En İyi Şampuan Markaları Hangileridir?

En İyi Şampuan Markaları Hangileridir?
Gönderi Tarihi: 18.01.2024

En iyi şampuan markalarını araştırmalar ve memnuniyet analizleri sonucunda bir araya getirdim. Günümüz erkeklerin sorunu şüphesiz saç dökülmesidir. Saç gürleştiren şampuan önerileri, saç dökülmesine karşı en iyi şampuan ve daha nice şekilde arayış içerisinde olan bir çok kişi var.

Doktorların önerdiği şampuan markaları da mevcut bunlar genelde saç derisinde oluşan hastalıklar ve saç dökülmesine karşı etkili olabiliyor. İngiltere, sömürge altına aldığı Hindistan’daki ‘champo’/ ‘sapo’ gibi malzemeleri görerek, bunlardan şampuanı üretti. Ürettiklerini ülkesinde kullanmaya başladı.

Daha sonra, Almanya’daki deterjan üretimiyle, Fransa’daki temizlik malzemelerinin gelişmesiyle, kozmetik sektöründeki yerini aldı. Daha sonra her türlü saç için farklı türevleri üretildi.

En İyi Şampuan Markaları

1. Paul Mitchell Lemon Sage Thickening Şampuan ve Saç Kremi

PAUL MITCHELL en iyi sampuan markalari
PAUL MITCHELL en iyi sampuan markalari

Bu hacim veren şampuan ince telleri dolgunlaştırır, böylece saçlar temiz, kalın ve sağlıklı görünür ve hissedilir. Zesty formülü hacmi artıran koyulaştırıcı maddeler içerirken pantenol her teli güçlendirir. Canlandırıcı limon, yatıştırıcı adaçayı, hafif nane ve çay ağacı yağı zihni, ruhu ve saçı canlandırır ve yeniler. Saçları güçlendirmeye ve korumaya yardımcı olur. Bu sebeple en iyi şampuan markaları listesinde yerini almaktadır.

2. Morrocanoil Moisture Repair Şampuan

moroccanoil moisture repair sampuan
moroccanoil moisture repair sampuan

Moroccanoil yüksek oranda onarıcı formülüyle özel geliştirilmiş nem dengeleyici şampuan ve krem; antioksidan özelliği taşıyan argan yağı, keratin, yağ asitleri, protein ve diğer besleyicilerle her bir saç telini zenginleştirirken saçı nazikçe temizler, saçtaki dolaşıklıkları çözer. Bu içerikler; korteksin içine nüfuz etme ve saç folikülünü nemlendirme görevini yapar. Uygulama sonrasında, hem içten hem de dıştan kontrol edilebilir ve sağlıklı saçlar oluşturur. Bu sebeple en iyi şampuan markaları listesinde yerini almaktadır.

3. Frizz Ease Daily Nourishment Şampuan

Frizz Ease Daily Nourishment Şampuan
Frizz Ease Daily Nourishment Şampuan

Kuru ve hasar görmüş saçların görünümünü ve dokusunu onarmaya yardımcı olur. Gözle görünür şekilde yumuşak ve pürüzsüz saçlar için saçın elektriklenme ve kabarmaya karşı doğal direncini artırmayı destekler. İçerdiği amino onarım kompleksi sayesinde başa çıkılamayan, elektriklenen ve kabaran saçlar mazide kalır. Ayrıca hızlı nemlendirme özelliği ile tek kullanımda bile saç yüzeyindeki hasarı %75 oranında iyileştirmeyi desteklerken, saçın 3 kat daha yumuşak ve pürüzsüz hale gelmesine yardımcı olur. Uzmanlar tarafından özellikle orta kalınlıkta ve dalgalı-Bukleli saçlar için geliştirilmiştir. Bu sebeple en iyi şampuan markaları listesinde yerini almaktadır.

4. Kerastase Discipline Cleansing Curl

Kerastase Discipline Cleansing Curl
Kerastase Discipline Cleansing Curl

Asi, kıvırcık, bukleleri belirgin olmayan saçlar için 2’si-1-Arada, temizleyici etkili bakım. Saçı pürüzsüzleştirir, yumuşak ve pürüzsüz bukleler sağlar. Faydaları dipten uca beslenmiş bukleler ve dalgalar dalga ve buklelerin şekillendirilmesi her kullanımla kolaylaşır mükemmel belirginlik ve pürüzsüzlükte bukleler saç tellerini dipten uca güçlendirir saçın doğal nemini yok etmeden temizlik sağlar bukleler yumuşaklık ve doku kazanır bukleler daha hareketli hale gelir parlaklık artar. Uygulama: Saç derisinin tümüyle kaplandığından emin olmak için 4 ila 6 pompa ürünü saç derisine yuvarlak masaj hareketleriyle uygulayın. Durulayın ve saçı bükerek fazla suyu akıtın. Saç gövdesi ve uçları için ikinci bir uygulama yapın. 5 dakika bekletin. Masaj yapın ve iyice durulayın. Bu sebeple en iyi şampuan markaları listesinde yerini almaktadır.

