Banka Sınavları Tarihleri ve Soruları
Banka sınavları, personel alımı hakkında birçok bilgiyi bulabileceğiniz bir rehber hazırladım. Banka sınav sorularından, ne zaman olacağına dair faydalı içeriklere göz gezdirebileceksiniz.
Ziraat, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası gibi banka sınavları ve tarihleri ile ilgili güncel alımların linkini paylaşıyorum. Bankacılık sınav tarihlerini takip ederek başvuruda bulunabilirsiniz.
Bir çok banka tarafından yıllık olarak personel alımı ilanları verilmektedir. Bu ilanlara göre belirli şartları taşıyanlar ve belirli pozisyonlarda çalıştırılmak üzere işe almak için banka sınavları yapılmaktadır. Bu yıl da bir çok banka işe alım için sınav uygulaması yapacak.
Halkbank, Vakıfbank Akbank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, İş Bankası, Yapıkredi ve diğer bankalar zaman zaman açık pozisyonlar için personel alımı yapıyor. Personel alımları ise bankacılık sınavları ile gerçekleşiyor. Bankalar yönetici, güvenlik, uzman yardımcısı, uzman, yönetici, asistan, telefon bankacılığı gibi bir çok alanda her yıl alımlar yapıyor.
Banka Sınavları Ne Zaman?
Bankacı olmak isteyenlerin en çok merak ettiği şeylerin başında sınavların ne zaman olacağı geliyor. Bankalar iş ilanlarını zaman zaman duyurular sayfasından yayınlıyor. Duyurularda hangi pozisyonda personel alınacağı, hangi şartların gerekli olduğu, kaç tane personel alınacağı ve sınav tarihleri gibi bilgilere yer veriyorlar.
Bankaların iş ilanları sayfalarını aşağıda tek tek sizler için paylaştık. Buradaki sayfaları takip ederek banka sınavlarının ne zaman olacağını ve iş ilanlarına göz atabilirsiniz.
1. İş Bankası Sınavları ve Personel Alımları
İş Bankası zaman zaman personel alımı ilanı yayınlamakta. Sizde iş ilanlarını inceleyerek İş Bankası’nda çalışma fırsatını yakalayabilirsiniz.
İş Bankası Pozisyonlar
- Müfettiş Yardımcısı
- Uzman Yardımcısı
- Memur
- Sistem Uzmanı
- Sistem Destek Uzmanı
- Avukat
- Takip Memuru
- İhtisas Elemanı
- Özel Güvenlik Görevlisi
- Şoför
Türkiye’nin Bankası’nın İşe Alım Sayfası üzerinden personel alım ilanlarına göz atabilirsiniz. Hazırladığınız CV’niz ile işe alım sayfasından üyelik oluşturarak başvuruda bulunabilirsiniz. Banka sınavları hususunda iyi bir çalışma yapmayı ihmal etmeyin.
İş Bankası İşe Alımlarda Hangi Aşamalardan Geçeceğim?
- Genel Yetenek Sınavı ( Sayısal ve sözel yeteneği ölçmeye yönelik sorulardan oluşmaktadır.)
- Değerlendirme Merkezi (İş hayatını örnekleyen uygulamalarla yetkinlik ve davranışların incelenmesini sağlayan değerlendirme yöntemidir.)
- Panel Mülakat (Üst düzey yöneticilerimizle gerçekleştirilen görüşmedir.)
İş Bankası açık pozisyonlara buradan ulaşabilirsiniz. Hemen başvur butonuna tıklayarak üye olduktan sonra başvurunuzu gönderebilirsiniz.
2. Ziraat Bankası Personel Alımları ve Sınavları
Ziraat Bankası personel alımı ilanları bankanın internet sitesinin duyurular bölümünden yayınlanmaktadır. Buradaki linke tıklayarak bankanın personel alımı duyurularına göz atabilir ve boş pozisyonlara başvuruda bulunabilirsiniz.
Personel alımı ilanında sınav tarihleri ve detaylı bilgiler verilmektedir. Banka sınavları hususunda iyi bir çalışma yapmayı ihmal etmeyin.
Ziraat Bankası sınavları yazılı ve mülakat olmak üzere iki aşamadan oluşmaktadır. Mülakat süreci Ziraat Finans Grubu İnsan Kaynakları ekipleri yürütülmektedir.
Aranan Şartlar
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
- 30 yaşını geçmemiş olmak
- Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, İşletme Mühendisliği ile Yönetim Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Bilimleri, İstatistik, Matematik bölümlerinden mezun olmak.
- Erkek adaylar için ise askerlik görevini yapmış olması veya ertelemiş olması.
