Најдобри брендови за прочистувачи на вода: Прегледи и препораки

0

Кој е најдобриот прочистувач на вода? Чувајте здрава вода со чиста и минимизирана чистота во комбинација со најдобриот прочистувач на вода во светот. Го напишав за оние на кои им требаат информации за најдобрите брендови на прочистувачи на вода и за најдобрите препораки и прегледи за прочистувачи на вода за да пијат здрава вода.

Сертифицираните и висококвалитетни уреди за прочистување на водата на економичен и практичен начин ја трансформираат главната вода во чиста вода за пиење. Додека загадувањето на животната средина го достигна својот врв, можете и да пиете чиста вода и да се ослободите од проблематичните процеси како што се таксите за јаглерод или замена.

Особено благодарение на системот наречен обратна осмоза под шалтер, не само што ќе ви биде удобно туку и ќе имате можност да пиете квалитетна и вкусна вода. Јас лично го користам системот за третман на вода со обратна осмоза под шалтер во мојот дом и сум презадоволен. Водата има многу добар вкус и вкус.

Вашиот кујнски прибор како котлиња, котлиња и тенџериња и чајници не содржат ни најмала дамка вар и ги користите многу чисто. Овој систем има само еден недостаток, а тоа се однесува на оние кои пијат чај. Бидејќи вкусот на чајот малку се намалува и чајот за кратко време заостанува. Секако, љубител на чај како мене го најде решението и за ова 🙂

Често ќе ја ажурирам мојата статија и ќе пишувам како можете да сварите прекрасно вкусни чаеви со системи за прочистување на водата. Ве молиме останете во тек некое време.

Прочистувачите на вода се нудат во широк опсег во однос на капацитетот на резервоарот и бројот на филтри. Најважната разлика во уредите е што тие се групирани како под шалтер, преку шалтер, монтирани на чешма или монтирани на воден часовник.

Листа на најдобри прочистувачи на вода

 1. Прочистувач на вода DreamWater
 2. Систем за филтрирање Brita On Tap Smart On Tap
 3. Томас прочистувач на вода
 4. Третман на вода со пумпа Royal Green Luxplus
 5. Hotpoint-Ariston CT NTC IX2
 6. Arçelik 3140 SFC третман на вода
 7. Amway eSpring
 8. Прочистувач на вода AO Smith Daisy
 9. İhlas Cebilon Aura сребрен прочистувач на вода
 10. Водород од дождовница
 11. AQUA BELLA LG игла

Има еден мал детал што би сакал да ве известам пред да продолжите да ги испитувате производите еден по еден. Како што знаете, клучната точка на уредите за прочистување на водата е филтерот. Филтрите, кои играат важна улога во прочистувањето на водата, треба често да се чистат и да се заменат ако е можно.

Во спротивно, додека сакате да консумирате чиста и прочистена вода; Можеби ќе треба да консумираме нездрава и валкана вода. Сакам да зборувам за проблемот со филтерот. Ајде да зборуваме малку за работниот систем на филтрите.

Редоследот на филтерот и работата на уредите се како што следува;

 1. филтер: филтер за кал,
 2. филтер: филтер за хлор,
 3. филтер: филтерот што ја зафаќа нечистотијата што избегала од претходните 2 филтри,
 4. филтер: вар филтер,
 5. Делот не е филтерот, туку чекорот за засладување со различни вкусови (најчесто кокос).

Кој е најдобриот прочистувач на вода?

1. Прочистувач на вода DreamWater

Име на производ: Прочистувач на вода DreamWater
Опис на производот: Прочистувачот на вода DreamWater, еден од водечките турски прочистувачи на вода, нуди здрава и сигурна вода за пиење. најдобар прочистувач на вода еден од нејзините брендови. DreamWater, кој истовремено го има сертификатот Water Quality Assoction и одобрение NFS, е производ со докажана доверливост со овие карактеристики. Системот за алкална вода за пиење Dreamwater ги прочистува сите штетни материи во водата без да ги уништи нејзините природни минерали, со што се осигурува дека добивате безбедна и здрава вода. Технологијата на НАСА ја инкорпорира технологијата за мембрански филтер со обратна осмоза. Има гаранција од 10 години и е погоден за домашна и канцелариска употреба.

Поглед од прочистувачот на вода DreamWater:

најдобар прочистувач на вода 1
Најдобрите прочистувачи на вода

Со прочистувачот на вода DreamWater, вашите чајници и саксии сега ќе бидат пенливи и нема да имате проблеми со бигорот. Особено оние кои користат котлиња во кујната повеќе нема да мора да се занимаваат со чистење на варовниот слој насобран на дното на котелот. Ја препорачувам на оние кои сакаат да консумираат здрава, чиста, мека и квалитетна вода.