5. Garnier Fructis Full & Plush Şampuan

Garnier Fructis Full & Plush Şampuan
Garnier Fructis Full & Plush Şampuan

Saç neredeyse tamamen proteinden oluşur ve saça güç verir. Turunçgil proteini, Vitamin B3 ve B6, meyve ve bitki özleri ve güçlendirici saç kremlerinin özel bir kombinasyonu olan Active Fruit Protein ™ içeren paraben içermeyen Fructis formülleri, daha sağlıklı ve güçlü saçlar için tasarlanmıştır. Nar özlü içeriği ile sağlıklı görünen ve doğal akışkan hareketlere sahip saçlarınıza hacim kazandırır. Bu sebeple en iyi şampuan markaları listesinde yerini almaktadır.

6. Revox At Kuyruğu Biotin&Collagen Şampuan

Revox At Kuyruğu Biotin&Collagen Şampuan
Revox At Kuyruğu Biotin&Collagen Şampuan

Saç dökülmelerini önler. Koparak dökülen ve kırılan saçların güçlenmesini sağlayarak saç kayıplarını önlemeye ve dökülmelere karşı korur. Yıpranmış, kırılmış saçları onarır ve saç kayıplarını engeller. Saçları daha dolgun, güçlü hale getirmeye yardımcı olur. Saç uzamasını hızlandırmaya ve saç kayıplarını engellemeye yardımcı olur. Aynı zamanda saçlara parlaklık ve hacim kazandırır, onarımını destekler. Bu sebeple en iyi şampuan markaları listesinde yerini almaktadır.

7. Bioblas Professional Siyah Sarımsak Şampuanı

Bioblas Professional Siyah Sarımsak Şampuanı
Bioblas Professional Siyah Sarımsak Şampuanı

Siyah Sarımsaklı şampuan, saç dökülmesine karşı etkilidir ve saçtaki sebum dengesini düzenler. Saçları yeniden yapılandırır. Zengin sülfür, vitamin ve aminoasit içeriği ile saçın dayanıklılığını arttırır, yıpranmış saçları onararak komple bakım sağlar. Bu sebeple en iyi şampuan markaları listesinde yerini almaktadır.

8. Sebamed Anti Hairloss Saç Dökülmesine Karşı Etkili Şampuan

Sebamed Anti Hairloss Saç Dökülmesine Karşı Etkili Şampuan
Sebamed Anti Hairloss Saç Dökülmesine Karşı Etkili Şampuan

Sebamed markası, saç ve cilt ürünlerinde oldukça başarılı olan markaların arasında bulunuyor. Sebamed Anti Hairloss da aynı şekilde saç dökülmelerinde oldukça etkili ve derin bir temizlik hissi veriyor. Saç dökülmelerini kısa sürede azaltan şampuan erkek ve kadınların kullanımına uygun olarak üretilmiştir. Kullanıcılar, şampuandan sonra saç derisi, alın ve ense bölgesinde kızarıklık yaptığını söylemektedir. Ancak bu kızarıklık kısa sürede geçiyor. Etkili ve güçlendirici bir şampuan için tercih edilebilir. Bu sebeple en iyi şampuan markaları listesinde yerini almaktadır.

9. Kuaf Tuzsuz Şampuan

Kuaf Tuzsuz Şampuan
Kuaf Tuzsuz Şampuan

Kuaf Tuzsuz Şampuan kullanıcılardan tam puan alan sayılı şampuanlardan biri olma özelliği ile dikkat çekiyor. Tuz içermemesi nedeniyle gözenekleri tıkamadan saçları derinlemesine temizlemektedir. Hassas, kırık uçlu, cansız, çok dökülen veya işlem görmüş gibi farklı saç tiplerine uygundur. Şampuanı kullanmaya başladığınız günden itibaren saçlarınızın daha yumuşak, parlak ve canlı olduğunu hissedebilirsiniz. Keratin içeren formülü saçların daha fazla parlamasını sağlarken tuz içermemesi sayesinde göz yakmaz. Ayrıca keratin bakımı yaptıran kişilerin de bu şampuanı kullanması tavsiye edilir. Bu sebeple en iyi şampuan markaları listesinde yerini almaktadır.