- Mülakatta 60’ın altında puan alanlar başarısız sayılacaktır.
Son yapılan Ziraat Bankası personel alımı sınavında genel Yetenek 25 soru, genel kültür 25 soru, İngilizce 25 soru, Alan Bilgisi 50 soru olarak sorulmuştur.
Müşteri hizmetlerine bağlanmakta zorluk çekiyorsanız Ziraat Bankası Müşteri Hizmetlerine Bağlanma linkinden kısa sürede nasıl bağlanacağınızı öğrenin!
3. Halkbank Personel Alımları ve Sınavları
Halkbank yıllık personel alımlarında ihtiyacı olan pozisyonlarda eleman alımları için yazılı sınav yapılıyor. Sınav duyuruları ise gazete, dergi ve Haklbank web sitesinden yapılmakta.
Yazılı sınavda başarılı olanlar mülakata da girmekte. Mülakatı da başarılı bir şekilde geçenler Halkbank’ta çalışmaya başlıyor. Banka sınavları hususunda iyi bir çalışma yapmayı ihmal etmeyin.
Halkbank iş ilanlarına buradan ulaşabilirsiniz.
4. Vakıfbank Personel Alımları ve Sınavları
Vakıfbank bünyesinde çalışmak için bankanın duyurularını takip etmelisiniz. Bir çok alanda bankacılık sınavları düzenleyen banka iş ilanlarını buradan paylaşıyor.
Sizde linke tıklayıp üye olarak personel ihtiyacı olması halinde iş başvurusu yapabilirsiniz. CV’nizi siteye göndererek değerlendirme aşaması ve sınav aşamasına geçebilirsiniz.
5. Yapı Kredi Bankası Personel Alımları ve Sınavları
Yapı Kredi bankası işe alımlarda mülakat ile başlıyor. Yeni Mezunlar İçin İşe Alma Sürecinde ise başvurulan pozisyona göre mülakattan önce İngilizce, Genel Yetenek ve Sayısal, Algılama ve Hafıza sınavları yapılıyor.
Sınav başarılı olarak sonuçlanır ise mülakata geçiliyor. Yetkinlik Bazlı Mülakat sonrasında kişiye olumlu veya olumsuz mutlaka dönüş yapılır.
Yapı Kredi bankası iş ilanları için buraya tıkla.
6. Garanti BBVA İş İlanları ve Açık Pozisyonlar
Garanti Bankası personel alımlarını sınav ve mülakat ile gerçekleştirir. İş ilanı duyurusunda personel alımı için gerekli aranan şartlar belirtilir. Garanti Bankası işe alımlarda genellikle yeni mezunları tercih ediyor.
Zaman zaman telefon bankacılığı müşteri temsilcisi, müşteri danışmanı ve diğer pek çok pozisyonda personel alım ilanı yayınlıyor.
Garanti Bankası iş ilanlarını takip etmek için buradaki kariyer sayfasına giriş yapın. Kariyer sayfasına giriş yapıp üye olduktan sonra pozisyonlar hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Kendinize uygun olan ilana başvuruda bulunabilirsiniz.
7. Akbank Personel Alımları ve Açık Pozisyonlar
Akbank, zaman zaman farklı pozisyonlarda personel alımı yapılıyor. Banka program yöneticisi, Yazılım, Bankacılık İş Analisti, Dijital İletişim Yöneticisi, İşlem Bankacılığı Pazarlama Müdürü, Müşteri İletişim Yetkilisi vb. bir çok alanda personel alımı yapmaktadır.
Akbank’ın personel alım ilanları bankanın internet sitesinden yapılan duyurular ile takip edilebilir. Duyurularda açık pozisyonlar ve iş ilanı hakkında detaylı bilgiler verilmektedir. İş ilanlarını takip etmek için tıkla!
Banka Personel Alımları Linkleri
- Denizbank Personel Alımları, Sınavları ve Açık Pozisyonları için TIKLA
- QNB Finansbank İş İlanları İçin TIKLA
- Fibabanka İş İlanları İçin TIKLA
- TEB İş İlanları İçin TIKLA
- Kuveyt Türk İş İlanları İçin TIKLA
- HSBC Sınavları ve Personel Alımları için TIKLA
- Türkiye Finans Sınavları ve Personel Alımı İlanları İçin TIKLA
- Albaraka Türk Sınavları ve Personel Alımı İlanları İçin TIKLA
Banka sınavları ve personel alımları hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştım. İş ilanları ve bankacılık sınav tarihleri genellikle bankaların duyurular kısmında yayınlanmaktadır.