2. Систем за филтрирање Brita On Tap Smart On Tap

Брита на допрете

Предности на производот

 • Продажбата на филтрите како комплет од 6 ја прави нашата вода поевтина од водата.
 • Еден филтер трае еден месец. На овој начин, станува многу економичен метод…
 • Многу добро се справува со хлорот поради неговиот систем за прочистување на цврсти честички.
 • Вашите котлиња и чајници не држат ронка вар.

Недостатоци на производот

 • Бидејќи бројачот на него го покажува само времето, тој не зависи многу од употребата, па може да го доведе во заблуда корисникот.
 • Капачето е подложно на кршење и дефинитивно треба да се смени дизајнот на подвижниот врв каде што го истурате.

Се наоѓа на листата на најдобри прочистувачи на вода.

3. Томас прочистувач на вода

Томас третман на вода

Нашата листа на најдобри прочистувачи на вода ја започнуваме со овој производ на брендот Thomas. Прочистувачот на вода Томас, кој троши 1 литри вода за 285 ден, има балансиран резервоар од 8 литри. Моделот, кој додава воздух во околината со својот стилски и едноставен дизајн, е познат по својата брза инсталација. Покрај тоа, овој прочистувач на вода е дизајниран за 250 mm ширина, 380 mm должина и 390 mm длабочина. Се наоѓа на листата на најдобри прочистувачи на вода.

4. Третман на вода со пумпа Royal Green Luxplus

Royal Green Luxplus

Би било невозможно да не се додаде производот Luxplus од брендот Royal Green во препораките за третман на вода. Сите приклучоци на моделот што ја прочистува водата можете да ги направите така што за кратко време ќе ја поминете низ 6 филтри. Вашата вода е секогаш подготвена за вас во резервоарот за вода од 8 литри. На овој начин, автоматски се комплетира кога водата е ниска. Покрај тоа, Royal Green Luxplus Pump, која прочистува 280 литри вода дневно, може да прочисти 1 литри за 12 час. Се наоѓа на листата на најдобри прочистувачи на вода.

5. Hotpoint-Ariston CT NTC IX2

Hotpoint-Аристон

Hotpoint-Ariston CT NTC IX2, кој е меѓу најпопуларните прочистувачи на вода во последните години, успеа да ги импресионира корисниците со својот одличен дизајн и корисност. Додека овој прочистувач на вода целосно го отстранува хлорот од водата, тој исто така ја засладува и водата од чешма. На овој начин вашата вода станува многу вкусна. Се наоѓа на листата на најдобри прочистувачи на вода.

6. Arçelik 3140 SFC третман на вода

Arçelik 3140 SFC третман на вода

Би било голема грешка доколку овој производ од марката Arçelik не биде вклучен во нашите препораки за прочистувачи на вода. Arçelik 3140 SFC, кој е меѓу најомилените уреди за прочистување на водата, прочистува 189 литри вода дневно. Уредот, кој лесно може да се смести насекаде благодарение на неговата мала структура, е познат по својата долговечност. На крајот, да наведеме дека овој производ се користи под шалтер. Се наоѓа на листата на најдобри прочистувачи на вода.

7. Amway eSpring

Amway eSpring

Amway eSpring ги импресионира своите корисници со својот модерен изглед и напредните функции. Amway eSpring, кој е меѓу најпопуларните уреди за третман на вода, има повеќе од 80 патенти во светот. Особено за оние кои сакаат да го користат под шалтер, дефинитивно може да се претпочита овој прочистувач на вода. Се наоѓа на листата на најдобри прочистувачи на вода.

8. Прочистувач на вода AO Smith Daisy

Прочистувач на вода AO Smith Daisy

Овој прочистувач на вода може да исчисти 99.9% од водата благодарение на неговиот повеќеслоен филтер. Уредот, кој може да работи подолго од другите модели со технологијата на мембрана со страничен поток, обезбедува 56% ефикасност на водата со своите издржливи филтри. Исто така, многу е лесно да го носите производот, кој можете да го користите како сакате, под и преку шалтер. Исто така, треба да се напомене дека AO Smith Daisy Side, кој прочистува 280 литри вода дневно, има резервоар од 9.5 литри. Се наоѓа на листата на најдобри прочистувачи на вода.

9. İhlas Cebilon Aura сребрен прочистувач на вода

İhlas Cebilon Aura сребрен прочистувач на вода

Прочистувачот на вода İhlas Cebilon Aura Silver е меѓу најквалитетните уреди што ја трансформираат главната вода од вашиот град во вода за пиење. Овој модел, кој работи без пумпа и со притисок на вода од мрежата, е особено погоден за морска вода, бунарска вода, матна вода итн. Не се препорачува за води со многу висока вредност на TDS, како на пр İhlas Cebilon Aura Silver, кој нуди бесплатна инсталација низ цела Турција, ја носи највкусната вода за пиење до вашите нозе. Се наоѓа на листата на најдобри прочистувачи на вода.

10. Водород од дождовница

најдобри прочистувачи на вода 2022 година
најдобри прочистувачи на вода 2022 година

Благодарение на неговиот компактен дизајн, Rainwater Hydrojen зазема 50% помалку простор од другите модели. На овој начин, можете да заштедите простор во вашата кујна. Вашата вода ќе биде поздрава со специјалната водородна технологија на уредот. На овој начин можете да уживате во повкусна вода. Се наоѓа на листата на најдобри прочистувачи на вода.

11. AQUA BELLA LG Stylus

AQUA BELLA LG игла

Нашата содржина, каде даваме препораки за прочистувачи на вода, ја завршуваме со брендот Aqua Bella. Прочистувајќи ја водата поминувајќи ја низ 10 фази, AQUA BELLA го привлекува вниманието со својот 12-литарски резервоар од нерѓосувачки челик. Производот, кој ви дава можност да пиете здрава вода со тоа што ви нуди вода во рН опсег од 7-8.5 благодарение на неговиот алкален филтер, е погоден за употреба без рецепт. За крај да напоменеме дека овој уред може да прочисти 300 литри дневно. Се наоѓа на листата на најдобри прочистувачи на вода.

Работи што треба да ги земете предвид додека купувате прочистувач на вода

прочистувачи на вода
прочистувачи на вода

При купувањето на прочистувач на вода има многу детали на кои треба да внимавате дали уредот има пумпа или не, неговата PH вредност, како и функцијата на уредот од документите што ги има. Повеќето луѓе даваат приоритет на буџетот. најдобри цени за прочистувачи на вода се обидува да одлучи соодветно. Сепак, уред кој не ги задоволува вашите потреби или кој е скап, најдобар прочистувач на вода во светот иако тоа нема да биде од корист. Во овој момент ви го олеснуваме процесот со 8 поени и Кој е најдобриот прочистувач на вода? коментари и ние одговараме на вашето прашање со совети.

#Може да ве интересира: Најдобри брендови за вода 2022 | Која е најздравата вода?

1. Мерење на квалитетот на водата;

Пред да купите прочистувач и совети за третман на вода Треба да одлучите колку ви треба овој уред и кои функции треба да ги има пред да ги испитате коментарите и коментарите. За ова, треба да го измерите квалитетот на водата. Можете да го измерите квалитетот на водата користејќи уред за мерење на квалитетот на водата или можете да го измерите дома со едноставни методи. Овие методи се:

 • Ако водата мириса на расипани јајца, тоа е показател дека бактериите растат во водата.
 • Ако водата има метален вкус, тоа е показател за прекумерна содржина на минерали или ниско ниво на Ph.
 • Облачната вода укажува на висока содржина на калциум и магнезиум.

Чистата вода за пиење треба да биде безбојна, бистра, без мирис и пријатна за пиење. Кафеавата или бледо жолта вода укажува на тоа дека треба да го добиете најдобриот прочистувач на вода. Прочистувачот на вода ги елиминира биолошките, хемиските и физичките фактори на загадување.

2. Размислете за трошоците за замена на филтерот

Филтрите на прочистувачите на вода се затнат по одреден временски период и не можат ефикасно да ја прочистат водата. Бидејќи замена на филтерот за прочистувач на вода Тоа е критичен детал. Врвни брендови на прочистувачи на вода, може да го извести времето за промена на филтерот и да понуди бесплатна замена на филтерот. При неслободна замена на филтерот, колку е поголем филтерот, толку е поголема цената. Кога купувате прочистувач на вода, треба да дознаете за трошоците за замена и поправка на филтерот.

3. Одредете колку вода консумирате;

Ако капацитетот за складирање е висок во уредите за третман на вода, можно е да се добие прочистена вода во случај на прекини на струја. Пред да купите апарати, треба да размислите и за водата што ја користите за подготовка на оброци или пијалоци. Ако купувате прочистувач на вода за работното место, треба да го земете предвид бројот на персоналот.

4. Одлучете дали е на шалтер или под шалтер;

Прочистувачот на вода се нуди во два различни типа како без шалтер и без рецепт. Прочистувачите на вода под шалтер генерално се претпочитаат и за работното место и за дома. Бидејќи уредите кои се продаваат под шалтер се потивки и не создаваат визуелно загадување. Економичен е и не пропаѓа многу. Поентата што треба да се земе предвид е одржувањето на филтерот.

