Girişimciler İçin En İyi 7 Ticari Kredi Kartı (Liste)
En iyi ticari kredi kartını kullanmak bir girişimcinin yapmak istediği doğru işlerden biridir. Yeni bir girişime başlayan işletme sahipleri genelde esnek ödeme seçenekleri ve düşük ücrete sahip kart tercih ederler.
Ticari kredi kartı, bankalar tarafından yalnızca tüzel kişiler için düzenlenen ve birtakım sorumluluklar gerektiren kartlardır. Şahıs şirketleri, limited şirketler ve anonim şirketler bu kartlardan yararlanabilmektedir.
Şahıs şirketlerinin ticari kart alabilmeleri için gerekli olan şartlar, diğer iki şirket türüne kıyasla daha kolaydır. Ancak limit açısından da şahıs şirketlerine daha dar bir hareket alanı tahsis edilmektedir.
Bu makalede, onay oranlarına, ödeme planlarının esnekliğine, yeni kayıt bonuslarına, her kartla ilişkili ücretlere, müşteri hizmetleri seçeneklerine ve daha fazlasına dayalı olarak yeni başlayanlar için en iyi 7 ticari kredi kartını sıraladım.
Daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin.
Şirket Sahipleri İçin En İyi Ticari Kredi Kartları Nelerdir?
1. Maximum Şirket Kredi Kartı
Maximum Şirket Kredi Kartı, ister yurt içinde, ister yurt dışında tüm şirket harcamalarınız için hep yanınızda.
Maximum Business Kart ile 300.000’i aşan Maximum üye kuruluşlarından alışverişlerinizde taksit yapabilir, yaptığınız alışverişlerden MaxiPuan kazanabilir ve kazandığınız puanları kullanabilirsiniz.
Maximum Business Kredi Kartını nerelerde kullanabilirsiniz?
Maximum Business Kredi Kartı’nızı iş seyahati, konaklama, akaryakıt alımı gibi harcamalarınızın yanı sıra, ürün ve hizmet alımları da dahil olmak üzere tüm şirket ihtiyaçlarınız için kullanabilirsiniz.
Yurt içinde Visa, MasterCard veya Troy, yurtdışında ise Visa, MasterCard veya (Troy marka kartlarımız için) Discover logosu taşıyan tüm noktalarda kartınızla işlem yapabilirsiniz.
Maximum Business Kredi Kartının avantajları neler?
- Taksit yapılamayan cep telefonu, akaryakıt ve gıda sektörleri dahil olmak üzere Maximum üye işyerlerinde 18 aya varan taksit avantajından yararlanabilir, bu alışverişlerinizden MaxiPuan kazanabilirsiniz.
- Dilerseniz asgari ödeme tutarını ödemenize gerek kalmaksızın tüm hesap özeti borcunuzu 3 aya kadar erteleyebilir, ya da asgari tutarı ödeyerek kalan hesap özeti borcunuzu 3 aya kadar taksitlendirebilirsiniz.
- Tedarikçinizden peşin alışveriş yaparak, uygun faiz oranları ile 18 aya kadar taksitlendirebilir, firmanıza uygun ödeme planınızı oluşturabilirsiniz.
- Her bir peşin alışverişinizi 3 aya kadar vadelendirebilir, diğer bir deyişle peşin ödemelerinizi 3 aya kadar erteleyebilirsiniz.
- Nakit çekim yetkisi verilen kartlarınızdan dünya çapında Visa, MasterCard veya (Troy marka kartlarımız için) Discover logolu ATM’lerden, 7/24 nakit avans çekebilirsiniz.
- Nakit ihtiyaçlarınızın arttığı dönemlerde Taksitli Nakit Avans özelliğini kullanarak 18 aya varan vadeler ile nakit ihtiyacınızı anında karşılayabilirsiniz.
- Kredi kartınızla gerçekleştirilen taksitli işlemlere sonradan 16 taksite kadar ek taksit ilave edebilirsiniz.
- Bankamız ya da diğer Banka kanallarından gerçekleştirdiğiniz nakit avans işlemlerinizi sonradan taksitlendirebilirsiniz.
- E-ticaret sitelerinden yapacağınız harcamalarda 3D Secure ile güvenli alışveriş yapabilirsiniz.
- Alışveriş Sigortası’ndan hiçbir ek ücret ödemeden yararlanabilirsiniz.
