CAN TANRIKULU
Take a fresh look at your lifestyle.

En İyi Yabancı Hosting Firmaları

En iyi yabancı hosting firmalarının güncel listesini derledim. Bu firmalar ile yapacağınız işlemler güvenlik, fiyat ve kalite açısından sizi memnun edecektir.


Ucuz Yabancı hosting firmaları İngilizce, Almanca gibi yabancı dillerde niş site açacaklar için temel ihtiyaçlardan biridir.

Yabancı hosting hizmeti sunan firmalar sunucularını Türkiye dışında barındırırlar. En ucuz web hosting firmasıyla çalışmak size kesin bir sonuç sağlamaz.

Hem ucuz hem kaliteli hem de güvenlikli bir firma ile çalışmanız gerekir. Bunun için sizlere dünyanın en iyi web hosting firmalarını listeledim.

Yabancı hosting tavsiye niteliğinde bir yazı ile karşınızdayım. Yabancı lokasyon hosting firması yabancı dilde sitenizi oluşturmak için oldukça elzemdir.

Not: Eğer Türkiye’ye hitap eden bir blog, web sitesi açacaksanız kesinlikle yerli hosting firmalarını tercih etmelisiniz. Bu yazıdaki yabancı hosting firmaları, yabancı dilde site açacaklar için uygundur.

En iyi Yabancı Hosting Firmaları

İşte en iyi yabancı hosting firması seçimlerim:

1. BLUEHOST

DÜNYA ÇAPINDA 2 MİLYONDAN FAZLA WEB SİTESİNE SAHİP EN İYİ WEB HOSTİNG HİZMETİ (2,95 $ / AY)

bluehost yabanci hosting firmasi
bluehost yabanci hosting firmasi

Bluehost, ücretsiz alan adı, ücretsiz SSL dahil, tek tıklamayla WordPress kurulumu, FTP ve 7/24 müşteri desteği ile 1. yabancı hosting önerim.

Ayda 2,95 $ ‘dan (% 63 indirimli) başlar ve 30 günlük para iade garantisi vardır.


WordPress için özel olarak hazırlanmış ve 2 milyondan fazla web sitesine güç veren her şeyi kapsayan bir firmadır. Kullanımı kolay arayüzleri, oturum açmanıza, alan adınızı seçmenize, WordPress’i tek tıklamayla yüklemenize, temalarınızı seçmenize ve sitenizi oluşturmanıza olanak tanır.

1996’da kuruldu ve şimdi 750’den fazla çalışanı var. % 99,99 çalışma süresine sahipler, bu da onları çok güvenilir bir seçenek haline getiriyor.

Ortalama yükleme süreleri yarım saniyenin altında olduğundan, site hızı sorun olmayacaktır. 

Benim için en önemli özelliklerinden biri güvenlik ve içerik dağıtım ağı (CDN) olan Cloudflare ile entegrasyonuydu. CDN, her türlü farklı kaynaktan DDoS saldırılarını ve sahte trafiği önler.

CDN kullanmak, web dosyalarınızı dünya çapında sunucu ağlarında barındırmanıza izin vererek site hızını da artırır. Bu hizmet, bir ziyaretçinin konumuna göre sunucunuzdan veri alınması için gereken süreyi kısaltır.

Son olarak, “resmi” WordPress.org tarafından önerilen yabancı hosting firmasıdır.

WordPress site hızlandırma, wordpress kurulum ve gereken ayarların yapılması, site kurulumu ve site adı (alan adı-domain) satın alma işlemleri ve benzeri hizmetlerim için bana iletişim menüsünden ulaşabilirsiniz.


2. HOSTİNGER

% 90 İNDİRİMLİ HIZLI VE UYGUN FİYATLI (0,99 $ / AY)

Hostinger hız ve fiyat nedeniyle benim tavsiye ettiğim 2. yabancı web hosting firmasıdır. Şu anda ayda 0,99 ABD dolarından başlayan fiyatlarla ücretli planlarda % 90 gibi büyük bir indirim sunuyorlar. 47.52 $ ödeyerek web hosting dört yıl alabilirsiniz.

Hostinger kullanmak, geliştiricilerin PHP, FTP, cPanel ve MySQL ile kodlamayı ve deneme yapmayı ek maliyet olmadan öğrenmelerini sağlar. Ücretsiz barındırma sitelerini kullanarak ve PHP öğrenerek, ücretsiz WordPress siteleri oluşturmayı ve aynı zamanda becerilerinizi geliştirmeyi öğrenebilirsiniz.

