Cila është pajisja më e mirë e presionit të gjakut? Rekomandim + Koment

0

Sfigmomanometri më i mirë Ofron rezultate të buta dhe përdorim afatgjatë. Personat që kanë sëmundje të presionit të gjakut dhe që duhet të matin presionin e gjakut në intervale të rregullta, duhet t'i kushtojnë vëmendje zgjedhjes së një aparati për presionin e gjakut. Në treg ka marka të sphygmomanometrave si Braun, Omron, Oribian.

instrumente për presionin e gjakut; sphygmomanometër merkuri, sphygmomanometër klasik me manshetë dhe sphygmomanometër dixhital. Ai është i ndarë në 3 kategori të veçanta. Modelet më të preferuara janë zakonisht ndër monitorët dixhitalë të presionit të gjakut. Falë këtyre modeleve, matjet automatike bëhen jashtëzakonisht shpejt dhe arrihen rezultate më të sakta.

Nëse keni nevojë të blini një matës të presionit të gjakut në internet dhe keni bërë pak kërkime, mund të keni hasur në modele të ndryshme. Së bashku me rishikimet dhe rishikimet më të mira të sphygmomanometrave në këtë udhëzues Cili është matësi më i mirë i presionit të gjakut? Ju do të gjeni një përgjigje të qartë për pyetjen tuaj. Më poshtë kam renditur pajisjet më të mira të përdorura për të matur presionin e gjakut. Monitoruesit manual dhe automatik të presionit të gjakut janë në dispozicion. Prandaj, unë kam përgatitur një listë të përzier.

Rekomandimet më të mira për presionin e gjakut

1- Omron M2 Hem-7120-e Sphygmomanometër Dixhital i Krahut Basic

Omron M2 Hem-7120-e Basic

Matësi dixhital i krahut Omron M2 HEM-7121-E Zgjidhja e lehtë që përfshin të gjitha nevojat tuaja Ky instrument dixhital plotësisht automatik, i projektuar mirë për pjesën e sipërme të krahut ofron të gjitha veçoritë e nevojshme për matje komode, të shpejtë dhe të saktë të presionit të gjakut. Ai regjistron të dhënat tuaja.

# Ju mund të jeni të interesuar në: Markat më të mira të dyshekut ortopedik

Tregon një rrahje të parregullt të zemrës. Tregon nëse pranga është mbështjellë saktë. Pajisja ka dëshmuar besueshmërinë dhe saktësinë e saj në testet e kryera nga organizatat kryesore të kujdesit shëndetësor.

Sfigmomanometër 2-Braun Exactfit 3 Bua6150

Sfigmomanometër Braun Exactfit 3 Bua6150
 • matje nga pjesa e sipërme e krahut
 • Mesatarja e matjeve në mëngjes dhe në mbrëmje për 7 ditët e fundit
 • mbyllje automatike
 • Çelësa të mëdhenj dhe ekran LCD i lehtë për t'u lexuar
 • 2 pranga precize (S/M dhe L/XL)
 • 2″ secili (gjithsej 50) regjistrime matjeje me datë dhe orë për 100 përdorues
 • Treguesi i baterisë së ulët
 • 3 vjet garanci
 • Aprovimi klinik i ESH (Shoqata Evropiane e Hipertensionit).
 • Fryrje e butë dhe e qetë për matje më komode

3- Sphygmomanometër dixhital mjekësor Talking Life Net

markat më të mira të sphygmomanometrave life net mjekësore dixhitale
markat më të mira të sphygmomanometrave life net mjekësore dixhitale
 • Sfigmomanometër coltype me tipar turqishtfolës
 • Funksioni i mbylljes automatike.
 • Funksioni i tingullit të alarmit.
 • Funksioni i 30 regjistrimeve.
 • Ekran i madh LCD dhe imazh i qartë.
 • Treguesi i ritmit të parregullt të rrahjeve të zemrës.
 • Shirit i gjerë në krah (22-32).
 • Aftësia për të punuar me USB

4- Acura Ac-9080 199 Monitor plotësisht automatik i presionit të gjakut të krahut me memorie

Acura Ac-9080 199 Monitor plotësisht automatik i presionit të gjakut të krahut me memorie
 • 199 Data, ora e kujtesës
 • Pranga e gjerë, e gjatë
 • Funksionimi me një buton
 • Provim Aritmetik
 • Klasifikimi sipas Who
 • Jetëgjatësi e gjatë e baterisë
 • Matja oshilometrike
 • Saktësia: Presioni +/-3mmHg, Pulsi: +/-5%Maks
 • Gama e matjes Presioni: 0-300 mmHg, Pulsi 40-199 rrahje/min
 • Pranga e rehatshme precize që përshtatet mirë në krah
 • Monitor plotësisht automatik i presionit të gjakut në pjesën e sipërme të krahut
 • Inflacion i butë për matje më komode
 • Ekran i madh LCD
 • Madhësitë e prangave: 23-33 cm / 9-13 inç
 • Jetëgjatësia e baterisë 300 matje (përdorim dy herë në ditë)
 • Fikja automatike pas 1 minutë pasiviteti
 • Pesha e pajisjes është rreth 265 g me bateri.