Во последно време на пазарот се претставени и модели кои не создаваат визуелно загадување во поглед на дизајнот. Прочистувачите на вода со сет-топ со функција за дозер се претставени со елегантен дизајн. Покрај тоа, дава можност да се пие топла или ладна прочистена вода без користење на шпорет или фрижидер. Некои модели имаат и заклучување за деца, функција за заштеда на енергија. Недостаток е што производствениот капацитет е помал од уредите за третман под шалтер. Препорака за прочистувач на вода Во моделите што ги нудиме, можете да најдете и алтернативи без рецепт и без рецепт.

5. Дознајте за pH вредноста;

PH на водата е помеѓу 0-14. Додека водата со вредност помеѓу 0 и 7 се изразува како кисела, помеѓу 7 и 14 како алкална вода; 7 е неутрален степен. Најкорисна вода за здравјето на луѓето е алкалната вода. Затоа PH вредност на прочистената водатреба да биде помеѓу 6.5 и 8.5.

6. Мора да има сертификати за квалитет;

Како и со секој уред, сертификатот за гаранција е исто така важен за уредот за третман на вода. Покрај сертификатот за гаранција, важни се и ISO сертификатите за квалитет. Сертификатите NSF 58 и NSF 61 се исто така индикатори за квалитет во индустријата за третмани. Некои компании може да покажат дека сертификатот NSF (Национална санитарна фондација) даден за мал дел во уредот го покрива целиот производ. Во овој момент, важно е и сигурноста на брендот.

7. Обрнете внимание на тоа дали уредот има пумпа;

Притисокот на водата е тој што одредува дали прочистувачот на вода треба да биде со или без пумпа. Всушност, моторизираниот уред е тој што одредува дали уредот се пумпа или не. Бидејќи во немоторизираните уреди за третман на вода нема систем за пумпање. Пумпата во уредите за прочистување на водата овозможува да се земе вода од уредот за прочистување на водата во регионите каде што притисокот на водата е низок. Затоа, нема штета во користењето на прочистувач на вода без пумпа на места каде притисокот на водата е 4 бари и погоре.

8. Фази на филтрирање;

Кога купувате прочистувач на вода Колку фази треба да има прочистувачот на вода? се поставува прашањето. Најзбунувачки и најважен проблем е проблемот со филтерот. најдобар прочистувач на вода Разликата меѓу моделите е поврзана и со бројот на филтри. Прочистувачите на вода се нудат во широк опсег од 5-12 фази.

Да се ​​консумира квалитетна вода, најдобар прочистувач Можеме да кажеме дека се состои од најмалку 7 фази. Секој филтер го подобрува квалитетот на водата. Сепак, некои уреди имаат повеќе филтри кои ја извршуваат истата задача. Ова значи непотребни трошоци. Во Турција вообичаени се моделите со 3 филтри, составени од 1 предфилтри, 1 главен мембрански филтер и 5 минерален филтер.

Пред да купите прочистувач на вода, треба да знаете за филтрите на уредот. Целта на употреба е важна при изборот на филтер. На пример, ако се грижите за способноста на уредот да ја прочистува водата од микробите, треба да обрнете внимание на присуството на јаглероден филтер во моделот. Најуспешниот филтер во уредите за прочистување на водата е мембранскиот филтер, кој делува како бариера помеѓу загадувачите и водата благодарение на неговата мала порна структура.

Најобратен космос е поуспешен во филтрацијата со помош на мембрана. Уредите за прочистување на водата со технологија за обратна осмоза поминуваат вода низ порите со дијаметар од десет милионити дел од милиметарот. Така, ги одвојува супстанциите од водата што не можат да се одвојат со други филтри во уредот. Затоа, обратна осмозанајефикасен метод за прочистувањеСе изразува како „. прочистувач на вода најдобар бренд Можеме да кажеме дека се работи за сертифициран бренд кој користи антибактериски резервоари во своите производи и содржи филтри со различни функции.

Дали е здрав прочистувачот на вода?

Традиционалните води од чешма и водата од градската мрежа содржат одредени нивоа на минерали кои се корисни за здравјето. Затоа, постојат тврдења дека прочистувачите на вода се штетни бидејќи ги одвојуваат минералите и компонентите од водата. Со ова Дали е здрав прочистувачот? Не може дефинитивно да се одговори на прашањето како да или не.

Ако филтерот на уредот за прочистување не се одржува и менува редовно, може да биде штетен со предизвикување истекување; Сепак, редовно одржуваниот прочистувач на вода ви овозможува да пиете вода во чиста форма. Прочистувач на вода препорачан од лекаритеДава доверба со прочистување на водата од супстанции како што се арсен, нитрит и жива.

Не би било погрешно да се каже дека уредите за прочистување на водата се здрави, имајќи го предвид ризикот од бактерии кои произлегуваат од пумпите на пластичните карбои, фактот што тие се произведуваат или складираат во нехигиенски услови и хемикалиите што се користат како суровини го откриваат отровниот гас. наречен „фосген“. Можеме да кажеме дека водата прочистена со прочистувач на вода е алтернатива на природната изворска вода претставена во стаклено шише.

Како работи прочистувачот на вода?

Уредите за прочистување на водата ја прочистуваат водата од загадувачите кои можат да дојдат од мрежата и ја претвораат во здрава и висококвалитетна вода. Како работи прочистувачот на вода Можеме да одговориме на прашањето како филтрација. Единствената функција на овие уреди не е одвојување на водата од хемикалии. Прочистувачите на вода го подобруваат мирисот, вкусот и бојата на водата.

Како да го смените филтерот за прочистувач на вода?

Уредот што го користите најдобра марка за прочистување на вода Дури и ако производот не се одржува, тој може да ја направи водата поштетна наместо да дава придобивки. Кога да го смените филтерот за прочистувач на вода Можеме да одговориме на прашањето како 6-9 месеци. Можете да ги следите овие чекори за промена:
– Затворете го вентилот на водата што доаѓа до прочистувачот на вода и вентилот на резервоарот на уредот.
– Отстранете ја заштитната заптивка на мембранскиот филтер.
– Заменете го новиот филтер.
– Одвртете ги навртките и жиците на филтерот за вкус и поставете нови.
– Отворете ги сите вентили откако ќе додадете нови филтри.
Ако резервоарот за складирање е празен, може да потрае неколку часа за целосно полнење. Вкусот на водата може да биде различен 1-2 недели по промената. Треба да добиете поддршка од сервисот на брендот за инсталација, периодично одржување, снабдување и замена на филтри и резервни делови на системи за третман на вода.

Колку литри треба да биде прочистувачот на вода?

Уредите за третман на вода произведуваат 1 литри или 2 литри отпадна вода за 3 литар чиста вода. Да се ​​има висок капацитет за складирање значи да се биде во можност да се користи чиста вода кога е исклучена мрежна вода. Затоа Колку литри треба да биде прочистувачот на вода? Можеме да одговориме на прашањето како 4 литри (12 галони) за семејства со 3,2 или повеќе членови.

Колку долго се полни резервоарот за третман на вода?

Времето на полнење на резервоарот на третираната вода варира во зависност од квалитетот на филтерот. Колку време е потребно за полнење на резервоарот за третман на вода? Друг фактор кој го одредува одговорот на прашањето е притисокот на мрежата. Онаму каде што притисокот е низок, времето на полнење е долго. Резервоарот за вода од 12 литри во просек од 45 минути до 2 часа; Резервоарот за вода од 8 литри се полни за 30 минути до 1 и пол час. Тежината на резервоарот и доаѓањето на вода наместо воздух од делот на вентилот укажува на кинење на приклучокот.

Зошто водата за третман мириса?

Филтрите во внатрешноста на прочистувачите на вода може да предизвикаат мирис поради вар и туѓи материи што ги собираат по одредена употреба. Па, Зошто мириса водата за прочистување? Кога ќе се појави прашањето, тоа значи дека е време да го смените филтерот.

Како има вкус на водата за третман?

Оние кои сакаат да купат прочистувач на вода и препораки за прочистувач на вода повикувачите го прашуваат одговорот на следното прашање: Како има вкус на прочистената вода?? Всушност, одговорот варира во зависност од моделот. Магнезиумот и калциумот во минералниот филтер ја прават водата слатка; Алкалниот филтер предизвикува водата да стане горчлива.

Зошто прочистувачот на вода испушта звук?

Едно од најљубопитните прашања во врска со прочистувачот на вода е звукот што доаѓа од уредот. Всушност, Зошто звукот доаѓа од прочистувачот на вода?? Причината за проблемот обично е низок притисок на водата или дефект во пумпата. Лошиот мирис може да биде предизвикан и од хлорот. Во овој случај, ќе биде неопходно да се обнови јаглеродниот филтер. Секако, најточните информации ќе ги даде овластениот сервис.

Датум на последно ажурирање: 16 ноември 2023 година

МЕЃУНАРОДНА

Оставете одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени.