En İyi 6 Kurumsal SEO Stratejisi: Profesyonel SEO
Kurumsal seo hizmeti, arama motoru optimizasyonu yapmak isteyen firmalara gerçekleştirilen optimizasyon çalışmalarıdır. Kurumsal anlamda seo çalışması yaptırmak ve Google gibi arama motorlarında üst sıralara gelip ziyaretçi edinmek isteyen firmalar bu hizmete başvururlar.
Bu konuda kurumsal seo danışmanlığı alınıp arama motorlarında üst sıralara çıkabilmek için iç ve dış optimizasyon çalışmaları yapılır.
Bu konuda özellikle kurumsal seo uzmanı tercih edilir. Bu şekilde bir tercih doğru sonuca ulaşma açısından oldukça elzemdir.
Kurumsal seo çalışması yapılmasında ki asıl gaye firmaların Google gibi arama motorlarında üst sıralara çıkmasını sağlamaktır. Böylece hem ziyaretçi akışı hemde marka bilinirliği oluşacaktır.
Kurumsal SEO Çalışması Nasıl Yapılır?
1. Anahtar Kelime Araştırması
Öncelikle firmanın sektörü tespit edilir. Bu tespit yapıldıktan sonra sektörle ilgili anahtar kelimeler tek tek analiz edilir. Bu analizde ücretli seo araçları kullanılması çok daha fazla fayda sağlayacaktır.
Anahtar kelime analizlerinin doğru bir şekilde yapılabilmesi için Semrush, Ahrefs gibi araçların kullanılması gerekir.
Arama hacmi yüksek kelimeler tespit edilerek bu kelimelerin üzerinde durulmalıdır. Yani insanlar tarafından aratılan kelimelere yoğunlaşılmalıdır.
Keza hiç kimsenin aramadığı kelime gruplarını hedeflemek size bir kazanç sağlamaz.
2. Site İçi (On-Page) SEO
Kurumsal seo ve diğer seo optimizasyonlarında olduğu gibi site içi (on-page) seo oldukça önemlidir.
Kurumsal bir firmanın iç seo ayarlarına başlamadan önce en iyi hosting firmalarıyla çalışması gerekir. Kaliteli hosting şirketleriyle çalışmak hem sitenizin hızlı açılmasına hem de sıkıntısız görüntülenmesine sebebiyet verecektir.
Akabinde domain yani alan adı seçerken prestij ve marka değeri dikkate alınmalıdır.
Alınacak olan domain içerisinde anahtar kelimenin bulunması, kısa ve akılda kalıcı olması kurumsal seo açısından artı bir fayda sağlayacaktır.
Anahtar kelimeniz mutlaka sitenizin başlığında yer almalıdır. Google gibi arama motorlarında herhangi bir anahtar kelime ile ilgili arama yaptığınızda bu kelimenin tüm üst sıralarda ki sitelerde cümlenin ilk kısmında kullanıldığını görürsünüz.
SEO Başlığı Kullanın
Ben Google’a kurumsal seo yazarak test ettim.
İlk sayfada yer alan tüm siteler kurumsal seo kelimesini başlıklarının ilk sırasında kullanmış. Bunun seo açısından önemli bir etken olduğu aşikar.
SEO İçeriğe Önem Verin
Makale yazarken mutlaka ilk 100 kelime içerisinde anahtar kelimenizi kullanın. Bu Google gibi arama motorlarının içeriği anlaması ve kullanıcı deneyimi açısından önemli bir husustur.
Ben bu yazıyı yazarken kullandığım ilk cümlenin başında direk anahtar kelimeme yer verdim.
H1 ve H2 Etiketi Kullanın
H1 etiketi kullanmak ve anahtar kelimenin H1 etiketi ile kullanılması Google’ın sayfa yapısını anlamasına yardım olan bir etkendir.
Keza aynı şekilde paragraf içerisinde h2 etiketinin kullanılması da önemli bir husustur.
Etiketlerin kullanılıp kullanılmadığını anlamak için başlığın üzerine gelip sağ tıklayın. Sonrasında açılan menüde incele seçeneğine tıklayın.
Anahtar Kelime Yoğunluğu
Anahtar kelime yoğunluğu bir makale içerisinde anahtar kelimenizi kaç kez kullandığınızla ilgilidir. Google sayfanızın anahtar kelime ile ilgili ne kadar ilişkili olduğunu anlamak için bu yoğunluğa dikkat eder.
5.000 kelimelik bir makalede anahtar kelimeyi 1 kez kullanmak sizi sıralamada üst sıralara çıkarmayacaktır.
Çünkü o paragrafta 1 kez anahtar kelimeyi geçirmek onu paragraftaki diğer kelimelerle eş değer kılacaktır. Google’ın hangi kelimeyi hedef alacağına dair emin olması gerekir.
Bu sebeple anahtar kelimenizi paragraf içerisinde yeterli sıklıkta geçirmeniz sıralamada yararınıza fayda sağlayacaktır.