10. Syoss Şampuan

Syoss en iyi sampuan markalari
Syoss en iyi sampuan markalari

Hacmini kaybeden güçsüz saçların nem ve bakım desteğine ihtiyacı vardır. Syoss Şampuan Keratin Mükemmelliği nem ve bakım ihtiyacını gidererek saçınızı onarır. Kolay kırılan ve dökülen güçsüz saçlarınızın her bir teli için keratin bakımı yapmaktadır. Saçlarınızı şampuanla yıkadıktan sonra değişimi görebilirsiniz. Kısa süreli kullanımdan sonra bile saçlarınızın parladığını ve güçlendiğini fark edebilirsiniz. Bu sebeple en iyi şampuan markaları listesinde yerini almaktadır.

11. Head & Shoulders

Head Shoulders
Head Shoulders

Uzun yıllardır milyonlarca kişinin en sevdiği şampuanlardan biri Head & Shoulders Ekstra Dolgunluk. Eğer daha önce bu şampuanı kullanmadıysanız mutlaka bir denemelisiniz. İlk kullanımla birlikte saçınıza ekstra yumuşaklık sağlayacak. Düzenli kullanımla birlikte saçlarınızın canlılık ve dolgunluk kazandığını görebilirsiniz. Saça kapsamlı bir bakım sağlayan şampuan kepek oluşumunu büyük oranda engelliyor. Arındırma, koruma ve nemlendirme sağlayan ekstra formülü saçlarınıza hacim kazandıracak. Bu sebeple en iyi şampuan markaları listesinde yerini almaktadır.

12. Elseve Turunculaşma Karşıtı Mor Şampuan

Elseve en iyi sampuan markalari
Elseve en iyi sampuan markalari

Elseve Turunculaşma Karşıtı Mor Şampuan mor renklendiriciler ve UV filtresi içeren formülü ile karşıt tonları nötralizeeder ve istenmeyen turuncu, sarı renkteki yansımalara karşı savaşır. İlk kullanımdan itibaren etkisini gösterir, saçların parlak ve güzel görünmesini sağlar. Bu sebeple en iyi şampuan markaları listesinde yerini almaktadır.

13. Missha Dökülme Karşıtı Bitkisel Şampuan

Missha Dökülme Karşıtı Bitkisel Şampuan
Missha Dökülme Karşıtı Bitkisel Şampuan

%96 oranında bitkilerden üretilen içeriğe sahiptir, güvenli ve sağlıklı temizlik sağlarken, saç derisine bakım yapar. Biotin ve Provitamin B5 saçları besleyerek güçlendirir. Dökülme karşıtı bakım yaparak sağlıklı görünen saçlara kavuşmanızı sağlar. Bitkilerden üretilen zengin köpüklü yapısıyla saç ve saç derisinde etkili temizlik sağlar. Bu sebeple en iyi şampuan markaları listesinde yerini almaktadır.

14. OGX Biotin & Kolajen Sülfatsız Şampuan

OGX Biotin Kolajen Sülfatsız Şampuan
OGX Biotin Kolajen Sülfatsız Şampuan

İçeriğinde yer alan Biotin ve kolajen özleri ile saçlarınızı besler ve daha dolgun bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. En iyi sonuç için serinin diğer tamamlayıcı ürünleri ile beraber kullanın. Göz temasından kaçınınız. Temas halinde bol su ile yıkayınız. Bu sebeple en iyi şampuan markaları listesinde yerini almaktadır.

15. Ducray Anaphase Şampuan

ducray anaphase sampuan
ducray anaphase sampuan

Saç derisinin, saç dökülmesi tedavisine hazırlanmasında ve saçların güçlendirilmesinde kullanılır. İçeriğindeki 5-a-redüktazinhibitörü, vazodilatör ajanlar ve hücresel aktiviteyi uyaran ajanlar sayesinde saç dökülme tedavisine yardımcıdır. Hidrolizebuğday proteinleri sayesinde saçları sertleştirmez. Bu sebeple en iyi şampuan markaları listesinde yerini almaktadır.

