CAN TANRIKULU
Take a fresh look at your lifestyle.

En İyi Antivirüs Programı Hangisidir?

En iyi antivirüs programı her bilgisayar sahibi bireyin sahip olmak istediği bir araçtır. Ücretsiz ve ücretli sürümleri bulunan virüs programları bilgisayarınızı zararlı yazılımlardan korumaktadır. Bilmeden açacağınız bir dosya veya tıklayacağınız bir bağlantı bilgisayarınıza virüs bulaşmasına sebebiyet verebilir. Kaspersky, Norton, NOD32, Avast gibi birçok antivirüs programı mevcuttur.


En iyi antivirüs programlarının virüsler, casus yazılımlar, rootkitler, solucanlar, truva atları ve fidye yazılımları gibi gelişmiş zararlı yazılım türlerine karşı koruma sağlaması gerekir. Bu listedeki her antivirüs, her türlü kötü amaçlı yazılıma karşı birinci sınıf koruma sunar.

Peki hangi programların en iyi korumayı sağladığını nasıl anlarsınız? Piyasadaki en iyi antivirüsleri karşılaştırdım ve bunları güvenlik, işlevsellik, hız ve fiyat açısından sıraladım.

Elde ettiğim sonuçlar aşağıda.

En İyi Antivirüs Programları Sıralaması

1. Kaspersky Total Security

kaspersky en iyi antivirus programlari
kaspersky en iyi antivirus programlari

Çok sayıda çevresel özelliğe odaklanmak yerine, Kapersky Anti-Virus kötü amaçlı yazılımları önleme ve algılama temelleri üzerine odaklanır ve bunları gerçekten iyi yapar. Web filtreleme yoluyla kötü amaçlı URL’lerin engellenmesi, tehditlerin giderilmesi ve algılanması için antivirüs taraması ve sisteminizi yormadan önce kötü amaçlı yazılım bulmak için akıllı izleme teknolojisi bulunur.

Güvenli bir tarayıcıya, dizüstü bilgisayarlar için hırsızlığa karşı korumaya, web kamerası korumasına ve açık bir Wi-Fi ağına bağlandığınızda devreye giren sınırlı kullanımlı bir VPN istemcisine sahiptir. Ayrıca macOS, Android ve iOS için yazılım içerir. Bu sebeple en iyi antivirüs programları arasında yer alıyor.

2. Bitdefender Antivirüs Programı

Bitdefender son derece gelişmiş bir antivirüs motoruna sahiptir. Zararlı yazılım algılama konusunda piyasadaki tüm rakiplerinden daha iyi oranlara erişmek için devasa zararlı yazılım veritabanını kullanır.

Testlerim sırasında Bitdefender, tüm tehditleri yakalayıp sistemimden kaldırdı. Bitdefender motoru bulut tabanlı olduğu için, yaptığı tüm taramalar Bitdefender’ın bulut sürücüsünde yürütülüyor. Bu da sisteminize daha az yük binmesi anlamına geliyor. Bitdefender Windows 7 ve Windows 10 bilgisayarlarında, yoğun tam disk taramaları sırasında bile neredeyse hiç yük bindirmedi.

#İlginizi Çekebilir: İnternetten Para Kazanmak: +14 Kesin Yol


Ayrıca Bitdefender’ın antivirüs korumasını özelleştirmek isteyen kullanıcılar için gelişmiş ayarlar sunmasını da seviyorum. Bilgisayarınızda kodlar, ağ paylaşımları, boot sektörleri ve hatta yeni/değiştirilmiş dosyalar gibi belirli alanlar için özel taramalar gerçekleştirebilirsiniz. Bitdefender’ın gelişmiş ayarları, onun en güçlü ve özelleştirilebilir zararlı yazılım motorlarından biri olarak itibar kazanmasını sağlıyor. Bu sebeple en iyi antivirüs programları arasında yer alıyor.

3. Norton 360 – Windows ve Android için En İyi Antivirüs

en i̇yi antivirüs programı hangisidir?
norton 360 en iyi virus programi

Norton 360 rakipsiz virüs ve zararlı yazılım koruması sunar. Tüm bilgilerin güvenli, gizli ve korumalı kalmasını sağlamanın yanı sıra tüm işletim sistemlerinde (özellikle Windows + Android) iyi çalışan, iyi oluşturulmuş ve iyi yönetilen bir internet güvenlik paketidir.