- Maximum Business kartlar temassız özelliğe sahip olabilmektedir. Temassız özellikli Maximum Business kartınızla 350 TL limiti altında kalan işlemler için kart şifresi girmeden, 350 TL üzerindeki işlemleri ise şifre girerek yapabilirsiniz.
- Her ay sektörün önde gelen firmalarıyla düzenlenen firma bazında ya da genel kampanya fırsatlarından yararlanabilir, şirket kredi kartı kampanyalarına buradan ulaşabilirsiniz.
Maximum Business Kredi Kartının asgari ödeme tutarı nedir?
Maximum Business Kredi Kartı asgari ödeme tutarı hesap özeti borcunuzun %10’udur. K.K.T.C. ‘de faaliyet gösteren Şubelerce üretilen Maximum Business Kredi Kartları için ise asgari ödeme tutarı hesap özeti borcunuzun %1’idir. Asgari ödeme tutarı İş Bankası Bayi Kartlar için hesap özeti tutarının %50’si, İmece Kartlar için %100 olarak uygulanmaktadır. Bu özelliklerden dolayı en iyi ticari kredi kartı listesinde yer almaktadır.
2. Garanti Bonus Business
Bonus Business ile şirketinize özel ek fırsatlardan faydalanabilir, harcamalarınızı kolaylıkla kontrol altına alabilirsiniz. 240.000’i aşkın Bonus üye işyerinde alışverişlerinizde taksit yapabilir, yaptığınız alışverişlerden bonus kazanır ve kazandığınız bonus ile bedava alışveriş yapabilirsiniz. Bu özelliklerden dolayı en iyi ticari kredi kartı listesinde yer almaktadır.
- Bireysel kredi kartlarının taksit yapamadığı akaryakıt, gıda, ofis malzemeleri, cep telefonu harcamalarınızda ve tüm diğer sektörlerde 18 taksit yapabilirsiniz.
- Ödemeniz gereken minimum tutar ekstre borcunun sadece %10’u kadardır.
- Borcunuzun minimum ödeme tutarından azının ödenmesi durumunda bile kartınız nakit çekime kapanmaz, nakit çekebilirsiniz.
- Diğer bankalardaki toplam kredi kartı limiti nedeniyle bankamızdan bireysel kredi kartı veremediğimiz müşterilerimize ticari kart verebiliriz.
- Harcama faturalarını şirket adına kestirebilirsiniz.
- İşleyen hiçbir faiz tutarı üzerinden %15 KKDF alınmaz. (basit usül vergiye tabi müşteriler haricinde geçerlidir)
- Biriken bonuslarınızla aşağıdaki noktalardan istediğiniz zaman bedava alışveriş yapabilirsiniz.
- Biriken bonuslarınızı tek bir kartta toplayabilirsiniz.
- Kartınıza sektör bazlı limit tanımlayabilirsiniz.
- OGS ödemeleri, Turkcell cep telefonu faturası gibi düzenli harcamalar için ek masraf olmaksızın otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz.
- Bonus Business’ın “dokun ve geç” özelliği sayesinde günlük küçük tutarlı alışverişlerinizi bozuk para derdi yaşamadan hızlı ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Trink okuyucusu olan tüm noktalarda 350 TL ve altındaki işlemlerinizi şifreye ve imzaya gerek kalmadan alışverişlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
3. Halkbank Paraf Ticari Kredi Kartı
Nakit akışınızı güvenle düzenlerken size özel ürün ve kampanyalardan yararlanıp ParafPara kazanma şansı da Paraf KOBİ’de!
Nakit ihtiyacınız durumunda Paraf KOBİ kartınızı Dost Hesabınız ile birleştirerek tüm Halkbank ATM’lerinden kolaylıkla nakit çekebilirsiniz. Bu özelliklerden dolayı en iyi ticari kredi kartı listesinde yer almaktadır.
- Halkbank Paraf esnaf kart ile ayın herhangi 1 günü size özel indirim veya artı taksit imkanı sağlanır.
- Bu imkanlar; 2 ay erteleme, %5 indirim, 4 taksit, 5 kat ParafPara kazanma olarak belirlenebilir.
- Paraf esnaf kredi kartınızla üye iş yerlerinden 100 TL üzerinde alışverişlerinizde her ay toplamda 25 TL indirimden yararlanabilirsiniz.