URL Yapınızı Optimize Edin
URL yani link dediğimiz yapılarınızı seo uyumlu hale getirmelisiniz. Kullandığınız url yapılarının kısa ve anahtar kelime içermesi gerekir.
Bunlar artık seo açısından etkisi kanıtlanmış yararlı ayarlamalardır. Sadece kurumsal seo anlamında değil, genel anlamda bu hususlara dikkat etmeniz gerekir.
Link kısaltma anahtar kelimesi ile ilgili makalemde url yapısında yine anahtar kelimem olan link kısaltma geçiyor.
Sizinde oluşturduğunuz sayfalarda bu hususa dikkat etmeniz gerekiyor. Artık Google sonuçlarında url dediğimiz yapısal veriler başlığın üstünde yer alıyor ve eskisinden daha da önemli hale geldi.
Resimlerde Alt Etiketi Kullanın
Sitenize eklediğiniz tüm resimlerde alt etiketi kullanmanız seo açısından oldukça önemlidir. Zaten seo araçlarında sitenizi analiz ettiğinizde eğer alt etiketi kullanmayan resim varsa bu hususta size uyarı verir.
Yine resimlerin alt etiketinde anahtar kelimenizi kullanmanız gerekir. Ben bloguma yüklediğim tüm resimlerde alt etiketi kullanıyorum.
Benzersiz ve Kaliteli İçerik
Özgün, benzersiz ve kaliteli içerikler oluşturmak yine kurumsal seo açısından oldukça elzemdir.
Diğer sitelerden alıntı olmayan özgün yazılarla sitenizi dizayn etmeniz gerekir. Mutlaka kullanıcılara aradığı şeyi direk sunmalısınız.
Kurumsal anlamda hizmet veren sitelerin yaptığı çoğu yanlış kurumsallığın dışına çıkmaktır.
Ben danışmanlık yaptığım bir kaç kurumsal sitede içeriklerin sanki teknik bir blogmuş gibi hazırlandığını gördüm.
Oysaki kurumsal firmaların sitelerini ziyaret eden kişiler ürünleri, hizmetleri ve iletişim bilgisini görmek ister.
Uzun kuyruklu yazılar bu tarz firmaların sitelerinde çok fazla okunmaz.
Örneğin organizasyon firmasına ait bir siteyi ziyaret eden kullanıcı organizasyonların yapılış örnekleri, hizmet paketleri hakkında bilgi alıp iletişim kurmak ister.
Siz bu tarz bir siteye up uzun içerikler girerseniz kullanıcı sıkılıp oradan hemen ayrılacaktır. Bu tarz siteler daha çok resim, video ve görsel içerikle donatılmalıdır.
3. Site Dışı Kurumsal SEO
Kurumsal seo çalışmasındaki bir sonraki aşama dış seo’dur. Dış seo çalışmasının kilit noktası tanıtım yazısı ile backlink almaktan geçer.
Otoriter dediğimiz sitelerden sitenize giden bağlantılar alınması sizin için oldukça faydalı olacaktır.
Mesela ekşisözlük, onedio, kızlarsoruyor veya benzeri otoriter sitelerden backlink kazanmak önemlidir.
Burada dikkat edilmesi gereken husus çöp dediğimiz DA, PA değerleri düşük sitelerle çalışma yapılmamasıdır.
Büyük otoriter haber sitelerinden tanıtım yazısı almakta faydalı olacaktır. Lakin en önemlisi firmanızı doğrudan ilgilendiren otoriter sitelerden backlink kazanmaktır.
Site dışı SEO çalışmasında bir diğer aşama sosyal medya stratejisidir. Sosyal medya araçlarının doğru seçimi kuşkusuz SEO çalışmanız için önemli bir avantajdır.
Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, Google+, YouTube, LinkedIn gibi mecralarda düzenli olarak içerik paylaşmak kurumsal SEO açısından çok yönlü faydalar getirecektir. Bu sayede doğal backlink alabilir ve sitenizin tıklanma oranını artırabilirsiniz.
4. Analiz
Kurumsal seo çalışmalarında gidişatı takip etmek maksadıyla yapılabilecek en güzel işlemlerden birisi analiz ve raporlamadır.
Günde kaç kişinin sitenizi ziyaret ettiği, hangi kelimelerde kaçıncı sırada olduğunuz, rakip site analizi, seo analizi gibi veriler gidişatınızı yönlendirmeniz açısından etkilidir.
Bu şekilde yanlışları düzeltme fırsatı yakalayabilirsiniz.
Sonuç
Kurumsal anlamda seo çalışması yapmak istiyorsanız oldukça titiz ve kullanıcı odaklı ilerlemeniz gerekir. Yukarıda bahsettiğim standart kriterleri yerine getirdikten sonra ziyaretçinin ne istediğini iyi anlayıp sayfalarınızı buna göre optimize etmelisiniz.
Kurumsal seo ile ilgili olarak kafanıza takılanları yorum alanından belirtebilirsiniz. Size yardımcı olmaktan mutluluk duyacağımı bilmenizi isterim.