फेसबुक खाता मेटाउने लिङ्क

फेसबुक खाता मेटाउने लिङ्क
पोस्ट मिति: 02.02.2024

फेसबुक खाता मेटाउने लिङ्क तपाईं आफ्नो खाता चाँडै बन्द गर्न सक्नुहुन्छ। तपाईंले मोबाइल र डेस्कटप दुबैबाट फेसबुक खाता बन्द गर्ने प्रक्रिया पूरा गर्न सक्षम हुनुहुनेछ, मैले साझेदारी गरेको लिङ्कलाई धन्यवाद। लाखौं प्रयोगकर्ताहरूले प्रयोग गरेको सामाजिक सञ्जाल कहिलेकाहीँ बोरिङ लाग्न सक्छ।

मैले फेसबुक खाता स्थायी रूपमा मेटाउनको लागि सचित्र व्याख्याको साथ तल विस्तृत रूपमा व्याख्या गरेको छु। आफ्नो खाता पूर्ण रूपमा मेटाउन चाहनेहरूले तलको व्याख्या जाँच गरेर यो गर्न सक्छन्।

फेसबुक खाता मेटाउने प्रक्रिया

जब तपाइँ तपाइँको फेसबुक खाता मेटाउनुहुन्छ, तपाइँको साथीहरु, तस्वीरहरु र तपाइँको सबै डाटा मेटिनेछ। यो थाहा पाएर, तपाईंले निम्न कार्यहरू सुरु गर्नुपर्दैन। अन्यथा, तपाईं मेरो फोटो र मेरा साथीहरू गएको लागि विलाप गर्न सक्नुहुन्छ।

सबैभन्दा पहिले, तलको फेसबुक खाता मेटाउने लिङ्कमा क्लिक गर्नुहोस्;

फेसबुक खाता मेटाउने लिङ्कमा क्लिक गरेपछि, तपाईंले तलको जस्तै एउटा खण्ड देख्नुहुनेछ।

फेसबुक खाता मेटाउने लिङ्क
फेसबुक खाता मेटाउने लिङ्क

खण्डमा स्थायी रूपमा खाता मेटाउन, यसले तपाईंलाई दुई विकल्प दिन्छ। यसले तपाइँलाई तपाइँको खाता अस्थायी रूपमा फ्रिज गर्न सोध्छ वा तपाइँलाई तपाइँको जानकारी डाउनलोड गर्न को लागी प्रस्ताव गर्दछ यदि तपाइँ यसलाई स्थायी रूपमा मेटाउन दृढ हुनुहुन्छ।

जब तपाइँ तपाइँको जानकारी डाउनलोड गर्नुहुन्छ, तपाइँ तपाइँको फोटो र पोस्ट को एक ब्याकअप हुनेछ। तपाईको खाता मेटाउनु अघि तपाईको सम्झनाहरू जगेडा गर्नु बुद्धिमानी हुनेछ।

निर्णय गरेपछि खाता मेटाउनुहोस् बटन क्लिक गर्नुहोस्।

फेसबुक खाता कसरी हटाउने
फेसबुक खाता कसरी हटाउने

माथिको जस्तो विन्डो खुल्नेछ। यहाँ यसले तपाइँलाई तपाइँको फेसबुक खाताको पासवर्ड प्रविष्ट गर्न सोध्नेछ। जब तपाइँ तपाइँको पासवर्ड प्रविष्ट गर्नुहुन्छ र जारी बटन थिच्नुहुन्छ, तपाइँको खाता स्थायी रूपमा मेटिनेछ।

#सम्बन्धित सामग्री: इन्स्टाग्राम आइसक्रीम लिङ्क

तपाईले गर्नु भएको सबै यो हो। तपाईं सजिलैसँग एन्ड्रोइड, आईओएस र कम्प्युटरबाट यो गर्न सक्नुहुन्छ। जब तपाइँ यो फोनबाट गर्नुहुन्छ, तपाइँ 5 मिनेटमा सफारी वा क्रोम जस्ता ब्राउजरहरूमा फेसबुक खाता मेटाउने प्रक्रिया गर्न सक्नुहुन्छ।

यदि मैले मेरो फेसबुक खाता स्थायी रूपमा मेटाए भने के हुन्छ?