Saç Türüne Göre En İyi Şampuan Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Saç türünüz, seçeceğiniz şampuanı da belirleyen en önemli etkendir. Bu yüzden, saçlarınızı iyi tanımanız gerekir. İnce telli midir, kalın telli midir, hangi havalara ve koşullara dayanaksızdır, ne kadar sürede bir dökülür, neye karşı hassastır; kıvırcık mıdır, düz müdür, dalgalı mıdır, bunların hepsini bilmeniz gerekir. Bu konuda, öncelikle bir saç bakım analizi yaptırmanız isabetli olabilir. Uzmanlardan alacağınız destek neticesinde, kendinize en uygun malzemeleri de seçmeniz kolaylaşabilir.

A. Kıvırcık saçlar

kivircik saclar
kivircik saclar

Kıvırcık saçlar, bakımı oldukça zahmet isteyen türler arasına girerler. Nitekim, banyo yapıldığında, kabarabilirler, elektriklenirler, boya yapılırken oldukça dikkatli takip edilmelidirler. Bu saçların şekle girmesi, toplanması da hayli zordur. Kısa kesim saçlar da görünümleri itibariyle, sürekli ayrı bir bakım isterler, taranmaları da zordur. Kıvırcık saçlar çok sık düzleştirilmemeli, bu saçların genetik yapılarıyla fazla oynanmamalıdır. Çünkü, yapılan her işlem saçların doğasına zarar getirecektir.

Bu yönde, ilgili saçlar için, kabarma yaratmayacak, düzleştirici etkiyi doğal yollarla sağlayacak, kimyasal katkısı az şampuanlar önerilebilir. Kimi doğal yağların bulunduğu ürünler elektriklenmeyi de önleyici niteliktedir.

B. Kuru ve yıpranmış saçlar

kuru ve yipranmis saclar
kuru ve yipranmis saclar

Kuru ve yıpranmış saçlar, uzun süre bakım görmüşse sönük bir görüntüyle sinirinizi bozabilir. Kimi teller kolayca kırılabilir, dökülebilir. Ayrıca, saçlarda parlaklık kalmaz. Onun yerine, saçlar matlaşır ve sertleşir. Bu yüzden, ilgili saçlar için zeytinyağı katkılı ürünler tercih edilebilir. Nemlendirici etkisi yoğun ürünler önerilebilir. En iyi şampuan markalarını kullanmak kuru ve yıpranmış saçlar için oldukça elzemdir.

C. Boyalı ve işlem görmüş saçlar

boyali ve islem gormus saclar
boyali ve islem gormus saclar

Saçlarımıza bakım yaparken, onların aynı zamanda sürekli suretle kimyasallara maruz kaldıkları gerçeğini unuturuz. Bu sebeple, saçlara en yoğun kimyasal boyalar aracılığıyla da uygulanmaktadır. Ayrıca, meç attırma, perma yaptırma, fön çektirme vd. gibi işlemler de saçlarda kimi hasarlara sebebiyet verebilir. Bu hasarları yok etmek adına, boyalı ve işlem görmüş saçlar için, özel şampuanlar önerilmektedir. Doğal bitki özlü, işlem görmüş saçlar adına üretilen vd. gibi içerikleri olan ürünler mutlaka tercih edilmelidir.

D. Kepekli saçlar

kepekli saclar
kepekli saclar

Saç derisindeki kurumadan ve pullanmadan dolayı, saçlarda kepek oluşur ve insanları rahatsız eder. Beyaz beyaz maddeler omuzlara döküldükçe, bunları gizlemek adına elimizden geleni yaparız. Ayrıca, kepekler kaşıntı da yapar. Burada iki çeşit kepek görülür:

  • Kuru
  • Yağlı

Kuru kepek üstümüze dökülürken, yağlı kepek daha iri taneli olur ve saçlara yapışıp kalır. Saçları olduğundan da yağlı gösterir. Bunu önlemek için, PP vitamin ve selenyum içerikli şampuanları, kepeğe karşı etkili ürünleri kullanmak uygundur.

E. Yağlı saçlar

yagli saclar
yagli saclar

Saçların yağlanmasının pek çok sebebi bulunmaktadır. Bunların başında, genetik, çevresel faktörler geldiği gibi, beslenme ve yaşam standardı da saçlara etki etmektedir. Saçlar gündelik telaşın handikabında fazlasıyla zarar görmektedirler ve bu yüzden de, kimi zaman derilerden yukarı fışkıran bir yağ üretirler. Bu da, saçları kirli gösterir. Yağlı saçlar insanın özgüvenini de düşürmektedir.