Norton’un antivirüs yazılımı, sezgisel analiz ve öğrenmeyi kullanan eşsiz bir tarama motoruna sahip. Bu sayede en yeni ve en gelişmiş zararlı yazılımları bile tarama, bulma ve kaldırma konusunda harika iş çıkarıyor. Tüm bağımsız testlerim sırasında %100 koruma puanı aldı ve sürekli olarak yerleşik antivirüslerden (Windows Defender gibi) daha iyi performans gösterdi. Norton 360 hakkında en çok hoşuma giden şeylerden biri, özellikle Windows sürümünün son derece kolay kullanımlı olmasının yanı sıra daha teknik kullanıcılar için yeterince özelleştirme seçeneği de sunabilmesidir. Bu sebeple en iyi antivirüs programları arasında yer alıyor.

4. McAfee – En İyi Virüs Programları

McAfee Total Protection neredeyse ihtiyacınız olabilecek tüm internet güvenliği özelliklilerini sunuyor: Zararlı yazılım koruması, şifrelenmiş depolama, parola yöneticisi, tarayıcı uzantısı ve VPN.

McAfee’nin mükemmel virüsten koruma becerisi, Total Protection’ı tek başına mükemmel bir ürün haline getirir. Testlerimdeki tüm kötü amaçlı yazılım örneklerine karşı mükemmel %100 algılama oranına ulaştı. Ayrıca birlikte verilen ekstra özellikler de mükemmel güvenlik eklemeleridir.

McAfee’nin güvenlik yazılımının dikkat çekici ekstralarından biri “My Home Network” (Ev Ağım) özelliğidir. Bu size, evdeki kablosuz ağınıza bağlanan tüm cihazların kolay okunur bir haritasını sunarak çevrimiçi güvenliğinizin tam kontrolünü verir ve izinsiz kişilerin ağınıza girmesini önlemenizi sağlar.

Buna ne zaman ihtiyacınız olacağını asla bilemezsiniz. Birkaç ay önce partnerim Android telefonuna kötü şöhretli “Switcher Truva Atı”nı indirmişti. Virüs modeme bulaşarak bilgisayar korsanlarımıza ev ağımızda bir arka kapı açtı. McAfee, bu yetkisiz erişim girişimi konusunda beni uyardı ve saldırıyı hemen durdurdu!


McAfee Total Protection Individual sadece tek cihazda kullanmak isteyen kullanıcılar için iyi bir seçimdir. Ancak birden fazla cihazı korumak isteyen kullanıcıların, ABD’deki kullanıcılar için ayrıca kimlik hırsızlığı koruması sunan Çoklu Cihaz planını ve ebeveyn denetimleri ekleyen Family paketini de düşünmelerini öneririm.. Hem Çoklu Cihaz hem de Family planları, McAfee’nin 2021 yılının 1 numaralı iOS antivirüs uygulaması seçilen ve kimlik avı koruması, hırsızlık koruması, VPN gibi birçok özellik sunan iOS uygulamasını da içerir. Bu sebeple en iyi antivirüs programları arasında yer alıyor.

McAfee Türkçe desteklediği için kullanıcı arabiriminde gezinirken dil engelleriyle ilgili endişelenmenize gerek kalmaz.

5. Intego – Mac için En İyi Antivirüs

intego mac virus programi
intego mac virus programi

Intego özellikle tüm Mac cihazları korumak için tasarlanmış macOS’a özgü bir antivirüstür. Sadece Windows PC’leri korumaya odaklanan diğer çoğu antivirüs markasının aksine, tüm Intego paketleri size macOS için internet güvenliği ve optimizasyon araçları sunacak şekilde tasarlanmıştır. Apple’ın mevcut güvenlik özelliklerini aşağıdakiler gibi özelliklerle geliştirir:

  • Gerçek zamanlı zararlı yazılım koruması.
  • Mac optimizasyon ve temizleme araçları.
  • Gelişmiş Mac yedekleme seçenekleri.
  • Ağ güvenliği seçenekleri.
  • Ebeveyn denetimleri.