  • तपाईं आफ्नो खाता पुन: सक्रिय गर्न सक्नुहुन्न।
  • तपाईंको प्रोफाइल, फोटो, पोष्ट, भिडियो र तपाईंले थप्नुहुने अन्य चीजहरू स्थायी रूपमा मेटिने छन्। तपाईंले थपेको कुनै पनि कुरा फिर्ता ल्याउन सक्नुहुन्न।
  • तपाईं अब फेसबुक मेसेन्जर प्रयोग गर्न सक्नुहुन्न।
  • तपाईंले आफ्नो Facebook खाता, जस्तै Spotify वा Pinterest सँग साइन अप गर्नुभएको अन्य एपहरूको लागि फेसबुक लगइन प्रयोग गर्न सक्नुहुन्न। यी खाताहरू पुनःप्राप्त गर्न, तपाईंले ती एपहरू र वेबसाइटहरूलाई सम्पर्क गर्न आवश्यक छ।
  • तपाईंले आफ्ना साथीहरूलाई पठाउनुभएको सन्देशहरू जस्ता केही जानकारी, तपाईंले आफ्नो खाता मेटाएपछि पनि तपाईंका साथीहरूलाई देखा पर्न सक्छ। तपाईंले पठाउनुभएको सन्देशहरूको प्रतिलिपिहरू तपाईंको साथीहरूको इनबक्समा राखिन्छन्।
  • यदि तपाइँ Oculus मा साइन इन गर्न आफ्नो Facebook खाता प्रयोग गर्नुहुन्छ भने, तपाइँको Facebook खाता मेटाउँदा तपाइँको Oculus जानकारी पनि मेटिन्छ। यसमा तपाईँको इन-एप खरिदहरू र उपलब्धिहरू समावेश छन्। तपाईंले एप फिर्ता गर्ने क्षमता र तपाईंका सबै अवस्थित स्टोर क्रेडिटहरू गुमाउनुहुनेछ।

के हुन्छ यदि म फेसबुक प्रयोग गर्नबाट विश्राम लिन चाहन्छु?

तपाईं फेसबुक प्रयोग गर्नबाट विश्राम लिन सक्नुहुन्छ र अस्थायी रूपमा आफ्नो खाता फ्रिज गर्न सक्नुहुन्छ। जब तपाइँ अस्थायी रूपमा आफ्नो खाता फ्रिज गर्नुहुन्छ:

  • मानिसहरूले फेसबुकमा तपाईंको प्रोफाइल हेर्न वा जान सक्दैनन्।
  • तपाईंका फोटो, पोस्ट र भिडियोहरू मेटिने छैनन्।
  • तपाईं फेसबुक मेसेन्जर प्रयोग गर्न जारी राख्न सक्नुहुन्छ। तपाइँको प्रोफाइल तस्वीर अझै तपाइँको वार्तालापहरूमा देखा पर्नेछ र मानिसहरूले तपाइँलाई सन्देश पठाउन तपाइँको नाम खोज्न सक्छन्। तपाईं अझै पनि आफ्ना साथीहरूलाई देखा पर्नुहुनेछ जहाँ उनीहरूले तपाईंलाई फेसबुकमा सन्देश पठाउन सक्छन्।
  • तपाईंले Spotify, Pinterest वा खेलहरू जस्ता अन्य एपहरूका लागि Facebook लगइन प्रयोग गर्न जारी राख्न सक्नुहुन्छ।
  • तपाईंले Oculus उत्पादनहरू वा तपाईंको Oculus जानकारी पहुँच गर्न आफ्नो Facebook खाता प्रयोग गर्न सक्नुहुन्न।
  • तपाईं कुनै पनि समयमा आफ्नो खाता पुन: सक्रिय गर्न सक्नुहुन्छ।

म कसरी मेरो खाता स्थायी रूपमा मेटाउन सक्छु?