- Esnaflara özel olarak açılan dest hesabınıza(ek hesap) kredi kartınızla erişebilir ve dilediğiniz an nakit çekebilirsiniz.
- Aylık belirli bir faiz oranı(%1,98) ile 18 ay vadeli taksitli nakit avans kullanabilirsiniz.
- 300 TL ile 50 Bin TL arasında ki peşin harcamalarınızı 12 aya kadar sonradan taksitlendirebilirsiniz.
- Yaptığınız harcamalarda ParafPara kazanabilirsiniz.
- Kazandığınız her bir ParafPara 1 TL değerindedir.
- İş yerinizin veya evinizin bütün fatura ödemelerini paraf esnaf kart ile otomatik ödeyebilirsiniz.
4. Axess Business
Her geçen gün daha fazla işletmeci tarafından tercih edilen Akbank’ın Axess Business ürünü ile şirket ihtiyaçlarına özel bir ticari kredi kartı sahibi olunması mümkün olur.
Bu kart sayesinde:
- Akaryakıt, gıda, cep telefonu ve türevi bireysel kredi kartları için taksit yasaklı harcamalarda 9 taksit imkanından faydalanılabilir,
- Akbank’ın avantajlı dünyasının sunduğu tüm fırsatlara erişilebilir ve ekstre atlatma gibi olanaklardan istifade edilebilir.
- Kartınız için ek kart oluşturabilir ve bu ek kartları düzenli ilişki içerisinde olduğunuz diğer firmalarla yaptığınız harcamaları takip etmek için kullanabilirsiniz.
Axess Business’ın özellikleri bununla da sınırlı değil Chip-para başta olmak üzere işletmenin ihtiyaçlarına uygun olarak ek imkan ve avantajlar oluşturulabilir. Neler yapılabileceğiyle ilgili teklif almak için Akbank şubelerinden herhangi birisine gidilmesi gerekecektir. Bu özelliklerden dolayı en iyi ticari kredi kartı listesinde yer almaktadır.
5. Denizbank Business Card
Denizbank Business Card şirketi adına kredi kartı sahibi olmak isteyen ve bu kredi kartını çeşitli personeline de tahsis edecek işletmeciler için biçilmiş kaftandır.
Zahmetsizce ve düşük maliyetli olarak kısa süre içerisinde edinilebilen bu kart ile personellerinize nakit teslim etme, personel tarafından yapılan harcamaları takip etme ve fatura toplama gibi maliyetlerden kurtulursunuz.
#Hemen İncele: Ücretsiz Kredi Notu Öğrenme
Güven problemini de aşmanızı sağlayan bu kartla yapılan her hacamayı anlık olarak görebilir, gerektiği durumlarda kart özeline kısıtlamalar getirebilirsiniz.
Business Card, temel kredi kartı özelliklerine ek olarak yüksek limit ve işletme özelinde sağlanabilen bazı ek avantajlarıyla öne çıkmaktadır. Bu özelliklerden dolayı en iyi ticari kredi kartı listesinde yer almaktadır.
6. World Business Kart: Ticari Kredi Kartı
Yapı Kredi’nin World Business ticari kredi kartı da en çok kullanılan ürünlerden birisidir. Çok sık kullanılmasının en önemli sebeplerinden birisi Yapı Kredi’nin işletmeci özelinde sağladığı avantaj ve imkanlardır. Herhangi bir Yapı Kredi şubesine giderek World Business ticari kartınızın sahip olacağı özelliklerle ilgili görüşebilirsiniz. Bu özelliklerden dolayı en iyi ticari kredi kartı listesinde yer almaktadır.
World Business’ın en yaygın kullanım alanı ticari kredi kartı sahibi olması gereken personellerdir.
- World Business kartınızla üye işyerlerinden 18 aya varan taksit imkanı ile alışveriş yapabiliriniz.
- 50 Bin TL’ye kadar olan vergi borçlarınızı ek bir ücret alınmadan gib.gov.tr üzerinden ödeyebilirsiniz.
- SGK prim ödemelerinizi Business kartınızla; 80 TL’ye kadar 2 TL, 80 TL üzeri tutarlar için ise %2,5 işlem ücreti ile ödeyebilirsiniz.
- Dilediğiniz an nakit avans veya taksitli nakit avans özelliğini kullanarak para çekebilirsiniz.
- Yaptığınız peşin harcamaları sonradan taksitlendirebilirsiniz.