Intego’nun antivirüs motoru tüm zararlı yazılım testlerimde mükemmel algılama oranına sahipti (macOS ve PC zararlı yazılımları için). Ayrıca 800.000’den fazla dosyayı 2 saatten kısa sürede tarıyor. Ayrıca sonraki taramalar, Intego’nun halihazırda taranmış dosyaları atlamasını sağlayan dosya bellekleme sistemi sayesinde sadece birkaç dakika alıyor. Intego hakkındaki harika özelliklerden biri de Mac cihazınıza harici sürücü veya iOS cihazı bağlayarak onu da Intego ile taramanıza imkan tanımasıdır.

#İlginizi Çekebilir: En İyi DNS Adresleri

Intego’nun yedekleme seçenekleri, ebeveyn denetimleri ve cihaz optimizasyon araçları, Apple’ın kendi Mac araçlarına oranla çok daha fazla özelleştirme sunuyor. Ayrıca hepsi kullanışlı bir paket halinde geliyor. Intego, mevcut en hafif Mac antivirüsü değildir, ancak macOS sistemleri geliştirme konusunda açık ara farkla en iyisidir. Intego hakkındaki diğer bir önemli bilgi de, arayüzün İngilizce, Fransızca, Almanca, Japonca ve İspanyolca olarak görüntülenebilmesidir.

Intego’nun aynı zamanda Antivirus for Windows adında bir Windows ürünü de bulunuyor. Ancak Intego’nun Mac ürünleri gibi tam kapsamlı güvenlik yazılımı değil, sadece basit bir virüs tarayıcı olduğu için onu önermiyorum. Windows antivirüse ihtiyacınız varsa, bu listedeki diğer seçenekler çok daha iyi birer tercih olacaktır. Bu sebeple en iyi antivirüs programları arasında yer alıyor.

6. TotalAV – Kullanımı En Kolay Antivirüs Yazılımı

TotalAV mükemmel bir antivirüsünm yanı sıra gerçekten iyi bazı ekstra özellikleri son derece sezgisel bir arayüzde sunuyor. TotalAV, yeni başlayan ve fazla teknik bilgisi olmayan kullanıcılar için ideal.


Büyük oranda Avira’nın virüs koruma teknolojisi tarafından desteklenen TotalAV’in antivirüs tarayıcısı hızlı ve güvenilirdir. Neredeyse mükemmel kötü amaçlı yazılım algılama oranlarına sahiptir (virüsler ve Truva atlarından fidye yazılımlarına kadar tüm test kötü amaçlı yazılımlarımın %99’unu yakaladı).

TotalAV aynı zamanda tam kapsamlı ek internet güvenlik özellikleri sunar:

  • Kimlik avı saldırısı koruması.
  • Performans optimizasyonu.
  • VPN.
  • Parola yöneticisi.

TotalAV’nin özelliklerinin çoğu çok iyi (parola yöneticisi dışında, bence çok fazla iyileştirme gerekiyor). Özellikle TotalAV’in performans optimizasyon aracı hoşuma gitti. Testlerim sırasında bilgisayarımda diğer rakiplerimden daha fazla alan açtı. TotalAV’in VPN’ini de sevdim. Bağlantımı fazla yavaşlatmadı ve ülkemden erişemediğim içeriklere erişmem için coğrafi engelleri kaldırmamı sağladı. TotalAV’nin Türkçe dilini desteklemesi de bir artıdır.

TotalAV Antivirus Pro 3 cihaza kadar koruma sağlayan, son derece iyi bir giriş düzeyi paketidir. Ancak, TotalAV Internet Security VPN ve 5 cihaz desteği ile çok daha fazla değer katar. TotalAV Total Security parola yöneticisi, reklam engelleyici ve 6 cihaz desteği ile tam koruma sunar. Bu sebeple en iyi antivirüs programları arasında yer alıyor.

