Заработете пари играјќи Pokémon Go на телефон

0

Ако сте хардкор играч на Pokémon Go, заработувањето пари играјќи Pokémon Go може да биде прилично лесно за вас. Па, како да заработите пари играјќи игра Покемон? Овде ви ги објаснувам начините да заработите пари од играта покемон.

Pokémon Go е мобилна игра која нуди дополнителни функции што може да се купат во играта. Играчите можат да заработат пари со купување на овие функции. На пример, функциите како Poké Balls, бисери или Power Cubes кои може да се купат во играта им помагаат на играчите да заработат пари.

Можете исто така да заработите пари со завршување мисии во играта Pokémon Go или со учество на турнири во играта.

Поврзана тема: Апликации за правење пари

Како да се игра играта Покемон?

Играњето Pokemon Go е многу едноставно. Сега ќе ви кажам чекор по чекор како да ја играте играта Pokemon Go.

  1. Прво, преземете ја и инсталирајте ја апликацијата Pokémon Go на вашиот телефон.
  2. Откако ќе се отвори апликацијата, најавете се со вашето корисничко име и лозинка.
  3. Активирајте ги функциите GPS и камерата и прегледајте ја картата. На картата, Покемон ќе се појави врз основа на регионот во кој се наоѓате.
  4. Пешачете или возете во патничко возило додека не најдете Покемон.
  5. Започнете ја играта со допирање на пронајдениот Покемон и дуел според правилата на играта.
  6. Ако го победите вашиот противник користејќи ги личните способности на Покемонот што го користите за време на дуелот, можете да го изгубите Покемонот и да го додадете во вашата колекција.
  7. Обидете се да ја зголемите вашата колекција со повторување на дуели и грабежи на Покемон.

Како да заработите пари од играта Покемон?

Прво, вклучете се во играта со купување ставки во играта со редовно користење на заштедените пари во играта. На пример, тренирајте ги вашите подобри Покемони и станете подобар играч користејќи ставки во играта. На овој начин, можете да имате подобра позиција во заедницата во играта.

Второ, можете да заработите пари со директно продавање на PokéCoins заработени во играта. Овој метод може да биде помалку профитабилен освен ако немате подобра позиција во заедницата во играта, но со купување на ставки во играта можете да заштедите валута во играта и да имате подобра позиција.

Трето, кога имате подобра позиција во заедницата во играта, може да ви платат за реклами или настани во играта од спонзори во играта. На овој начин, можете да заштедите пари во играта, да станете подобар играч и да заработите повеќе пари.

Четврто, кога ќе станете популарен играч во заедницата во играта, можете да заработите пари со донирање на вашите следбеници во играта. Овој метод, освен што имате подобра позиција во заедницата во играта, треба да произведувате редовна содржина во играта.

Поврзана тема: Игри за правење пари

Петто, освен што имате подобра позиција во заедницата во играта, можете да заработите пари со пишување за теми во играта. Овој метод треба да произведе редовна содржина во играта во заедницата во играта и треба да го одржувате квалитетот на вашите објави.

Конечно, снимајте видеа поврзани со играта Pokemon go и прикачете ги овие видеа на вашиот канал на YouTube, доколку ги има. Како што се гледаат вашите видеа, ќе заработувате од импресиите од реклами ако вашиот канал е отворен за монетизација.

Датум на последно ажурирање: 11 декември 2022 година

МЕЃУНАРОДНА

Оставете одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени.