonel bir şekilde oyun geliştirmek istiyorsanız Un Real Engine 4 tam size göre diyebiliriz. Bir çok imkanı ve özellikleriyle ve geniş bir kaplama arşiviyle oyun yapmanı heyecanını yaşayabileceğiniz bir program. Mobil oyun yapmanın yanı sıra tüm platformlara da oyun geliştirebilmek mümkün hale geliyor. yüzlerce eğitim videosu ve arayüzü kolaylığıyla sizlere en kolay şekilde oyun yapmanıza olanak sağlıyor.

Uygulamanın başlıca desteklediği platformlar Windows, Mac, Linux, Android, iOS, HTML5, PS4 ve Xbox One ve daha fazla kitleye ulaşmanızı sağlıyor. Bu programın ücret talebi farklı bir şekilde işlemektedir. 3 aylık süre içerisinde 3 bin doların üstünde gelir elde ettiğinizde 3 bin doların üstünde kazanacağınız gelirin %5 ini telif hakkı talebiyle istemektedir. Bu hususlardan en iyi mobil oyun yapma programı listesinde yer almaktadır.

6. GDevelop

gdevelop
gdevelop

Özellikle indirmeden tarayıcı üzerinden oyun yapma imkanı sunan bir programdır. Başlangıçta arayüz size biraz karmaşık gözükebilir lakin oyun yapma programı olarak herhangi bir eksiği bulunmayan ve 3D oyun yapma imkanı sunan bir programdır. GDevolop ‘’Herkes için Oyun Motoru’’ sloganı ile hayatımıza girmiştir ve kolaylıkla eğitim videoları ile bu programı kullanmanızı sağlamaktadır. Bu hususlardan en iyi mobil oyun yapma programı listesinde yer almaktadır.

Tavsiye konum : Para kazandıran oyunlar

7. Stencyl

Stencyl
Stencyl

Hem mobil hem de PC oyun yapma programlarından biri olan Stencyl 2D oyun geliştirme programıdır. Farklı türlerde oyun yapabilmenize olanak sağlayan programlar PC üzerinden oynanabilecek oyunlar için ücretsiz fakat mobil oyun yapmak isteyen kişiler için ücretli bir versiyona sahiptir.

Ücretli versiyonunun adı ise Stencyl’in Studio’dur. Fiyatı yıllık 200$ olarak satışa sunulmaktadır. Bunun yanı sıra Indie olarak bilinen paketti ise senelik 100$’dır. Diğer oyun geliştirme programları ile birlikte sürükle bırak mantığında çalışmaktadır. Bu hususlardan en iyi mobil oyun yapma programı listesinde yer almaktadır.

8. CopperCube

CopperCube programi
CopperCube programi

Kod bilgisine sahip olmadan kolaylıkla kullanabileceğiniz bir diğer oyun yapma platformu CopperCube’dur. Özellikle 2D oyun geliştriemeleri için kullanılan ama 3D oyun geliştirmelerinin de yapılabildiği bir çok işletim sistemi ile (IOS, Android, PC, MAC) uyumlu olan bir programdır. Bunun yanı sıra kendini geliştirmek isteyen kişiler için kodlama bilgisi ile de oyun yapma imkanı sunuyor. Bu hususlardan en iyi mobil oyun yapma programı listesinde yer almaktadır.

9. Armony

armony programi
armony programi

Armony ücretsiz olarak piyasaya sürülen 2019 yılında çıkan bir oyun yapma progamıdır. Hexa görsel programlama dilini kullanan ve açık kaynak platform olma özelliği ile oyun geliştirmek için oldukça güzel bir uygulamadır. Açık kaynaklı olduğu için yardımlaşmanın ve paylaşımın fazla olduğu bu uygulama ile 3 boyutlu oyunlar yapabilirsiniz. Blender isimli tasarım aracını kullanan program ile kod yazmadan oyunlar geliştirebilirsiniz. Bu hususlardan en iyi mobil oyun yapma programı listesinde yer almaktadır.

10. Unreal Engine 4

Unreal Engine 4
Unreal Engine 4

Eğer en popüler oyun yapma programı hangisi diye sorarsanız Unreal Engine cevabını alırsınız. Oyun yazılım programları arasında geçmişi en eski olan programdır. Oyun sektörü içerisinde 1998 yılından beri var olan ve 2014’de Unreal Engine ismini alan yazılım bir çok ödül almıştır. Guinness Rekorlar kitabına girecek kadar çok ödül almış ve başarılara imza atmış bir platformdur.

Platformda 2D ve 3D oyunları kolaylıkla kodlama bilmeden yapabilirsiniz. C++ programlama dini kullanan uygulama Blueprint görsel ara yüzünü kullanmaktadır. En kolay oyunlardan en zor oyunlara kadar bu sistem üzerinden yapabilir ve mobil ya da sanal gerçeklik oyunları üretebilirsiniz. Masaüstü, konsol, mobil fark etmeksizin her türlü oyun yapma imkanı sunar.

Kullanılan Nod grafikleri sayesinde tek bir kareye milyonlarca piksel sığdırarak görüntü kalitesini arttırıyor. Elbette ki bu programı kullanacağınız bilgisayar da üstün özelliklere sahip bir oyun bilgisayarı olursa neden harika oyunlar yaratmayasınız ki?

En profesyonel oyun yazma programı olan Unreal Engine 4’u öğrenmek çok kolay. İnternet üzerinde yüzlerce eğitim videosu bulunmakta. Yaptığınız oyunlardan aylık geliririniz 3000’ın üstüne çıkar ise platform karınızdan %5 komisyon kesmektedir.

Elbette ki tüm işletim sistemleri ile uyumlu çalışmaktadır. Bu hususlardan en iyi mobil oyun yapma programı listesinde yer almaktadır.

Bir daha ki sefere, oyun yapma programı kullanarak yaptığınız oyunlardan nasıl para kazanabileceğinizi de anlatacağız. Beni takip etmeye devam edin efendim 🙂