Hangi bankada işe girmek istiyorsanız o bankanın duyurularını sık sık takip ederseniz iş ilanlarını kaçırmazsınız.
Banka Departmanları ve Görevleri
Gişe Yetkilisi: Bankalarda gişe yetkilisi olarak çalışanlar müşteriyle direkt iletişime geçerek bankacılık işlemlerinin gerçekleşmesini sağlar. Hesap açıp kapatma, para transferleri, kredi kartı açma ve kapatma, fatura ödemeleri, para yatırma ve çekme gibi temel bankacılık işlemlerinin yapılmasını sağlarlar. Bankaya gelen müşterilerin ilk karşılaşmış olduğu kişilerdir. Gişe yetkililerin güler yüzlü, sabırlı ve sorun çözebilen kişiler olması gereklidir. Banka sınavları yapıldığı zaman gişe yetkilisi ilanları da yer alıyor.
Banka Uzman Yardımcılığı: Bankacılık sektöründe pek çok farklı alanda çalışan bulunmaktadır. Bankalarda çalışan meslek gruplarından birisi de banka uzman yardımcısıdır. Nitelikli personel pozisyonunda olan uzman yardımcıları 4 yıllık lisans mezunudur. Özellile de iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunları uzman yardımcılığı alımlarında daha şanslıdır. Kredi, pazarlama, portföy yönetimi, risk yönetimi, stratejik planlama gibi alanlarda çalışırlar.
Çağrı Merkezi: Çağrı merkezi bir diğer adıyla müşteri temsilcisi müşterilerden gelen çağrıları cevaplayıp gereken bankacılık işlemlerine yanıt veren kişilerdir. Müşterilerin sorularını yanıtlar ve kredi, kredi kartı, hesap işlemleri vb. konularda yardımcı olur.
Güvenlik Görevlisi: Bankada çalışan güvenlik görevlisi çalışanların can ve mal güvenliğini sağlar. Ayrıca bankada denetim ve kontrol işlerinde etkindir. İşçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma konularında bilgilidir. Bankaya gelen müşterileri uygun alanlara yönlendirir. Alarm sisteminin açılmasını ve kapanmasını sağlar. Dışarıdan yapılacak olan saldırılara karşı önlem alır. Para ve değerli şeylerin taşınmasında güvenliği sağlar.
Sistem Uzmanı: Bilgi güvenliği, risk ve uyum konularının yasalar, a sistem, sunucu, veri depolama, yedekleme altyapılarının yönetimi gibi alanlarda görev yapar. Üniversitelerin 4 yıllık mühendislik, istatistik, aktüerya, matematik, bilişim ve enformatik, istatistik alanlarından mezun olanlar sistem uzmanı olabilirler.
Bankacılık Sınavlarına Kimler Girebilir?
Bankanın iş ilanlarında başvuru için uygun olup olunmadığı, ilk olarak bölüm taleplerinden anlaşılabilir. Çünkü bankalar zaman zaman sadece üniversitelerin bankacılık bölümünü bitiren adayların başvurusunu geçerli sayabilmektedir.
Bu bağlamda, yapılan başvurularda bölüm şartını taşıyorsanız ilk aşamayı geçtiğinizi anlayabilirsiniz.
Bazı banka ilanlarında da, işletme, iktisat veya farklı fakülteler de talep edilebilir. Tüm bunların yanı sıra zaman zaman bölüm fark etmeksizin ilan açıldığını da görebilmekteyiz.
Bu nedenle başvuru yapılmasının ardından böyle bir durumda banka sınavları başvurusu belirli bir aşamayı geçen herkes için geçerli olabilir.
Bankalar KPSS ile mi Alım Yapıyor?
Birçok kişinin aklında da, bankaların alım sürecinde hangi şartları ortaya koyduğu, hangi kriterleri eşik olarak belirlediği sorunsalı bulunuyor. Bankalar, her ne kadar çok ciddi bir yükün bindiği kurumlar olsa da çeşitli mevkilerde kriterleri belli olan kurumlardır. Banka sınavlarına hazırlanmak oldukça elzemdir.
# İlginizi Çekebilir: En Kolay Kredi Kartı Veren Bankalar
Her iki senede bir Kamu Personeli Seçme Sınavı’na giren bireylerin bazıları, bankaya giriş için KPSS’yi yeterli görse de durum aslında böyle değildir. Bankalar, işe alım sürecinde sadece KPSS’de belirli bir puanı geçme şartı da koymuş olabilir. Her halükarda banka sınavlarına iyi bir şekilde hazırlanmakta fayda vardır.