Bu saçlar için, kesinlikle medikal şampuanlar önerilebilir. Ayrıca, ısırganotu katkılı ürünler de saçlardaki yağlanmayı gidermede yardımcı olabilir.

F. Dökülen saçlar

dokulen saclar
dokulen saclar

Dökülen saçlar, vücudunuzda herhangi bir durumun sinyalini verecekleri gibi, sizden de yoğun bakım talep etmektedirler. Birçok rahatsızlığın yahut ilaç kullanımının yan etkileri arasında, saç dökülmesi bulunmaktadır. Ayrıca, gerek iklim koşulları, gerek mevsim geçişleri, gerek çevresel ve dönemsel faktörler, gerek yaş, cinsiyet unsurları dökülmeleri etkileyebilir. Bu anlamda, saçın PH dengesini sağlayacak bakım ürünlerine ihtiyaç duyulabilir. Hindistan cevizi yağı içerikli şampuanlar, bitkisel içerikli ürünler kullanılabilir.

G. Sarı ve Gri saçlar

sari ve gri saclar
sari ve gri saclar

Mor şampuan, sarı ve gri saçlar için üretilmiş, ileri teknoloji eseri bir üründür. Sarı ve gri saçlar, işlem gördükler için bazen aşırı derecede çiğ görünebilirler yahut aşırı derecede parlayabilirler. İşte, mor şampuan kullanımı, bu saçların içeriğinde bir zıtlık etkisi yaratacağı için, renklerin rahatlıkla yerine oturmasına yardımcı olacaktır. İçinde mor pigmentler bulunan bu ürünler, özellikle böyle iddialı renklerin dengeli kullanılması için tüketilebilirler. Ayrıca, bu arada saçları da beslemeye devam ederler.

En İyi Şampuanın Saçlarımıza Yararları Nedir?

Saçlarımız gün boyu her türlü sıkıntıya maruz kalırlar. Egzoz dumanı, kirli hava, rüzgâr, güneş, toz vd. birçok şey onu olumsuz yönde etkiler. Bu anlamda, saçlarda kir birikir. Onunla beraber, kepeklenme, yağlanma, dökülme problemleri de görülebilir. İşte o noktada, şampuan kullanmak saçlarımıza pek çok açıdan yarar sağlayabilir. Yararları aşağıdaki şekilde ifade etmemiz mümkündür:

  • Şampuan saçlarımızı kirlerden temizler. Onların güzel kokmasını sağlar.
  • Saçlarımıza parlaklık ve şekil verir. Hacim kazandırır.
  • Saç diplerimizdeki ölü derileri yok eder. Kepeklenme yapmayı önler.
  • Saçların yumuşacık olmasını sağlar. Telleri besler.

Şampuan saçımıza birçok açıdan yaradığı gibi, içinde birçok malzeme de ihtiva etmektedir. Bir şampuanın içinde aşağıdaki malzemeler yer almaktadır ve bunlar saçlarımıza etki etmektedir:

  • Şampuanın akışkanlığını su sağlamaktadır. Bu sebeple, şampuanın %80’e yakını sudur.
  • Cocamide dea adlı madde de saçların köpürmesini ve yumuşatıcı etkisiyle ipeksi kalmasını sağlar.
  • Ammonium lauryl sulfate ya da sodium lauryl sulfate adlı etken maddeler de, şampuana karıştırılan kimyasalları meydana getirirler. Sodium citrate da saçların ve saç derisindeki gözeneklerin PH dengesini korumaktadır.
  • Glikol distearate adlı maddeyse, şampuanın akışkanlığını sağlamakla birlikte, saçlara şekil vermeyi de sağlayan etkili bir içeriktir.
  • Dimethicone, şampuana büyük etki yapar. Saç derisinin yüzeyini korumaya yarar.
  • B vitamini katkılı olan panthenol ise, saç tellerini güçlendirir.
  • Stearyl Alcohol, şampuanın saçtaki yağlanmayı gidermesine yardımcı olur.
  • Paba, saçları güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korur.

Şampuan Nasıl ve Ne Sıklıkta Kullanılmalıdır?

Şampuanı ne sıklıkta kullanmalıyım sorusu, saç türlerine göre değişiklik göstermektedir. Fakat, normal bir bireyin şampuan kullanma sıklığı, her banyoya tekabül edecek şekilde, haftada 3 gündür. Bu 3 gün içerisinde, şampuan kullanılabilir. Hatta, şampuanla birlikte, saç kremi, saç bakım yağları da kullanılırsa, gözenekler desteklenebilir.