- Yapı Kredi World Ticari kart ailesinde toplamda 11 kart bulunmaktadır.
7. Ziraat Bankası: Bankkart Business Esnaf Kartı
En iyi ticari kredi kartı veren bankalar arasında Ziraat Bankası dikkat çekici avantajlarıyla yer alıyor.
- Peşin olarak yaptığınız 100 TL ve 10.000 TL arasında ki harcamalarınızı 1, 2 veya 3 dönem erteleyebilirsiniz.
- Doğrudan Borçlanma Sistemi ile kart limitinizi kullanmadan ve nakit harcaması yapmadan alışverişlerinizi yapabilirsiniz.
- Yaptığınız harcamalarda BankKart Lira biriktirebilirsiniz.
- Bayiler için özel tanımlanan limit sayesinde kartınızı belirli limiti sadece bu alışverişleriniz için ayrılmaktadır.
- Çalışanlarınız içi çıkaracağınız ek kartların limitlerini ve harcama yapacakları işyerlerini belirleyebilirsiniz.
- BankKart Business kredi kartınızla ek hesabınıza veya vadesiz hesabınıza ulaşabilirsiniz.
- Kart başvurusu sadece Ziraat Bankası şubeleri üzerinden yapılabilmektedir.
Ticari Kredi Kartı Nedir?
Ticari kredi kartları, yeni başlayanlar tarafından harcamalarını yönetmek için kullanılan finansal araçlardır. Aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok avantaj sunarlar:
- İşletme giderleri için izleme araçları
- Cashback teklifleri yoluyla sermaye artırma
Bugün, ne kadar ve ne sıklıkla harcadığınızı izlemenize olanak tanıyan izlenebilir harcama araçlarıyla birlikte gelen, yeni başlayanlar için yüzlerce küçük işletme kredi kartı bulunmaktadır.
Çok para harcayan şirketler için harcamaları izleme yeteneği paha biçilmezdir. Sadece paranızın nereye gittiğini takip etmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda şirketinizin her ay performansı hakkında size daha iyi bir fikir verir.
Ticari Kredi Kartı Alma Şartları Nelerdir?
Ticari kredi kartı yalnızca tüzel kişilere verilebilmektedir. Bu nedenle kartı almayı talep ettiğiniz bankada ticari bir hesabınız tanımlı olmalıdır. Ayrıca, şirket tiplerine göre ticari kredi kartlarının avantajları ve sağlanması gereken şartlar değişmektedir. Şahıs, anonim ve limited şirketler için istenilen şartlar aşağıdaki gibidir.
Şahıs Şirketleri için:
- Ticari hesabın bulunduğu bankanın ticari kredi kartı başvuru formu doldurulmalıdır.
- Şirket sahibinin kimlik belgesi fotokopisi gerekmektedir.
- Maliye Bakanlığı tarafından verilen güncel vergi levhası çıkartılmalıdır.
Anonim ve Limited Şirketler için:
- Ticari hesabın bulunduğu bankanın ticari kredi kartı başvuru formu doldurulmalıdır.
- Şirketin tüm ortaklarının kimlik belgeleri fotokopileri gerekmektedir.
- Maliye Bakanlığı tarafından verilen güncel vergi levhası çıkartılmalıdır.
- Şirketin unvanı, yönetim ve ortaklık şekli ile temsil yetkilerini içeren ticaret sicil gazetesi belgesi alınmalıdır.
- Şirketin bankadaki işlemleri yürütecek temsilcilerinin asıl noter onaylı imzaları (imza sirküleri) ile kimlik belgesi fotokopileri gerekmektedir.
Ticari Kredi Kartı ile Normal Kredi Kartı Arasındaki Fark Nedir?
Bireysel kredi kartları ile ticari kredi kartlarının işlem mantığı konusunda herhangi bir farkı yoktur. Her iki kart türüyle de kredi kartının geçerli olduğu tüm işletmelerde alışveriş yapabilmek mümkündür. Ancak iki kart türü arasında bazı farklar da mevcuttur. Ticari kredi kartı ile normal kredi kartı arasındaki fark unsurlarını şu şekilde sıralamak mümkündür:
- Hem ticari kredi kartlarında hem de bireysel kredi kartlarında dönem içerisinde yapılan harcamaların tamamını ödemek yerine, asgari tutarını ödeme olanağı vardır. Ancak asgari ödeme oranı bireysel kredi kartlarında yüzde 30 ila yüzde 40 bandında belirlenirken, ticari kredi kartları için genellikle yüzde 10 olarak belirlenmektedir.