Hostinger yeni başlayanlar için mükemmeldir. Ücretsiz WordPress siteleri oluşturmayı ve aynı zamanda becerilerinizi geliştirmeyi öğrenebilirsiniz.

Bilgili, 7/24 çok dilli (20+ dil) Müşteri Destek Ekibi var ve iki dakikadan daha kısa sürede canlı sohbete bağlandıkları aldıkları biliniyor.

Ayrıca 200 ms altında ortalama sayfa yükleme hızı ve %99,9 garantili çalışma süresi ile en hızlı yabancı hosting firmalarından biridir .

Hostinger, kullanımı kolay bir kontrol paneline sahiptir. (hPanel) Tasarımı temiz ve basittir, bu da bir site oluştururken ihtiyacınız olan şeydir. Ayrıca, ücretsiz SSL sertifikaları sunar.

Hostinger, blogunuza birkaç dakika içinde başlayabilmeniz için 1 tıklama ile ücretsiz bir WordPress kurmanızı sağlar. Ayrıca 1000 şablonlu Zyro hazır web sitesi oluşturucuları vardır.

3. WP ENGİNE

EN İYİ PROFESYONEL VE KURUMSAL HOSTİNG (31.50 $ / AY)

wpengine yabanci web hosting
wpengine yabanci web hosting

WP Engine, Öncelikle hız, güvenlik ve kaliteye odaklanır. Hostingleri özellikle WordPress siteleri için biçilmiş kaftandır.


Site hızı, WP Engine hosting firmasının en önemli önceliğidir.

Diğer yabancı hosting firmalarını kullanıp çok sayıda WordPress eklentisi yükleyerek sitenizi çökertebilirsiniz. Ancak WP Engine ile, diğer sağlayıcılardan daha agresif önbelleğe sahip bir sunucu ağına sahiptir. WordPress’e başka önbellek eklentileri yüklemenize izin verilmez, çünkü önbellekleri çok kişiselleştirilmiştir.

WP Engine, dosyalarınızın günlük yedeklerini sağlar, böylece gönül rahatlığı ile sitenizi dizayn edebilirsiniz.. Ayrıca, güvenilir müşteri hizmetleri ve işletme için üst düzey özel planları var.

Başlangıç ​​planları aylık $ 31.50’dan başlar ve ayda 25 bin ziyaret, 50 GB bant genişliği, CDN ve SSL gibi sağlam performans araçları içerir. Her servis, daha hızlı yükleme süreleri ve hazırlama ortamları için bir içerik dağıtım ağı (CDN) ile birlikte gelir.

4. HOSTGATOR

EN İYİ UCUZ YABANCI HOSTİNG HİZMETİ ($ 2.78 / AY)

HostGator, Houston merkezli tanınmış bir hosting sağlayıcısıdır ve 9 milyondan fazla web sitesine ev sahipliği yapmaktadır. 36 aylık planlarda aylık 2.78 $ ‘ dan başlayan fiyatlar ve % 30-60 tasarrufla, en ucuz seçeneklerden biri.

Hızları bir saniyenin altına düşmek için zorlanır, bu nedenle en hızlı seçenek değil, ortalamadan daha iyidir. Ayrıca % 99,98’lik çalışma süresine ulaştılar, bu da % 99,94’lük sektör ortalamasından daha iyi.

Basit sürükle bırak işlevselliği ve sınırsız alan ekleme yeteneği ile web sitesi oluşturma işlemini kolaylaştırırlar. Ayrıca, kaydolduğunuzun ilk 30 günü içinde ücretsiz taşıma işlemlerine yardımcı olurlar.

Canlı sohbet, e-posta ve telefon aracılığıyla 7/24 müşteri desteği sunarlar ve yanıt süreleri oldukça iyidir.

Hatchling, Baby ve Business olmak üzere üç ana plan sunuyorlar Daha yüksek seviyeli planlar, çevrimiçi varlığınızı büyütmek için özel IP adresleri ve SEO araçlarını içerir. 

Ayrıca, satın alma işleminizden memnun kalmazsanız 45 günlük para iade garantisi vardır.

5. SİTEGROUND

EN İYİ MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ($ 3.95 / AY)

siteground yabanci hosting
siteground yabanci hosting

SiteGround, 2014’ten beri barındırma hizmeti sunuyor ve harika müşteri desteğiyle gurur duyuyorlar. 2018’de % 98 müşteri memnuniyeti oranına sahipler ve saniyeler içinde telefon görüşmelerine cevap veriyorlar, ortalama 10 dakika içinde destek biletlerine cevap veriyorlar ve 7/24 ulaşılabilirler.