7. Avira Prime – En İyi Antivirüs Programları

avira prime 2021
avira prime

Avira mevcut en iyi antivirüs motorlarından birine sahiptir. Testlerim sırasında sürekli iyi puanlar aldı (%100 algılama oranıyla) Avira’nın antivirüs motoru çok hızlıdır. Tamamen bulutta çalışma özelliği ile diğer rakipleri gibi cihazınızı yavaşlatmaz.

Avira Prime ayrıca aşağıdakiler gibi birçok çok iyi özelliğe sahiptir:

  • Gerçek zamanlı kötü amaçlı yazılım koruması.
  • Gelişmiş fidye yazılımı koruması.
  • Gizlilik optimizasyonu.
  • Sistem optimizasyonu.
  • VPN.
  • Parola yöneticisi.
  • Android ve iOS için premium uygulamalar.

Birçok antivirüs, cihazınızın daha hızlı çalışmasını ve sabit disk alanını boşaltmayı sağlayan ince ayar araçları sunar. Ancak Avira’nın şu özelliklere sahip sistem optimizasyon araçlarının aralarında en iyisi olduğunu düşünüyorum:

Başlatma optimize edici. Bilgisayarımın başlangıç zamanından 2 dakika kazandırdı!
Oyun güçlendirici. Sistem performansını iyileştirmek için otomatik olarak sistem kaynaklarını ayırır ve arka plan işlemlerini durdurur.

istenmeyen dosya temizleyici. Kopyaları, kullanılmayan dosyaları ve önbelleğe alınmış bazı dosyaları kaldırır.
Avira Prime sabit disk alanı kısıtlı olan eski veya yavaş bir bilgisayarınız varsa özellikle avantajlıdır. Avira’nın sistem optimziasyon araçları eski Windows 7 bilgisayarımın yeni gibi çalışmasını sağladılar. Hatta daha yeni olan Windows 10 bilgisayarımdan bile hızlı çalıştığını söyleyebilirim! Laboratuvar testlerime bakarak, Avira’nın bulut tabanlı antivirüs tarayıcısının (taramalar sırasında neredeyse hiç CPU kullanmadı) Avira’nın cihaz optimize edicisi ile birlikte kullanıldığında, bu listedeki sistem performansını en az etkileyen antivirüs olduğunu söyleyebilirim. Tüm bunlara ek olarak Avira’nın Türkçe dilini desteklediğini de bilmelisiniz.

Avira, size iyi bir antivirüs gibi göründüyse ama şu anda para harcamak istemiyorsanız, Avira’nın ücretsiz versiyonunun şu anda piyasanın en iyi ücretsiz antivirüsü olduğunu bilmelisiniz. Bu sürüm gerçek zamanlı ücretsiz koruma, ücretsiz fidye yazılımı koruması ve hatta Avira VPN’in ücretsiz sürümü ile gelir.

8. BullGuard – Oyuncular için En İyi Antivirüs

BullGuard birçok ek özelliğin yanı sıra güçlü zararlı yazılımdan koruma sunar. Özellikleri arasında mükemmel bir oyun hızlandırıcı, özelleştirilebilir güvenlik duvarı, performans optimizasyonu, sezgisel ebeveyn kontrolleri ve kimlik hırsızlığı koruması bulunur.

BullGuard’ın antivirüs motoru, bilgisayarıma yerleştirdiğim her kötü amaçlı yazılımı algılayarak tüm testlerimde çok iyi puanlar aldı. Ayrıca BullGuard’ın mevcut en iyi kimlik avı korumasını sunduğunu düşünüyorum. Yüzlerce sahte internet sitesine karşı test ettiğimde mükemmel sonuçlar elde ettim.

Gerçekten sevdiğim BullGuard özelliklerinden biri de Game Booster. Bu özellik, oyun sırasında CPU performansını artırmak için sistem kaynaklarını serbest bırakır. Testlerim sırasında Game Booster’ın Destiny 2: Beyond Light ve Apex Legends gibi yüksek performanslı oyunları oynarken yükleme sürelerini ve fpsmi arttırdığını gördüm. Gerçekten etkileyici! Bu özellik, BullGuard’ın oyuncular için en iyi antivirüs seçilmesini sağladı.