- Her iki kart türünde de anlaşmalı iş yerlerinden taksitli alışveriş yapabilme olanağı bulunmaktadır. Ancak teknoloji alanı gibi devlet tarafından taksit kısıtlaması getirilmiş olan bazı alanlarda, ticari kredi kartlarının daha yüksek sayıda taksit yapabilme imkânı bulunmaktadır.
- Bireysel kredi kartlarının kullanılmasından doğan ödeme yükümlülüğü yalnızca kart sahibini bağlamaktadır. Ticari kredi kartlarında ise bireyler değil, şirket borçlu kabul edilmektedir ve borcun ödenmemesi durumunda uygulanacak olan yaptırımlar, şirket ortaklarını değil doğrudan şirketin kendisini hedef almaktadır.
- Normal kredi kartları ile ticari kredi kartları arasındaki en büyük farklardan biri de limitleridir. Bireysel kredi kartlarında genellikle bireylerin aylık gelir durumlarına orantılı bir limit tanımlanmaktadır. Buna karşın ticari kredi kartlarında şirketin iş hacmine ya da kredi sicilinin durumuna bağlı olarak çok daha yüksek limitlerin sağlanması söz konusudur.
- Bireysel kredi kartlarında kart ücreti oldukça düşüktür hatta bazı kredi kartlarında bu ücretler tamamıyla kaldırılmıştır. Ticari kredi kartlarında ise durum tam tersinedir.
- Hem bireysel kredi kartlarında hem de ticari kredi kartlarında taksitli nakit avans kullanımı mümkündür. Bireysel kredi kartlarında taksitli nakit avansın taksit sınıfı 6 ila 12 arasında değişirken; ticari kredi kartlarında taksit sayısı 2 katına kadar çıkabilmektedir. Bu da işletmelere kolay finansman olanağı tanımaktadır.
- Bireysel kartlarda borcun ödenmemesi durumunda uygulanan faiz miktarı, ticari kredi kartlarına göre daha düşüktür.
Ticari Kredi Kartından Yararlanabilen İşletme Türleri Nelerdir?
En iyi ticari kredi kartlarından faydalanabilecek başlıca işletme türleri şunlardır:
- Müteahhitler – Daha hızlı ödeme almanın yollarını arayan bir müteahhitseniz, o zaman bir işletme kredi kartı kullanmak mükemmeldir.
- Serbest çalışanlar – Düşük yıllık ücrete ve aynı gün işlemeye sahip bir kartvizite ihtiyaç duyan bir serbest çalışansanız, o zaman başka yere bakmanıza gerek yok çünkü birçok startup sektörünüzdeki kişilere özel kartlar sunuyor.
Bunları ofis malzemeleri almak, iş istasyonlarınızı kurmak ve işinizin günlük işleyişi için gerekli olan diğer her şey için kullanabilirsiniz.
- e-Ticaret – Bir çevrimiçi mağaza kuruyorsanız, bir işletme kredi kartı, satış vergisi geri ödemesi almanın ve şirketinizi multi-milyon dolarlık bir imparatorluk haline getirmenin mükemmel bir yoludur.
Teminatınız yoksa ancak hızlı bir şekilde iyi kredi oluşturmak istiyorsanız, güvenlik teminatı gerektiren güvenli bir kartvizit de alabilirsiniz. Harika bir e-Ticaret platformu kullanmanın yanı sıra, e-Makbuzlar, çevrimiçi işletme gider takibi ve dijital makbuzlar gibi diğer özelliklerin yanı sıra şirketinizin alışveriş yaparken tasarruf etmesine yardımcı olacak özellikleri de aramalısınız.
#İlginizi Çekebilir: ATM Para Çekme Limiti Ne Kadar?
- Lojistik ve nakliye – Bir işletme için nakliye yönetiminden sorumluysanız ve en iyi lojistik yazılımlarından herhangi birini kullanıyorsanız , bu yazılımın ücretsiz olarak gelmediğini bilirsiniz. Bu, şirketinizin mümkün olduğunca çok para biriktirebilmesi için mümkün olan en iyi işlem ücretlerini almanın çok önemli olduğu anlamına gelir.