आफ्नो खाता मेटाउनु अघि, तपाईं आफ्नो जानकारी (जस्तै फोटो र पोष्टहरू) को एक प्रतिलिपि डाउनलोड गर्न Facebook मा लग इन गर्न चाहनुहुन्छ, र यदि तपाईं Oculus मा लग इन गर्न आफ्नो Facebook खाता प्रयोग गर्नुहुन्छ भने, तपाईं आफ्नो Oculus को प्रतिलिपि डाउनलोड गर्न चाहनुहुन्छ। जानकारी। एक पटक तपाईंको खाता मेटाइएपछि, तपाईंले आफ्नो खातामा थप्नुभएको कुनै पनि कुरालाई पुनर्स्थापना गर्न सक्षम हुनुहुने छैन। आफ्नो खाता स्थायी रूपमा मेटाउन:

  1. फेसबुकको माथिल्लो दायाँ कुनामा।  आइकनमा क्लिक गर्नुहोस्।
  2. सेटिङ र गोपनीयताचयन गर्नुहोस् र त्यसपछि सेटिंग्सक्लिक गर्नुहोस्।
  3. बायाँ स्तम्भमा तपाईको फेसबुक जानकारीक्लिक गर्नुहोस्।
  4. फ्रिज गर्नुहोस् र मेटाउनुहोस्क्लिक गर्नुहोस्।
  5. खाता स्थायी रूपमा मेटाउनुहोस्चयन गर्नुहोस् र त्यसपछि खाता मेटाउने कार्य जारी राख्नुहोस्क्लिक गर्नुहोस्।
  6. खाता मेटाउनुहोस्क्लिक गर्नुहोस्, आफ्नो पासवर्ड प्रविष्ट गर्नुहोस् र जारी राख्नुहोस्क्लिक गर्नुहोस्।

के म फेसबुक खाता मेटाउने कार्य रद्द गर्न सक्छु?

तपाईंले अहिलेसम्म आफ्नो खाता मेटाउने प्रक्रिया सुरु गर्नुभएको छैन। यदि 30 दिन बितिसकेको छैन तपाईं अपरेशन रद्द गर्न सक्नुहुन्छ। 30 दिन पछि, तपाईंको खाता र तपाईंको सबै जानकारी स्थायी रूपमा मेटिनेछ र तपाईंले आफ्नो जानकारी पुन: प्राप्त गर्न सक्नुहुन्न। तपाईंले सेयर गर्नुभएका सबै कुरा मेटाउन मेटाउन सुरु भएको ९० दिनसम्म लाग्न सक्छ।

जब यो जानकारी मेटाइन्छ, फेसबुक प्रयोग गर्ने अन्य व्यक्तिहरूले यसलाई पहुँच गर्न सक्दैनन्। तपाईंको जानकारीको प्रतिलिपिहरू ब्याकअप भण्डारणमा राखिन सकिन्छ, जुन हामीले विपत्ति, सफ्टवेयर विफलता, वा अन्य डाटा हराएको घटनामा 90 दिन पछि रिकभरीको लागि प्रयोग गर्छौं। हामीले कानुनी मामिलाहरू, सर्तहरूको उल्लङ्घन, वा क्षति रोकथामका लागि तपाईंको जानकारी पनि राख्न सक्छौं। डाटा नीतिहरू बारे थप जानकारी प्राप्त गर्नुहोस्

फेसबुक एकाउन्ट मेटाउने कार्य रद्द गर्न:

  1. आफ्नो खाता मेटाएको ३० दिन भित्र आफ्नो Facebook खातामा लग इन गर्नुहोस्।
  2. मेटाउन रद्द गर्नुहोस्क्लिक गर्नुहोस्।

परिणाम

तपाईंले अब आफ्नो फेसबुक खाता स्थायी रूपमा मेटाउनुभएको छ। फेसबुक युवाहरूको लागि धेरै लोकप्रिय क्षेत्र होइन। तर मध्यम उमेरका वर्गले यसलाई बढी प्रयोग गर्छन्। युवाहरू प्रायः इन्स्टाग्राम, टिकटक, युट्युब जस्ता प्लेटफर्महरू रुचाउँछन्। यस कारण, त्यहाँ धेरै छन् जो आफ्नो खाता स्थायी रूपमा बन्द गर्न चाहन्छन्।