ABD, Kanada ve Batı Avrupa’nın büyük kısmındaki kullanıcılara canlı kredi izleme ve kimlik hırsızlığı sigortası sağlayan BullGuard kimlik hırsızlığı korumalarını da seviyorum (Norton ve McAfee yalnızca ABD’deki kullanıcılarını kimlik hırsızlığına karşı korumaktadır).

Ancak BullGuard’ın ebeveyn denetimlerini, pek beğenmedim ve şirketin antivirüs paketlerine VPN dahil etmemesi üzücü (VPN’i ayrıca satın alabiliyorsunuz.)

BullGuard Antivirus zararlı yazılım ve kimlik avı koruması, oyun hızlandırıcı ve tek cihaz desteği sunuyor. BullGuard Internet Security çoklu cihaz desteği, performans optimizasyonu ve ebeveyn denetimleri ekliyor. BullGuard Premium Protection ise bunlara ek olarak ev ağı tarayıcı ve kimlik hırsızlığına karşı koruma ile geliyor.

BullGuide uygulamasının İngilizce, Almanca, Danca, Fransızca ve İspanyolca olarak görüntülenebileceğini de belirtmeliyim.

9. Panda Dome

panda dome
panda dome

Panda gelişmiş virüs tarayıcı ve kolay kullanımlı arayüzünü 5 farklı fiyatlandırma planıyla sunuyor. Panda’nın her bütçeye uygun mükemmel güvenlik çözümleri sunmasını seviyorum.

Testlerim sırasında Panda’nın kötü amaçlı yazılım tarayıcısı iyi performans gösterdi (%95 kötü amaçlı yazılım algılama oranı ve %100 fidye yazılımı algılama oranı) ve ek özelliklerin çoğunu beğendim. Panda’nın ekstra özellikleri arasında beni etkileyenlerden biri, Panda’nın flash bellek üzerinden çalıştırılabilen bir sürümü olan Kurtarma Kiti (bilgisayarınıza kötü amaçlı yazılım bulaşması halinde çok kullanışlı).

10. Trend Micro

Trend Micro makul bir zararlı yazılımdan koruma motorunun yanı sıra, bu listedeki en iyi kimlik avı korumasını sunar.

Trend Micro’nun antivirüs tarayıcısı testlerim sırasında son derece iyi puanlar aldı. Virüslerin, Truva atlarının, fidye yazılımlarının ve casus yazılımların neredeyse hepsini bulup sistemimden kaldırdı. Ancak buna rağmen Norton ve McAfee gibi rakipleri kadar yüksek puanlar almadı.

Bununla birlikte, Trend Micro’nun antivirüsünü asıl öne çıkaran özellik, kimlik avı korumasıdır.

Kimlik avı dolandırıcılıkları giderek yaygınlaşmaktadır ve virüsten koruma yazılımlarının bunları algılaması çok zor olabilir. Siber suçlular, kişisel bilgilerinizi ve parolalarınızı vermeniz için sizi kandırmak üzere tasarlanmış siteleri (“alan adı sahtekarlığı” olarak bilinen bir taktik) kullanabilirler.

Chrome ve Firefox gibi ağ tarayıcıları kimlik avı koruması içerirler. Ancak Trend Micro’nun kimlik avı koruması özelliği, testlerimde Chrome, Safari veya Microsoft Edge’den daha fazla kimlik avı sitesini algıladı.

Unutmadan önce arayüzden de bahsedeyim. Trend Micro 20 kadar dilde kullanılabilir ve bunlar arasında Türkçe de bulunmaktadır.

Trend Micro Antivirus + Security bir cihazı zararlı yazılım koruması, gelişmiş fidye yazılımı koruması ve çevrimiçi finansal işlemler için güvenli tarayıcı ile koruyor. Trend Micro Internet Security üç cihaza (sadece PC) koruma sunuyor ve cihaz optimizasyon araçları, sosyal ağ koruması, ebeveyn denetimleri özelliklerini ekliyor. Trend Micro Maximum Security Beş cihaza (Windows, Android, Mac, iOS ve Chromebook dahil) koruma sağlıyor ve parola yönetisi ile geliyor.