Müşteri hizmetine ek olarak, performansları 2018’de ortalama % 99.99 çalışma süresine sahip oldukları için SiteGround kullanıcıları için önemli bir avantajdır. Ayrıca 750ms’nin altında mükemmel sayfa yükleme sürelerine sahiptir.

3 yıldan fazla bir süre için ödeme yapmak istemiyorsanız, bir yıllık alımlarda da indirimden yararlanabiliyorsunuz. Temel planlar $ 3.95 / ay (artı 14.95 $ kurulum ücreti) ile başlar; ücretsiz Let’s Encrypt SSL, günlük otomatik yedeklemeler, ölçülmemiş trafik ve ayda 10.000’e kadar ziyaretçi içerir.

6. CLOUDWAYS

DENEYİMLİ KULLANICILAR İÇİN EN İYİ YÖNETİLEN HOSTİNG (10 $ / AY)

Adından da anlaşılacağı gibi, Cloudways yabancı hosting firması hız ve basitlik için tasarlanmış ölçeklenebilir bir bulut platformu kullanıyor. Paylaşılan hostinglerin aksine, bulut sunucuları size hız ve kararlılıkta yardımcı olabilir.

PHP geliştiricilerinin kapsayıcı uygulamaları ve diğer gelişmiş özellikleri dağıtmasına izin verdiği için web geliştiricileri için sağlam bir barındırma hizmetidir. Ayrıca, PHP7’yi desteklemek için Cloudways HTTP / 2, Nginx ve Redis gibi diğer birçok yüksek performanslı teknolojiyi de desteklemektedir.

Tüm Cloudways müşterileri, hesaplarına istedikleri zaman bulut sunucuları ekleyebilir. Ayrıca bir dakikadan kısa bir sürede bir sanal bulut sunucusu da kurabilirsiniz. WordPress, Cloudways, ardından Drupal ve Magento ile kullanılan en popüler içerik yönetim sistemidir (CMS).

Fiyatlandırma, seçtiğiniz sunucu özelliklerine ve bulut sağlayıcısına göre sıralanır. Ayda 10 $ gibi düşük bir fiyatla başlar ve 3 günlük ücretsiz bir deneme süresi vardır. 

Kısa bir deneme gibi görünüyor, ancak platforma dalmak ve işlevselliğini test etmek için yeterli zaman veriyor. Güvenlik arıyorsanız alan adı eşlemeli SSL sertifikaları sağlarlar.

Bir geliştiricisiyseniz ve daha fazla kontrol istiyorsanız, Cloudways iyi bir seçenektir.


YABANCI HOSTİNG FİRMALARISINIFFİYAT / İNDİRİM
1. BluehostA+$2.95 (63% off)
2. HostingerA+$0.99 (90% off)
3. WP EngineA$31.50 (10% off)
4. HostGatorA-$2.78 (60% off)
5. SitegroundA-$3.95 (67% off)
6. CloudwaysB+$10 (no discount)

Web Hosting Nedir?

Web hosting hizmeti, web sitenizi veya web uygulamanızı internette yayınlayabilmenizi sağlayan online bir hizmettir. Bir hosting hizmetine kayıt olduğunuzda, basit olarak web sitenizin düzgün şekilde çalışabilmesi için gerekli dosya ve verileri depolayabileceğiniz bir sunucu üzerinde alan kiralamış olursunuz.

Sunucu ise, web sitenizi görmek isteyen herkese sürekli olan görünebilmesi için kesintisiz şekilde çalışan somut bir bilgisayardır.

Web host sağlayıcınız sunucuyu açık ve çalışır tutarak, zararlı saldırılardan koruma ve içeriğinizi (metinler, görseller, dosyalar) sunucudan ziyaretçilerinizin tarayıcılarına aktarmakla görevlidir.

Web Hosting Türleri Nelerdir?

Çoğu web host firması, farklı müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere farklı hosting türleri sunmaktadır. Bunlardan en popüler hosting türleri aşağıdaki gibidir:

  • Paylaşımlı Hosting
  • VPS Hosting
  • Cloud Hosting (Bulut Hosting olarak da bilinir)
  • WordPress Hosting
  • Dedicated Server Hosting

Web siteniz ne kadar büyükse, o kadar fazla sunucu alanına ihtiyacınız olur. Paylaşımlı hosting planı gibi bir seçimle küçük başlamak iyi bir fikirdir, ardından siteniz büyüdükçe daha gelişmiş bir hosting paketine geçiş yapabilirsiniz.