En iyi şampuanı kullanılırken, dikkat edilecek hususlardan biri de miktarıdır. Bu anlamda, köpürsün diye avucunuzun içine iyice sıkmanıza gerek yoktur. Hatta, ne kadar az şampuanla saçlarınızı köpürtür ve saç diplerine masaj yaparsanız, o kadar fazla etki eder ve saçlarınız da kimyasallardan arınmış olur. Bir tatlı kaşığı ölçeğini geçmeyecek incelikte şampuanı saçlarınıza yedirmeniz mümkündür.

Ayrıca, saçlarınızı banyodayken iyice durulamanız gerekmektedir. En iyi şampuan markalarını kullanmak saçlarınızın daha canlı gözükmesi için önemlidir.

Şampuan Alırken Hangi İçeriklere Dikkat Etmeliyim?

Her ürünü alırken, belli kıstaslar dahilinde dikkat etmemiz gereken şeyler vardır. Aynı durum, şampuan alırken de geçerlidir. Bunun için belli başlı seçme kriterleri bulunmaktadır.

Bir şampuan alırken göz önünde bulundurmanız gereken kıstaslar şunlardır:

  • Öncelikli olarak, markasının belirgin özellikler göstermesine imtina edilmelidir. Marka, üretim tarihi, son kullanma tarihi, barkod numarası gibi ayrıntılar gözden kaçırılmamalıdır.
  • Piyasaya sürülen ve gerçeğine benzer şekilde üretilen sahte şampuanlara karşı da dikkatli olunmalıdır. Şampuanların arkasındaki içindekiler kısmına bakılmalı, etken maddeler iyi analiz edilmelidir.
  • Aldığınız şampuan, gereğinden fazla kırmızı yahut turuncu renkteyse ve elinizde iz bırakıyorsa, muhtemelen kimyasal oranı fazladır. Onu tekrar almaktan vazgeçin. Yine, şampuanınız gereğinden fazla köpürüyorsa, onu da tercih etmemelisiniz. Çünkü, şampuanlara yapılan her müdahale, aşırı kimyasal barındırdığı için, saçlarınıza zarar verecektir.

Şampuanlarda şu maddelerin olmasından da özellikle kaçınılmalıdır: Saçları gereğinden fazla köpürten kokamid, yapay bir katkı maddesi olan sodyum lauril sülfat ve kullanılan silikon maddeler…

Şampuan edinirken dikkat edilecek bir diğer husus da, saç türünüzü iyi bilmenizdir. Bu konuda bir saç uzmanından yahut kuaförünüzden de destek alabilirsiniz. İnce telli mi, kalın telli mi, kıvırcık mı, düz mü, hangi tür saça sahipseniz, o yönde bir ürün almanız isabetli olacaktır.

Sülfat Ne İşe Yarar, Saçlara Zararı Var Mıdır?

Sülfat, özellikle temizlik sektöründe kullanılan ve maddelerin köpürmesine yol açan bir maddedir. Tam adı, sodyum lauril sülfat şeklinde geçmektedir. Halıları temizlemek adına sıkça başvurulan bir ürün olup, tersine saçlar için ise son derece zararlıdır. Bu sebeple, az köpüren yahut hiç köpürmeyen şampuanların kullanılması size daha uygun olacaktır. Saçlar köpürmediği zaman temizlenmez diye bilinenler efsaneden öte bilgiler değildir. Aksine, saçlar ne kadar az köpürürse ve saç diplerine ne denli fazla masaj yapılırsa, teller de o denli iyi temizlenir. Saçlar daha çok ışıldar. Köpürme işlemi, ürünün içinde bol miktarda kimyasal bulunduğunun göstergesidir.

#İlgili İçerik: Kadın Parfümü Arayanlara Özel 20 Muhteşem Öneri

Ayrıca, kimi saçlarda sülfat tercih edilebilirken; kimi saçlar için bu maddenin olduğu ürünler tercih edilmeyebilir. Örneğin; kıvırcık, işlem görmüş ve yıpranmaya hazır saçlarda kesinlikle kullanılmaması gereken sülfür, yağlı ve kepekli saçlarda belli bir oranı aşmayacak şekilde tercih edilebilir.

Sonuç

En iyi şampuan listesini yukarıda paylaştım. Aşağıda bulunan yorum alanından kullandığınız ve memnun kaldığınız şampuan markalarını paylaşabilirsiniz.