Tabii ki dil desteğindenden de bahsedeceğim! Trend Micro kullanıcı arabirimi Türkçe dahil olmak üzere 20 dilde yerelleştirilmiştir.

En İyi Virüs Programı Karşılaştırması

AntivirüsGüvenlik duvarıBulut Tabanlı TaramaDahili VPNÜcretsiz VersiyonPara İade Garantisi
1. KasperskyEvetEvet300 MB/günEvet30 gün (ABD) ve 14 gün (İngiltere)
2. BitdefenderEvetEvet200 MB/günEvet30 gün
3. NortonEvetYokSınırsız veriYok60 gün
4. McAfeeEvetYokSınırsız veriYok30 gün
5. IntegoEvetYokYokYok30 gün
6. TotalAVEvetEvetSınırsız veriEvet30 gün
7. AviraYokEvetYokEvet30 gün
8. BullguardEvetYokYokYok30 gün
9. PandaEvetYokSınırsız veri
10. Trend MicroYokYokYokYok30 gün
en iyi virüs programlari

Mac için en iyi antivirüs yazılımı hangisi?

Mac için en iyi antivirüs olarak Intego’yu öneririm. MacOS için tasarlanmıştır ve testlerim sırasında harika sonuçlar ortaya koydu. Gerçek zamanlı koruma ve özelleştirilebilir ağ güvenlik duvarı gibi birçok harika özelliğe sahiptir. Bununla birlikte, bu listedeki tüm antivirüs ürünleri son derece başarılı Mac uygulamalarına sahiptir. Ayrıca her biri sorunsuz olarak çalışacaktır, ancak aralarında belli farklılıklar olabilir. Örneğin, Norton 360 Mac kullanıcılar için harikadır, ancak belirli özellikler (Bulut Yedekleme ve Ebeveyn Denetimi gibi) Apple’ın kısıtlamaları nedeniyle sınırlı olacaktır.

Windows 10 için en iyi antivirüs hangisidir?

Çoğu Windows 10 kullanıcısına, en iyi antivirüs yazılımı olarak Norton 360 öneririm. Testlerime göre en iyi antivirüs korumasını sunuyor ve kablosuz ağ koruması, kimlik avı koruması, parola yöneticisi, güvenlik duvarı, WPN gibi mükemmel ek özellikler ile geliyor. Ancak bu listedeki antivirüslerin her biri tüm Windows 10 (hatta daha eski Windows 7 ve Windows XP) kullanıcıları için harikadır.
Microsoft’un yerleşik Windows Defender antivirüsünden daha iyi bir ücretsiz ürün arayan Windows kullanıcılarına Avira Free Security for Windows ürününü öneririm.

Antivirüs kullanmam gerekli mi?

İnternet kullanıyorsanız, çevrimiçi tehditlere karşı korunmalısınız. İyi haber ise muhtemelen halihazırda bir antivirüs kullanıyor olmanızdır. Windows, Mac veya mobil cihazlarınız cihazlarınız zaten virüslere karşı korunmaktadır. Bu yerleşik antivirüsler kötü değildir, ancak tam kapsamlı siber güvenlik de sunmazlar. En iyi antivirüs paketlerinin her biri gelişmiş koruma sunar. Tam kapsamlı zararlı yazılımdan koruma motoru (kimlik avı koruması, fidye yazılımı koruması ve kablosuz ağ koruması gibi), güvenlik geliştirmeleri (özelleştirilebilir güvenlik duvarı, ebeveyn denetimleri ve cihaz optimizasyonu dahil) ve ekstralar (parola yönetici, dosya parçalayıcı ve VPN gibi) özelliklere sahip Norton 360 ve Bitdefender Total Security her açıdan tamamen koruma altında olmanızı sağlarlar. Antivirüs satın alırken seçim yapmak bir ihtiyaç meselesi değildir, çünkü ona her zaman ihtiyacınız vardır. Ancak ne düzeyde koruma istediğinizi seçmeniz gerekir.

Sonuç

En iyi antivirüs programlarını sıraladım. Sizde kullandığınız ve sormak istediğiniz soruları aşağıdaki yorum alanından belirtebilirsiniz.

INTERNATIONAL
Bunları da beğenebilirsin
Yorumları Göster (2)