5- Sfigmomanometër dixhital me matës dore Dodo Ld-733 Dodo LD-733

Sfigmomanometër dixhital me matës dore Dodo Ld-733
 • Ai mat nga kyçi i dorës.
 • Bën matje automatike me një klikim.
 • Ka 90 kujtime. Ju mund të shihni 90 matjet e fundit të matura në mënyrë retrospektive
 • Ai tregon mesataren e 3 matjeve të fundit.
 • Nëse ka një çrregullim të ritmit, ai jep një paralajmërim në ekranin e pajisjes.

Çfarë duhet të keni parasysh kur zgjidhni pajisjen më të mirë të presionit të gjakut?

këshillat më të mira të sfigmomanometrit
këshillat më të mira të sfigmomanometrit
 • Identifikoni nevojat tuaja dhe kontrolloni çmimet: Zgjedhja e sfigmomanometrit të duhur dhe më të mirë varet nga nevojat dhe kërkesat e përdoruesit. Monitoruesit e presionit të gjakut aneroid ofrojnë matje me saktësi të lartë, por kërkojnë njohuri dhe ekspertizë shtesë për të përdorur pajisjen. Individët që duan të blejnë një sphygmomanometer për përdorim personal mund të marrin në konsideratë blerjen e një sphygmomanometër, i cili është më i lehtë për t'u përdorur nga shumë lloje. (Kontrolloni listën tonë më poshtë.) Monitoruesit dixhitalë të presionit të gjakut janë krijuar për të qenë miqësorë për përdoruesit, veçanërisht për ata që nuk kanë përvojë mjekësore. Çmimet e sfigmomanometrit janë një faktor përcaktues në cilin sphygmomanometër duhet blerë. Gama e çmimeve të një sfigmomanometri të mirë varion nga 200 – 300 TL në varësi të llojit. Pajisjet në rangun e çmimeve më të larta janë pajisje të dizajnuara për specialistë që kërkojnë pajisje me performancë të lartë. Megjithatë, ka edhe pajisje me më pak karakteristika të disponueshme me çmime më të përballueshme. Ne i kemi përfshirë të gjitha në listën tonë më poshtë.
 • Merrni një pajisje që mat me saktësi: Saktësia e monitorëve të presionit të gjakut ndryshon shumë sipas llojit. Sphygmomanometra merkurisiguron matje standarde dhe për këtë arsye ka saktësinë më të lartë. sphygmomanometër aneroid Gjithashtu bën matje shumë të sakta, por përdorimi i pajisjes kërkon njohuri dhe ekspertizë. Monitorues dixhital të presionit të gjakut Ka më shumë gjasa për të bërë gabime sesa dy llojet e tjera të sphygmomanometrave.
 • Cilësia, dizajni dhe madhësia e prangave: Të gjitha pjesët e një sphygmomanometri duhet të jenë të cilësisë premium. Materiali i manshetës, matësi, llamba e fryrjes dhe valvula në mënyrë ideale duhet të funksionojnë mirë dhe të jenë hipoallergjike. Një matës ideal duhet të ketë një presion prej 300 mmHg dhe pjesa e llambës duhet të jetë prej materiali pa lateks. Madhësia e manshetës është gjithashtu jashtëzakonisht e rëndësishme për monitorin e presionit të gjakut. Madhësitë e manshetës që janë shumë të lirshme ose të shtrënguara mund të shkaktojnë lexime të pasakta. Prandaj, duhet të sigurohet që gjerësia e manshetës së sfigmomanometrit të sigurojë një gamë madhësie që do t'i përshtatet në mënyrë të përkryer mbajtësit të saj, qoftë për përdorim personal apo klinik.
 • Zgjedhja e madhësisë së manshetës sipas madhësisë së krahut: Përmasat e vogla të prangave janë për diametrat e mëngëve 17 – 22 cm, madhësitë e prangave të mesme janë 22 – 32 cm, dhe madhësitë e mansheve të mëdha janë për diametrat e krahëve 33 – 42 cm. Për profesionistët mjekësorë, rekomandohet të blini një manshetë me madhësi mesatare që mund të rregullohet për t'iu përshtatur madhësive më të mëdha dhe më të vogla të pacientëve.
 • Transportueshmëri dhe praktike: Kontrolluesi i presionit të gjakut mund të jetë blerë për vende të shpeshta dhe të ndryshme ose për përdorim shtëpiak. Duhet të blihet një sphygmomanometër i lehtë dhe i lehtë për t'u mbajtur për ta çuar në vende të ndryshme.

Pra, cilën pajisje për presionin e gjakut zgjodhët?

modelet më të mira të sphygmomanometrave
modelet më të mira të sphygmomanometrave

Unë kam renditur rekomandimet më të mira të sfigmomanometrit. Ju mund të specifikoni markat e sphygmomanometrave që përdorni dhe me të cilat jeni të kënaqur në zonën e komenteve më poshtë dhe të ndihmoni ata që kanë nevojë.

Jo: Unë e kam renditur listën sipas matësve më të përdorur të presionit të gjakut në faqen trendyol.

Sigurisht, në fakt, pajisjet e presionit të gjakut që japin informacionin më të saktë janë aparatet manuale të presionit të gjakut që përdoren në spitale dhe farmaci, por duke qenë se jo të gjithë dinë të përdorin pajisje të tilla, e pashë të përshtatshme të ndaja me dixhitalin. Pajisjet e presionit të gjakut që përdoren sot në shtëpi në këtë artikull.

Data e fundit e përditësimit: 27 nëntor 2022

INTERNATIONAL

Lini një përgjigje

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.