Web hosting firmaları genellikle her hosting türü için birden fazla hosting planı sunar.

Paylaşımlı Hosting

Paylaşımlı hosting en yaygın web hosting türlerinden birisidir ve çoğu küçük çaplı işletme ve blog sitesi için harika bir çözümdür.

“Web hosting” kelimelerini duyduğunuzda, genellikle paylaşımlı hosting’den bahsedilir. Paylaşımlı hosting hizmetinde, hosting sağlayıcınızın diğer müşterileriyle ortak olarak bir sunucuyu paylaşırsınız.

Aynı sunucu üzerinde barındırılan web siteleri, hafıza, işlemci gücü, disk alanı gibi kaynakları birlikte kullanır.

Artıları:

  • Düşük maliyet
  • Yeni başlayanlar için ideal (spesifik teknik bilgi gerektirmez)
  • Önceden yapılandırılmış sunucu
  • Kullanıcı dostu kontrol paneli
  • Sunucu bakım ve yönetimi host firması tarafından yapılır

Eksileri:

  • Sunucu yapılandırması üzerinde kontrol olmaz veya çok az olur
  • Diğer sitelerdeki trafik dalgaları, sizin sitenizi yavaşlatabilir

VPS Hosting

VPS hosting (Virtual Private Server) ile yine sunucunuzu diğer kullanıcılarla paylaşırsınız ancak web host sağlayıcınız sunucu üzerinde size ayrı bir bölüm hazırlar.

Bunun anlamı, size ait özel bir sunucu alanınız ve belirli miktarda işlemci gücü ile hafızanız olur. Bu sebeple VPS hosting sürekli olarak büyüyen web sitesine sahip orta boyuttaki işletmeler için harika bir seçim olabilir.

Artıları:

  • Özel sunucu alanı (özel sunucu fiyatınından daha ucuza)
  • Sunucu üzerindeki diğer web siteleri, sizin sitenizin performansına etki etmez
  • Sunucuya root erişimi
  • Kolay ölçeklenirlik
  • Yüksek kişiselleştirme seçenekleri

Eksileri:

  • Paylaşımlı hosting hizmetinden biraz daha pahalıdır
  • Sunucu yönetimi ve teknik konularda bilgi birikimi şarttır

Cloud Hosting

Cloud hosting yada diğer adıyla bulut hosting, gerçek anlamda neredeyse hiç downtime süresi olmadığı için piyasadaki en güvenilir çözümlerden birisidir.

Cloud Hosting hizmetinde, host firmanız size bir sunucu kümesi sağlar. Dosyalarınız ve kaynaklarınız her bir sunucuda kopyalanır.

Bulut sunucularından birisi meşgul olduğunda veya sorun çıkardığında, trafiğiniz otomatik olarak kümedeki bir diğer sunucuya yönlendirilir ve böylelikle kapalı kalma süresi sıfıra inmiş olur.

Artıları:

  • Sıfıra yakın downtime
  • Sunucu hataları ve sorunları sitenizi etkilemez
  • Talebe uygun şekilde kaynak ayarlanır
  • Kullandıkça ödeme (sadece kullandığınız kadar ödersiniz)
  • Bir VPS’ye oranla daha fazla ölçeklenirlik

Eksileri:

  • Maliyeti öngörmek zordur
  • Root erişimi her zaman sunulmaz

WordPress Hosting

WordPress hosting, WordPress site sahipleri için oluşturulmuş bir tür paylaşımlı hosting çeşitidir. Sunucunuz WordPress için özel olarak yapılandırılmıştır ve önbellek ile güvenlik gibi hayati önem taşıyan işler için önceden yüklenmiş eklentilerle birlikte gelir.

Optimize yapılandırma sayesinde siteniz çok daha hızlı yüklenir ve sorunsuz şekilde çalışır.

WordPress hosting planları genellikle önceden tasarlanmış WordPress temaları, sürükle-bırak sayfa kurucuları ve özel geliştirici araçları gibi WordPress’e özel ekstra özellikler içerir.

Artıları:

  • Düşük maliyet (genellikle normal paylaşımlı hosting fiyatlarıyla aynıdır)
  • Yeni başlayanlar için ideal
  • Tek tık WordPress kurulumu
  • WordPress siteleri için yüksek performans
  • WordPress sorunları konusunda eğitimli müşteri destek ekibi
  • Önceden yüklenmiş WordPress eklenti ve temaları

Eksileri:

  • Sadece WordPress siteleri için tavsiye edilir (eğer sunucunuzda birden fazla web sitesi barındırmak istiyorsanız ve bu sitelerin tamamı WordPress sitesi değilse sorun yaşanabilir)

Dedicated Hosting

Dedicated hosting hizmeti tamamen sizin sitenize özel, kendi somut sunucunuz olması anlamına gelir. Bu yüzden dedicated hosting muazzam derecede esneklik sağlar.

Sunucunuza istediğiniz işletim sistemini ve yazılımları yükleyerek dilediğiniz gibi yapılandırabilir ve tüm hosting ortamını kendi ihtiyaçlarınıza göre şekillendirebilirsiniz.

Özel bir sunucu kiralamak, kendi sunucunuza sahip olmak gibidir ancak bu durumda web host firmanızın profesyonel destek ekibine sahip olursunuz.

Artıları:

  • Sunucu yapılandırma üzerinde tam kontrol
  • Yüksek güvenilirlik (sunucu kaynaklarınızı başka kimseyle paylaşmazsınız)
  • Sunucunuza root erişimi
  • Yüksek güvenlik

Eksileri:

  • Yüksek maliyet
  • Sunucu yönetimi ve teknik konularda bilgi birikimi şarttır

Yabancı Web Hosting S.S.S.

En güvenli web hosting nedir?

Sitenizi kötü niyetli saldırılardan ve potansiyel tehditlerden korumak istiyorsanız, en iyi güvenli web yabancı hosting için seçimlerim WP Engine, SiteGround, Bluehost, HostGator ve InMotion Hosting’dir. Bu firmalar mükemmel güvenlik ve mükemmel müşteri desteği sunar.

Domain ve hosting arasındaki fark nedir?

Web hosting, web sitesi dosyalarını internette depolayan bir sunucudaki bir hesap iken, üst düzey etki alanı (TLD), kullanıcıları bir IP adresine gönderen kiralanmış okunabilir bir kelimedir (örneğin, Google.com).

Sunucu ve ana bilgisayar arasındaki fark nedir?

Sunucu ve ana bilgisayar arasındaki fark, sunucunun bir ağdaki dosyaları depolayan ve yöneten bir donanım aygıtı olması ve ana bilgisayarın, sunucu dosyalarının bilgisayarda görüntülenmesi için gereken teknolojiyi sağlayan bir hizmet sağlayıcı olmasıdır.

“Localhost” ne anlama geliyor?

“Localhost”, bir programın çalıştığı yerel bilgisayarı ifade eden bir terimdir. Yerel bir bilgisayarın IP adresi 127.0.0.1’dir – bilgileri yerel makineye geri yönlendiren bir “geri döngü” adresi.

Türk hosting mi? yabancı mı?

Türkiye’ye hitap eden bir site açacaksanız Türk hosting firmalarını, yabancı dilde bir site açacaksanız yabancı hosting firmalarını tercih etmelisiniz.

Neden yabancı hosting firması kullanılır?

Yabancı hosting firmaları, yabancı dilde niş blog açmak isteyen kişiler tarafından kullanılmaktadır.

En hızlı yabancı hosting hangisidir?

-Hostinger
-iPage
-Dreamhost
-HostGator
-Bluehost

En iyi ücretsiz yabancı hosting firmaları hangileridir?

-000webhost
-InfinityFree
-x10Hosting.com
-AwardSpace
-Freehostia
-FreeHosting.com
-Google Cloud Web Hosting

Sonuç

Yabancı hosting firması arayışında olanlar için kapsamlı bir rehber sundum. Yabancı hosting firması seçerken gerçek manada en hızlı ve kaliteli hizmet alabileceğiniz firmalara yönelmenizde fayda vardır.

Şöylede bir gerçek var, kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen, en fazla müşteri memnuniyetine sahip yabancı hosting firmalarını tercih etmek her zaman daha mantıklıdır.

Bu Türkiye’e bulunan firmalar içinde geçerlidir. Kullanıcıların memnun olduğu firmada hız, güvenlik, müşteri memnuniyeti gibi faktörler zaten bulunur.

Eğer bu faktörler bir firmada bulunmuyorsa zaten o firmanın çok fazla müşterisi ve olumlu yorumu bulunmaz.

INTERNATIONAL
Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap