најдобри MMORPG игри за мобилни телефони

0

Најдобрите мобилни MMORPG-и вклучуваат игри како World of Warcraft, The Elder Scrolls Online, Final Fantasy XIV и Guild Wars 2. Овие игри се онлајн игри за играње улоги со повеќе играчи (MMORPG) кои на играчите им нудат авантуристичко искуство со игри во широк свет.

Овие игри им нудат на играчите можност да напредуваат во авантуристички свет преку создавање и развивање на сопствени ликови. Овие игри, кои се меѓу најдобрите MMORPG игри, имаат многу различни активности и задачи за играчите да ги извршуваат во играта.

За да ги играте овие игри, треба однапред да отворите сметка.

Карактеристики на MMORPG игрите

Мобилните MMORPG игри се игри со улоги со повеќе играчи кои може да се играат на мобилни уреди. Овие игри обично може да се преземат од продавници за апликации и да се играат на уреди. Играчите можат да ја унапредат приказната на играта со создавање на нивните ликови, да работат заедно, да се борат со непријателите и да ги извршуваат мисии.

Овие игри, исто така, често може да се играат онлајн, а играчите можат да играат заедно со други играчи за дополнително да го збогатат искуството за играње.

Карактеристиките на MMORPG игрите може да се наведат на следниов начин.

 • Формат на онлајн игра со повеќе играчи
 • Голем свет на игри и бројни мапи
 • Систем за класа и вештини каде што можете да развиете свој карактер
 • Способност да го зајакнете вашиот карактер со стекнување посебни способности и предмети
 • Опции за групна или соло игра
 • Постојано ажурирана содржина и режими на игра
 • Потребна е интернет врска.

Најиграните MMORPG игри кај нас

 1. World of Warcraft: World of Warcraft, една од најпопуларните MMORPG игри во светот, беше развиена од Blizzard Entertainment. Играта е авантуристичка игра сместена во свет на фантазијата. Играчите се обидуваат да ги завршат своите авантури со управување со различни ликови во играта.
 2. Старец свитоци Онлајн: Развиена од Bethesda Softworks, The Elder Scrolls Online е авантуристичка игра сместена во свет на фантазии. Играта се одликува со отворен свет дизајн, дозволувајќи им на играчите да креираат свои авантури.
 3. Final Fantasy XIV: Развиена од Square Enix, Final Fantasy XIV е MMORPG игра сместена во фантастичен свет. Играта нуди огромен избор на ликови и авантури. Играчите можат да ги завршат своите авантури со развивање на сопствени ликови.
 4. Guild Wars 2: Развиена од ArenaNet, Guild Wars 2 е MMORPG игра сместена во фантастичен свет. Играта се одликува со отворен свет дизајн, дозволувајќи им на играчите да креираат свои авантури. И во оваа игра, во светот на фантазијата, ги развивате вашите карактери и напредувате со завршување на задачите на игралиштето додека ги победувате непријателите.
 5. TERA: TERA, развиена од Bluehole Studio, е MMORPG игра сместена во фантастичен свет. Играта нуди огромен избор на ликови и авантури. Играчите можат да ги завршат своите авантури со развивање на сопствени ликови.

Најдобрите мобилни MMORPG игри

Според една студија, најпопуларните MMORPG игри за мобилни уреди се:

 1. World of Warcraft: Mobile
 2. Линија 2: Револуција
 3. Дуранго: Диви земји
 4. Мобилен пустински мобилен
 5. Постарите свитоци: лопати
 6. Безопасен
 7. Ковчегот на: Опстанок Еволуирале
 8. Final Fantasy XV: Нова империја
 9. Старо училиште RuneScape
 10. Скајфорџ.

Сепак, листата погоре е моја. За многу луѓе, оваа листа може да варира. На некој друг можеби нема да му се допаднат игрите што ми се допаѓаат. Поради оваа причина, можете исто така да ги коментирате вашите омилени мобилни mmorpg игри под темата.

Поврзана тема: Игри за правење пари

Најдобрите MMORPG (постојани мултиплеер) мобилни игри вклучуваат:

 1. Final Fantasy XIV: A Realm Reborn: Оваа игра е упорна игра со фантазија со повеќе играчи. Играчите можат да искусат авантури во светот во играта со создавање различни ликови. Во оваа игра, вие ги развивате вашите ликови во свет на фантазија, се обидувате да ги победите непријателите и напредувате со завршување на задачите на игралиштето.
 2. World of Warcraft: Оваа игра е упорна игра со фантазија со повеќе играчи. Играчите можат да искусат авантури во светот во играта со создавање различни ликови. Таа е една од најпопуларните mmorpg игри во светот. Во светот на фантазијата во игралиштето, ги развивате вашите карактери, се обидувате да ги победите непријателите и се обидувате да го спасите светот.
 3. Lineage 2: Револуција: оваа игра е упорна игра со фантазија со повеќе играчи. Играчите можат да искусат авантури во светот во играта со создавање различни ликови.
 4. јаворска приказна: M: Оваа игра е упорна фантастична игра со повеќе играчи. Играчите можат да искусат авантури во светот во играта со создавање различни ликови. Во оваа игра, вие ги развивате вашите ликови во свет на фантазија, се обидувате да ги победите непријателите и напредувате со завршување на задачите на игралиштето.
 5. Старец свитоци: Blades: оваа игра е упорна игра со фантазија со повеќе играчи. Играчите можат да искусат авантури во светот во играта со создавање различни ликови.

Овие игри може да се играат на мобилни уреди и се во жанрот на фантазија со постојан мултиплеер. Ако сакате mmorpg игри и сакате да играте на вашиот мобилен уред, можете да ги испробате овие игри.

Како да се игра World of Warcraft?

World of Warcraft, кој успеа да стане една од најпопуларните MMORPG игри, може да се игра чекор по чекор на следниов начин. World of Warcraft е игра MMORPG (повеќе играчи прилагодено играње улоги). Оваа игра раскажува приказна сместена во свет на фантазии и има за цел да се впушти во авантури со лик во овој свет.

За да ја започнете играта:

 1. Започнете ја играта и креирајте сметка или најавете се со постоечка сметка.
 2. Креирајте и приспособете лик во играта. Можете да го изберете полот, расата и класата на вашиот лик.
 3. Откако ќе влезете во играта, истражете ја мапата на светот и откријте ги местата каде што ќе се одвиваат вашите авантури.
 4. Напредете ја приказната на играта и развијте го вашиот карактер со завршување на мисиите во играта.
 5. Со комуникација со другите играчи во играта, можете да формирате тим и заедно да се впуштите во авантури.
 6. Подобрете ги способностите на вашиот карактер и напредокот во светот на играта со победување на непријателите во играта.
 7. Станете посилен лик со завршување на специјални настани во играта и битки во арената.
 8. Откако ќе ја завршите приказната на играта, можете да се впуштите во попредизвикувачки авантури со преселување во нови региони на мапата на светот.

Како да се игра Final Fantasy XIV?

Final Fantasy XIV е MMORPG (Масовно мултиплеер онлајн игра за играње улоги) игра развиена од Square Enix. Оваа игра раскажува приказна сместена во свет на фантазии и им овозможува на играчите да играат улоги и да ги водат своите херои. Во текот на играта, играчите развиваат свои ликови и ја унапредуваат приказната на играта со завршување на мисии.

За да ја започнете играта:

 1. Преземете ја и инсталирајте ја играта и најавете се на играта.
 2. Создадете лик за себе во играта. Можете да го креирате овој лик со наведување на неговиот изглед и способности според вашите желби.
 3. Во опсегот на приказната на играта, има многу мисии. За да ги завршите овие мисии, можете да патувате во области утврдени во зависност од играта.
 4. За да ги завршите мисијата, можете да патувате до одредени области во зависност од играта. Можете да ги завршите вашите мисии борејќи се со непријателите во овие области.
 5. Во текот на играта, можете да ги подобрите способностите на вашиот карактер и да ги направите посилни. Можете исто така да ги завршите мисијата заедно со здружување со други играчи во играта.
 6. Како што напредува приказната на играта, ќе наидете на попредизвикувачки мисии и непријатели. За да ги завршите овие мисии, обидете се да ги победите непријателите со тоа што добро ќе ги искористите способностите на вашиот карактер.
 7. Откако ќе заврши приказната на играта, можете да ја започнете играта со создавање на нов лик за повторно да ја играте играта. На овој начин, можете да добиете повеќе задоволство со повторно играње на приказната за играта со различен карактер.

Како да се игра Lineage 2?

Lineage 2: Revolution е мобилна MMORPG (онлајн игра со улоги со повеќе играчи). Играта е дел од серијата Lineage и има милиони играчи ширум светот. Играта нуди битки во реално време и приспособливи карактери, дозволувајќи им на играчите да имаат забавно искуство со игри. Играта вклучува различни боишта и зони и им овозможува на играчите да ги истражуваат и да се борат со овие зони.

Lineage 2: Revolution е MMORPG (Масивно мултиплеер онлајн игра со улоги). Оваа игра му нуди на играчот можност да избере различни ликови и класи, давајќи им можност да се соочат со многу мисии и предизвици во играта.

За да ја започнете играта:

 1. Прво, преземете ја и инсталирајте ја играта.
 2. Откако ќе ја отворите играта, изберете лик и класа. Ликовите имаат различни способности, а класите имаат различни моќи, затоа изберете внимателно.
 3. Продолжете до подоцнежните делови од играта борејќи се со непријателите на игралиштето. Овие делови нудат можност да се развијат способностите и стратешкото размислување на играчот.
 4. За време на играта, зголемете ги моќите на вашиот карактер со собирање нова опрема и оружје. Оваа опрема можете да ја набавите со победување на непријателите или со нивна набавка од продавниците во играта.
 5. Има многу различни мисии во играта. Со завршување на овие мисии, преминете на подоцнежните делови од играта и подобрете го вашиот карактер борејќи се со потешките непријатели.
 6. Играта продолжува, станува потешка додека ги победувате непријателите. Целта на играчот е да ја заврши играта откако ќе ги победи најтешките непријатели.

Мислам дека дадов доволно информации за најпопуларните мобилни игри MMORPG. Останете здрави и се гледаме во друга статија.

Поврзана тема: Апликации за правење пари

Датум на последно ажурирање: 11 декември 2022 година

МЕЃУНАРОДНА

Оставете одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени.